Prunariu: cinci servicii, zero fair-play
Prunariu: cinci servicii, zero fair-play
InvestigatiiUltra - Scurte19 martie 2014

PSD Gorj și-a făcut un calcul total greșit: că, preluând în stăpânire și coordonare vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, va mai atenua din înjurăturile populației, care nu poate să înțeleagă de ce, în cei 10 ani de când reprezintă Târgu Jiul ca deputat și în cei doi ani de când este premier, Victor Ponta n-a adus niciun investitor și n-a creat niciun loc de muncă în capitala Gorjului. PSD Gorj n-a anticipat că un manager de nivel de fotbal județean, ca Prunariu, va da peste cap, foarte repede, totul, la Pandurii. 
Ca la un nufăr crescut, fără motiv, în mijlocul mlaștinii. Așa mă uitam, până de curând, la Pandurii Târgu Jiu. O echipă de fotbal ajunsă, parcă de nicăieri, vicecampioana României și competitoare în Europa League. Într-un județ în care toate bălteau, Pandurii ajunsese singurul motiv de mândrie, pricina mulțumită căreia Târgu Jiul prinsese un loc foarte în față, în loja fotbalului românesc.
Atât de nefiresc și de neașteptat a fost succesul pandurilor, încât această echipă n-a avut niciodată o galerie adevărată. Ruptura dintre echipă și oraș n-aș pune-o pe seama lipsei oricărei strategii de marketing, pe timpul lui Marin Condescu, ci mai degrabă aș explica-o prin obișnuirea continuă, de decenii, a gorjenilor, cu mediocritatea, cu eșecul și cu compromisul  în mai toate domeniile vieții publice.
Pandurii a fost, înainte de toate, un exercițiu personal prin care Marin Condescu a arătat că se poate. Diferența uriașă dintre Condescu, pe de o parte, și Călinoiu, Cârciumaru, Ciurel și alții, pe de altă parte, constă în faptul că singurul care a realizat un produs de top – echipa Pandurii Târgu Jiu – este Condescu. Toți au furat cât au văzut cu ochii, cât i-a dus mintea și lăcomia. Singurul care a și realizat ceva, furând la una cu ceilalți, este Condescu.
Oricare dintre cei patru ar fi căzut victimă celorlalți trei , dacă s-ar fi unit împotriva lui. Călinoiu, Cârciumaru și Ciurel sunt cel putin la fel de penali. Când au decis să-l extirpe pe Condescu de la Pandurii, ei nu și-au imaginat că până și presiunea atmosferică din mingile de antrenament se va da peste cap. Tot ce înseamnă Pandurii a fost gândit și pus în mișcare de Condescu. În ziua în care Condescu a fost dat la o parte s-a blocat tot. Indiferent de câte ori se vor mai naște, nici Călinoiu, nici Cârciumaru, nici Ciurel – toți trei la fel de avuți ca Condescu – nu-și vor risca libertatea scoțându-și la vedere milioanele de euro, așa cum a fãcut Condescu, în cazul împrumutului de 400.000 de euro pe care l-a angajat la Raiffeisen Bank, în nume propriu, girând cu acțiuni ale lui de 800.000 de euro. Toate acestea pentru a salva Pandurii de la retrogradare. Îi vedeți pe Călinoiu, pe Cârciumaru sau pe Ciurel capabili vreodată, în viața lor, de așa ceva?
De ce sunt ei în stare am văzut cu toții, săptămâna trecută, la meciul cu Astra: să îmbrace Pandurii în culorile PSD-ului! E motivul pentru care, poate pentru prima dată, pentru mulți dintre suporterii Pandurilor roșu a devenit, instantaneu, cea mai scârboasă dintre culorile pământului.
pandurii rosii
Aceleași trei somități l-au numit pe Mihai Prunariu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Pandurii. Adică un manager pe care, cu indulgență, l-aș tolera să ocupe o echipă searbădă de pe la mijlocul clasamentului Diviziei “B”, a fost catapultat să conducă vicecampioana României, în Liga Națională. Am auzit argumente inepte: că Prunariu e cel mai bun din județ. O fi, habar n-am, dar de ce ne trebuia neapărat un gorjean la conducerea singurului produs de top din județ, care ne califică regulat în jurnalele de știri ale televiziunilor centrale? De ce n-a angajat Ciurel un șef de club de Divizia „A”? Răspunsul e simplu: pentru că niciun om de fotbal care se respectă n-ar fi acceptat ca, sub conducerea lui, Pandurii să devină o anexă a PSD-ului.

