Pușcăriabilul Ciurel a dat în judecată o televiziune și două ziare
Pușcăriabilul Ciurel a dat în judecată o televiziune și două ziare
De cititInvestigatiiUltra - Scurte12 martie 2015


Foarte puținele organe de presă care nu au cerșit miliarde din bugetul Complexului Energetic Oltenia, controlat de Laurențiu Ciurel, și au ales să probeze coerent și fără niciun fel de dubii derapajele de natură infracțională ale managerului ”apolitic” garantat de Vitor Ponta, au fost acționate în instanță, într-o încercare disperată de a li se închide gura.
Ciurel a chemat în judecată Ziarul de Investigații GORJNEWS și pe jurnalistul Narcis Daju, cotidianul ”Pandurul” și pe jurnalistele Maria Bîrcu și Mirela Motreanu, și televiziunea Tele3. De menționat că Narcis Daju a fost dat în judecată în două dosare.
Sunt exact organele de presă care nu figurează ca beneficiare ale miliardelor cu care Laurențiu Ciurel cumpără tăcerea restului presei locale.
dosar ciurel
 
dosar ciurelAceste acte de intimidare de tip securisto – comunist, inițiate de managerul ”privat” Laurențiu Ciurel, au loc în contextul în care, de aproape două luni, peste 5000 dintre subordonații săi din CEO îi cer demisia în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, la pachet cu demisia premierului Victor Ponta, a prefectului Alin Văcaru și a întregului guvern. Trebuie spus că, în ciuda acestui context extrem de tensionat, deputatul de Târgu Jiu Victor Ponta refuză să mai vină în Gorj, ultima sa descindere aici având loc în octombrie 2014, în interes pur electoral.
De asemenea, trebuie amintită iresponsabilitatea evidentă a ministrului Energiei, Andrei Gerea, care în decurs de 48 de ore și-a schimbat declarațiile publice prin care anunța schimbări în Directoratul și în Consiliul de Supraveghere al CEO.
Astfel de atacuri la adresa libertății presei, prin care se încearcă intimidarea puținilor ziariști care continuă să își facă meseria în interes public, vin în contextul în care celelate organe de presă din Gorj au comportamente dintre cele mai aberante în raport cu Ciurel. Fie blochează orice posibilitate de a posta comentarii la articolele referitoare la Ciurel, fie livrează în subunitățile CEO, zilnic, mii de ziare pe care angajații refuză să le mai citească pentru că prezintă lucrurile denaturat, fie îi furnizează lui Ciurel numerele de telefon ale telespectatorilor care îndrăznesc să trimită sms-uri altfel decât elogioase la adresa managerului CEO. De altfel, Ciurel a recunoscut public că, după emisiunile la care este invitat, sună personal acei telespectatori, probabil pentru a-i identifica și a se răzbuna, în situația în care constată că sunt angajați CEO!
Ziariștii dați în judecată de Ciurel au suplinit, prin anchetele de presă publicate, comportamentul cât se poate de respectuos față de Ciurel, practicat de organele abilitate ale statului. GORJNEWS a probat, de pildă, și pe ce se bazează respectul DNA față de Ciurel: după ce a primit mai multe NUP-uri de la Biroul Teritorial Gorj al DNA, condus de Dănuț Volintiru, Ciurel a ales să facă tranzacții pentru CEO exact prin notariatul soției acestui procuror. Între timp, Volintiru a ajuns nr. 3 în DNA central, adică procuror șef – adjunct al secției de combatere a corupției, acolo unde în momentul de față Ciurel este cercetat în mai multe dosare penale.
Majoritatea relatărilor de presă incriminate ca defăimătoare de Ciurel se referă la Dosarul Șova, în care DNA îl suspectează, la modul oficial, pe Ciurel că a generat un prejudiciu de peste 840 miliarde lei vechi. Deci, e posibil ca Ciurel să dea în judecată și DNA-ul.
Iată anchetele de presă, cu probe cât se poate de clare, publicate de GORJNEWS în ultima perioadă:

Fără scăpare: demitere urgentă și pușcărie, pentru Ciurel!

 

În atenția D.N.A., D.I.I.C.O.T. și S.R.I.: avem dovada existenței unui grup infracțional la vârful Complexului Energetic Oltenia!

Stupefiant: Complexul Energetic Oltenia vinde cărbune Serbiei, sub prețul de producție, prin interpuși din gruparea criminală a lui Sergiu Băhăian!

 

Document: în spatele celor doi interlopi din Constanța, prin care vinde Ciurel cărbune în Serbia, se află distrugătorul Combinatului Siderurgic Călărași!

 

Video: de frica pușcăriei, Ciurel își toarnă șefii din guvern! Urmează descinderi la CEO!

 

Ciurel, bun pentru interlopi, bun de arestat!

 

De frica pușcăriei, Ponta îl scoate ”nebun” pe ministrul Gerea!

 

Procurorul DNA Volintiru are un ”defect” la anticorupție: soția sa a primit comisioane notariale uriașe de la urmăritul penal Ciurel

 
Ne așteptăm ca, în perioada următoare, Ciurel să-i dea în judecată și pe fiecare dintre cei peste 5000 de subordonați ai săi din CEO, care îi cer demisia de aproape două luni.

3 COMENTARII
  • gorjanul 12.03.2015 la ora 12:10 pm
    Daca are CEO broaste , pardon , bani . Probabil avocatul platit cu bani grei de catre CEO il va apara si pe Ciurel ( persoana fizica ) .La dosarul cu CEO veti observa o chitanta de cateva mii de lei iar in cel cu persoana fizica Ciurel veti observa o chitanta de 200 de lei sau acelasi avocat va presta Pro Bono . Toti banditii astia care conduc institutii publice practica aceasta metoda prin care avocatii platiti cu bani grei de la buget ii reprezinta in acelasi timp ,pe sume modice in dosarele personale ..
  • ani 12.03.2015 la ora 22:28 pm
    Cat va fi acel ""inger pazitor"" de la justitie, va fi scut impotriva oricarui act de ...justitie!
  • iulius 13.03.2015 la ora 9:28 am
    In Gorj sunt prea multe ziare, televiziuni, radiouri, dar nu toate sunt obiective.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.