Puşcăriabilul Ciurel, protejat de Trotea
Puşcăriabilul Ciurel, protejat de Trotea
Investigatii20 ianuarie 2012

Ziarul de Investigaţii GORJNEWS a dat de urma unor documente explozive care ar trebui să-l ducă la puşcărie pe Laurenţiu Ciurel, pentru infracţiuni în legătură cu serviciul, săvârşite în calitate de director general la Complexul Energetic Rovinari. Cum se dă de ceasul morţii, ca să-l acopere, succesorul său în funcţie, Tiberiu Trotea, şi cu ce consecinţe aflaţi mai jos.
Când îl vezi, ca invitat permanent la Antena 1 Târgu Jiu, cum îşi dă el cu părerea despre orice, cum pozează el în mega-expert, cum are el soluţii pentru orice din minerit şi energie, mai-mai că eşti gata să crezi că e ceva de capul lui. În realitate, Ciurel e un biet pion, cu ceva mai  multe cuvinte în vocabular decât alţi politruci locali, dar oricând gata să comită orice ilegalitate ar bine-dispune tartorele care l-a numit şi îl ţine în funcţie, şi pe acoliţii acestuia.

Întâi a descalificat firma trepăduşilor lui Morega. Apoi, l-a pus pe fugă pe câştigătorul procedurii, astfel încât prada să rămână în familia penală

În decembrie 2007, ca director general la Complexul Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel a orchestrat cea mai penală procedură de achiziţii publice din câte am văzut până acum, din ordinul lui Dan Ilie Morega – proaspăt condamnat pentru fapte mult mai puţin grave – şi în beneficiul unor protejaţi ai acestuia.


După ce a descalificat societatea comercială cu care trepăduşii se prezentaseră la licitaţie, s-a adoptat un raport al procedurii şi s-a stabilit un alt câştigător, care a şi fost informat oficial că şi-a adjudecat contractul.
Apoi, trei zile mai târziu, ca şi cum i-ar fi fost extirpat creierul, Ciurel a diminuat obiectul contractului şi, concomitent, l-a supraevaluat! Adică, muşchii lui au decis să se presteze mai puţin pentru Complexul Energetic Rovinari, dar unitatea să plătească mult mai mult. Cui? Nu câştigătorului procedurii de atribuire, ci trepăduşilor lui Dan Ilie Morega. Căci, în urma unor presiuni inimaginabile la care a fost supus câştigătorul contractului, acesta a subcontractat în aceeaşi zi firmei proaspăt descalificate de Ciurel circa 80 la sută din obiectul contractului!
Ciurel n-a avut nimic împotrivă, deşi conducea o unitate strategică din sistemul energetic naţional şi ar fi trebuit să manifeste o doză minimă de responsabilitate.
Mai mult decât atât, Ciurel a juisat patru luni mai târziu, când nefericitul întreprinzător, câştigător al licitaţiei dar fără lucrări, a făcut cu mânuţa lui o cerere prin care a cedat fără nicio pretenţie şi restul de 20 la sută din contract trepăduşilor lui Morega. Puşcăriabilul Ciurel a aprobat pe loc, în aceeaşi zi, cedarea contractului, şi tot în aceeaşi zi le-a făcut unul nou-nouţ afaceriştilor pe care îi descalificase ca inapţi.
Şirul faptelor penale din această speţă e abia la început, dar îl vom dezvălui cu nume şi prenume în momentul în care vom obţine întreaga documentaţie. Şi o vom obţine, chiar dacă va trebui să sesizăm Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Pentru Ciurel şi alţii, puşcăria e doar o chestiune de timp. Alături de el, propozabil pentru puşcărie e un întreg lot, alcătuit din foste şi actuale putregaiuri din prima linie de la Complexul Energetic Rovinari. Dar, lista completă, în curând.

Trotea a pus lacătul pe documentele publice de la C.E. Rovinari, de aceea ne-am adresat Tribunalului Gorj

Tiberiu Trotea, actualul director general, cunoaşte în detaliu matrapazlâcurile lui Ciurel. De altfel, a şi fost beneficiarul unor informări complete, cărora a refuzat să le dea măcar un număr de înregistrare. Nici gând să sesizeze imediat procurorii. Mai mult decât atât, Trotea i-a preluat pe semnătură pe trepăduşi, şi ei încă mai sug, după mai bine de trei ani, neîntrerupt, din bugetul Complexului Energetic Rovinari.
I-am cerut oficial o serie de documente de interes public lui Tiberiu Trotea, dar nu am primit decât abureli, motiv pentru care în momentul de faţă suntem nevoiţi să ne zbenguim oleacă pe la Tribunalul Gorj, unde am intentat proces Complexului Energetic Rovinari pentru că ne-a fost refuzat accesul la documente care, conform legii, sunt publice. Dar, pentru Trotea şi suita sa de penali, surprizele sunt abia la început.

3 COMENTARII
  • Amigo 20.01.2012 la ora 23:54 pm
    Aste atribuiri, pro'abil ca-s prestari de servicii de paznici, iar trepadusii lu' MOREGA sunt firmele lui Gafet, nimeni altu' decat finu-su'. Nu'asa dom'Narcis? Ia sa te interesezi mata' de ziaru' ala pe care il lua nen'tu Gafet de la nen'tu Mantzi (pin 2008) cu banii puscariabillului (doar vr'o suta de mii de euro).
  • tudel 23.01.2012 la ora 14:21 pm
    ciurel a fost cel mai bun director general pe care l-a avut vreodata CE rovinari. Cam toti directorii dinainte de 2009 au fost 7 clase peste minerii astia prosti pusi de PDL. De 3 ani conducerea asta noua ne tot spune ca nu stiu ce s-a facut inainte, ca toti sunt puscariabili, dar nu s-a lasat cu nici o condamnare. Acum 2 ani videanu si mantog, aflati in vizita de lucru la rovinari, spuneau ca ciurel ar fi bine sa taca la ce prostii a facut pe-acolo, intre timp.. videanu a disparut, mantog e condamnat penal si ciurel da din gura mai tare ca niciodata , pe cine sa mai credem?
  • Gus 13.02.2012 la ora 13:23 pm
    …..oricine poate ccdunoe o corabie dar este nevoie de un lider ca sa i dea directie….. d -lor este o criza de lideri.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.