Prunariu dă afară tot staff-ul administrativ al clubului pentru a face loc clientelei PSD-ului

L-am ascultat vorbind public în aceste zile și, cu regret o spun, am constatat că nu doar echipa este dereglată, ci și Prunariu … Omul lasă să se înțeleagă că nici picior din trupa lui Condescu nu va mai rămâne în aparatul administrativ al clubului. Destul de straniu. Nu cu trupa aceea am ajuns în Europa League și vicecampioni ai României?  Nu trupa aceasta a luat licențe, nu trupa aceasta a fãcut transferuri de succes, prin care se schimba mereu jumate din echipă între două campionate și se legau de la primele meciuri de ziceai că nu-i adevărat?
Prunariu deține acum patru funcții în domeniul sportiv: 1. Președinte al C.A. al echipei Pandurii Tg Jiu; 2. Director al C.S. Pandurii Târgu Jiu; 3. Președinte al AJF Gorj; 4. Observator fotbal. Vă vine să credeți că un ins cu patru funcții în sport n-are nici un dram de fair-play?
Prunariu nu e fair-play pentru că ține neapărat să are ogorul la Pandurii Târgu Jiu, ca și cum nimic n-a fost bine și bun înaintea lui.
Prunariu nu e fair-play pentru că nu are bun simț. Dacă ar fi avut bun simț și oleacă de inteligență, ar fi demisionat, deja, din funcția de vice-președinte al PSD Gorj. Căci, da, există și a cincea funcție. Tonifiat de anturajul său destul de pestriț, Prunariu a zis public acum câteva zile că el nu vede o problemă din a rămâne vicepreședinte la PSD Gorj, întrucât face politică în timpul liber. Pe logica asta, rezultă că Prunariu i-a îmbrăcat pe panduri în roșu, cu Astra, în timpul liber.
Apoi, rezultă că deși are patru funcții în sport și mai e și acționar la o firmă, Prunariu mai rămâne și cu timp liber, pentru a face politică la vârf, în PSD… Și când te gândești cât de curățel o arde el, ce băiat cu caracter se dă el…
Prunariu spune că nu pleacă din PSD pentru că n-ar fi fairplay să-i lase baltă, la greu…  Adică, da, n-ar fi fair-play să nu îmbrace Pandurii în roșu tocmai în anul acesta, electoral…

Implicarea PSD-ului la echipă dă roade: un singur gol, și ăla din penalty, în patru meciuri

