Proiecte de peste 1 miliard de euro în Gorj, discutate cu investitorii chinezi
Proiecte de peste 1 miliard de euro în Gorj, discutate cu investitorii chinezi
Ultra - Scurte14 octombrie 2013

Delegația chineză, prezentă vineri la Târgu Jiu, s-a arătat interesată de o serie de proiecte prezentate de autoritoțile din Gorj, ce vizează o serie de investiții, atât în Târgu Jiu, cât și în mai multe localități din județ, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.
„Ne bucurăm că delegaţia chineză răspunde la propunerile duse de noi în China. Dintr-un portifoliu de proiecte, au fost selectate trei proiecte care vizează municipiul Târgu Jiu. Mă refer aici, la înfiinţarea unui Centru de afaceri, pe bulevardul Constantin Brâncuşi, vizavi de Primărie, la parterul şi subsolului lui urmând să fie amenajate parcări cu 200 de locuri. De asemenea, a prezentat interes şi realizarea unui parcări cu 300 de locuri în Piaţa Centrală, precum şi proiectul ce vizează Calea Eroilor. Sperăm ca în perioada imediat următoare, aceste proiecte să se materializeze”, a declarat Aurel Popescu
De asemenea, un alt proiect ce le-a atras atenția investitorilor chinezi este și realizarea unui centru multifuncțional la Rânca, care să acopere cerinţele turiştilor după practicarea activităţilor montane şi anume: centre de relaxare şi spa, cinematografe, shopping, săli de conferinţe şi spaţii expoziţionale, investiție ce s-ar ridica la aproximativ 195.000.000 de Euro. Pentru ca acest lucru se fie posibil, primarii din Baia de Fier și Novaci sunt dispuși să acorde chinezilor o serie de facilități, printre care și concesionarea terenului necesar la prețuri modice.
Însă, pe departe cea mai mare investiție pe care chinezii ar putea-o demara este inființarea unui Combinat pentru producerea de îngrăşăminte minerale cu suport humic din lignit, investiție evaluată la 1 miliard de euro.
O altă investiţie care ar putea fi demarată de chinezi ar fi realizarea aerodromului de la Stăneşti, a cărui valoare se ridică la 6.000.000 de Euro.
Detalii, aici.

1 COMENTARII
  • gorjanul 14.10.2013 la ora 14:25 pm
    Vise taica , vise . Chiar credeti ca cetatenii chinezi sunt prosti ? Cum sa bage bani intr un judet rosu care nici macar indicatoare de circulatie nu are si unde pana chiar si banii de corn si lapte pentru copii se fura ?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.