Din partea mea, poa’ să-l pună pe Ponta pe piept și să le injecteze fotbaliștilor botox, ca lu’ Călinoiu, și să le-mpreune sprâncenele, ca lu’ Cârciumaru… Mult mai câștigate ar fi, noile somități care taie și spânzură la Pandurii, dac-ar face un duș cu apă rece și s-ar uita ce scoruri a scos echipa de când au preluat-o ei: un punct în patru meciuri și un singur gol marcat, și acela, amărâtul de el, din penalty…
Nenumărate alte prostii a scos pe gură Prunariu, în ultimele zile. Că la Pandurii e vorba de ghinion, ca și cum ghinionul ar putea dura trei luni. Că după victorii e normal să vină eșecurile. Întrebarea mea este de ce nu s-au îngrămădit el și Călinoiu, ca muștele la miere, să preia Pandurii când era pe punctul de a retrograda, ca s-o urce ei? Să ducă echipa la vale s-ar pricepe foarte – foarte bine oricine… Când l-a întrebat Irina Stoian, în direct, la Tele 3, care este proiectul său managerial, Prunariu s-a blocat și și-a înghițit toate aerele de manager sportiv. A propos: înainte să preia Pandurii, era de bun simț ca Prunariu să explice public ce a făcut el ca director la C.S. Pandurii Tg Jiu și ca președinte al AJF Gorj. Ca politruc traseist pe ruta PNL – PPDD – PSD știe toată lumea: zero lei, zero bani. Tot Prunariu se disculpă spunând că a preluat echipa la mijlocul campionatului. Da, Mihăiță, dar ai preluat-o de sus și o duci jos, din ce în ce mai jos… Altă minciună: că este doar de o săptămână la Pandurii. În realitate, face parte din Consiliul de Administrație de aproape un an. Mai mult, e antrenat de mic, de Ciurel și Călinoiu ca să-l înlocuiască pe Condescu. Și, totuși, n-are nici măcar o schiță de program managerial. Nimic, nimic, nimic. Tocmai a tăiat salariile și primele antrenorilor și jucătorilor! Probabil că după meciurile cu Dinamo și CFR Cluj le va lua și mingile de antrenament…
Prunariu a sfințit stadionul, ignorând că întâi trebuiau tămâiați noii stăpâni ai echipei.
Nu va mai trece mult și Ciurel, Călinoiu, Cârciumaru și Prunariu vor ajunge să-și scoată ochii unii altora, acuzându-se reciproc de distrugerea echipei. Deja se vede de la o poștă că fac declarații publice discordante despre cauzele lanțului de eșecuri.

Pandurii are nevoie să-i monteze cineva sufletul  la loc…

Pandurii are nevoie să-i monteze cineva sufletul  la loc… Condescu a fost alungat, dar nimeni nu se milește să-i scoată din priză pe Prunariu, Călinoiu, Ciurel și ceilalți, și să le zică, de la obraz: gata, bă, opriți-vă, v-ați răzbunat, gata, Condescu nu mai e, gata cu răzbunările, la fotbal e pe bază de fair-play, fler, pricepere, inteligență și, înainte de toate, e vorba de iubire: pentru club, pentru oraș, pentru sport, pentru oameni.

9 COMENTARII
  • gorjanul 19.03.2014 la ora 15:11 pm
    Genial . Scrii tot mai rar dar si cand scrii ,,,,,. Felicitari . Pandurul nu mai accepta comentarii ostile la adresa trio ului distructiv de la PSD Gorj . Oare Pandurul are datorii la PSD Gorj ? Intreb si eu nu dau cu ,,,,Pigui .
  • Narcis DAJU 19.03.2014 la ora 15:28 pm
    Pandurul e o lectie continua de jurnalism, echilibru si deontologie. Sa subordoneze si Pandurul e visul de aur al PSD Gorj. Probabil ca cei de acolo blocheaza cel mult comentariile pentru care Pandurul ar putea raspunde in instanta.
  • Narcis DAJU 19.03.2014 la ora 15:30 pm
    Am uitat: Pigui a fost odata par. A fost.
  • gabi 19.03.2014 la ora 20:30 pm
    Felicitari ptr articol...Ar trebuii mare atentie la clica asta comunista ,care a pus ochii pe Pandurii si sa-i penalizam la alegeri!Pai eu stiu echipa asta de cand juca cu numele de Cimentul ,iar Calinoiu nici nu visa el la fotbalul gorjean!El este de loc din alt judet ,nu din Gorj si m-ar mira sa aiba el dragoste ptr echipa asta!Ptr una dintr-un judet de mai la sud are cu siguranta ,de pe vremea cand era student la Agronomie...a recunoscut chiar el...sa fie sanatos !!dar meciurile de fotbal sunt cel mai bun prilej sa-i penalizam pe acesti politicieni...in direct la Tv si cu mediatizare maxima!Daca distrug echipa asta o sa aiba numai de pierdut!
  • locuitor 19.03.2014 la ora 22:35 pm
    Sunt fascinat, Daju Narcis se pricepe si la fotbal. Pentru ca esti un ziarist extrem de vertical, astept de la tine un articol, tot despre fotbal, ca sa vei ca nu sunt pretentios, in care sa spui tu de toate rezultatele echipei in prima liga din perioada lui Condescu. Sa scrii acolo de toti banii intrati in club de la actionari, din transferuri, din vanzaile de bilete si abonamente, din drepturile tv de la liga si UEFA. Dar sunt sigur ca nu vei scrie asa ceva, pentru ca esti un ziarist vertical, incat nu poti scrie nici macar un cuvant adevarat dar impotriva lui Condescu si toata clica de lideri de sindicat si politicieni portocalii deveniti prosperi de pe urma unei echipe de fotbal. Insa si mai convins este ca nu vei posta acest comentariu si vei cauta sa aflii cine este persoana.
  • locuitor 19.03.2014 la ora 22:55 pm
    Astept sa spui cate retrogrdari si promovari dubioase a avut echipa cu Condescu? Pe ce loc in clasament termina echipa, desi a avut bugetul unor echipe de top? De ce imprumuturi ale clubului de la persoana fizica, adica de la Condescu cand putea, la o adica, sa se imprumute clubul direct, desi in visteria clubului intru milioane de euro? De ce in parcul auto al clubului sunt zeci de masini de care nimeni nu stie, dar clubul platea chirie pentru alte masini? Unde sunt banii din transferuri si de la UEFA,
  • Narcis DAJU 19.03.2014 la ora 23:02 pm
    @) locuitor: 1. Ma abtin cu greu sa nu iti zic de dulce... Iti arat doar ca mare parte dintre dosarele penale ale lui Condescu au plecat de la un articol semnat de mine: http://www.gorjnews.ro/slider/gafa-incredibila-a-lui-condescu-si-a-cumparat-actiuni-de-800-000-de-euro.html 2. Sunt de acord ca Prunariu si Calinoiu sa fure chiar si portile de la intrarea in stadion, sa-si ia comisioane cat nu vor putea cheltui ei, și neamurile lor. Doua pretentii am: să înțeleagă că managementul unei echipe de fotbal e o treaba de mecanica fina, nu de cizmari, nu de infatuati fara nicio baza si fara niciun motiv si sa vedem fotbal pe teren, nu niste umbre costumate in culorile PSD-ului.
  • Ovidiu 20.03.2014 la ora 5:31 am
    Draga Narcis, Un articol in sfârșit deosebit si stimulativ atit intelectual, prin talentul cu care este scris, cit si ca baza de dezbatere asupra unor principii, standarde de comportament, amestecul politicului in probleme strict de management, lipsa flăcării interne, la noul manager, motorul care duce orice echipa in top. Delimitarea clară a pacatelor lui Condescu fata de rezultatele remarcabile ale echipei sub managementul lui este o dovada de jurnalism obiectiv de care nimeni nu poate sa te acuze, doar imbecili, multi in Gorj din păcate. Este cel mai bun articol din presa gorjeană din ultimele săptămîni !l Felicitari si te așteptăm mai des cu articole. Apropos de linkul tau de la care au pornit dosarele penale ale lui Condescu. Am folosit si eu un link al tau, asemanator, referitor la cazul din 2011 de la Politia locala, pt. O plingere penala de abuz in serviciu împotriva prim procuror a jud tg Jiu si a doi procurori subordonati, pentru a demonstra mentalitatea cu care se împarte dreptatea in tg Jiu, discretionar si in favoarea persoanelor influente.
  • emil b. 24.03.2014 la ora 18:23 pm
    Frumos articol dar ai grije ca-l mai fura si altii si-l pun in fituicile lor. Duminica am cumparat fortat un ziar bagat pe gat la semafoare in zona Kaufland si iti furasera articolul...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.