Pustai: "Mai sunt opt bătălii"
Pustai: "Mai sunt opt bătălii"
Fotbal18 aprilie 2013

 

 „Dinamo reprezintă o forţă în campionatul românesc”

Cristi Pustai, antrenorul celor de la Pandurii Târgu Jiu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizată azi, la stadionul municipal, că echipa sa nu va avea o misiune facilă în partida cu Dinamo, chiar dacă bucureştenii vor veni la Târgu Jiu fără 5 jucători de bază. Pustai a precizat că atunci când este vorba de o echipă cu tradiţie aşa bogată şi cu un lot atât de valoros, oricine va intra în teren se va ridica la înălţimea aşteptărilor impuse de numele echipei. „Dinamo reprezintă o forţă în campionatul românesc, este o echipă de tradiţie, o echipă cu jucători buni, cu lot bun, cu jucători care au mentalitate de învingători, pentru că, indiferent de conjunctura în care s-a aflat Dinamo, ei au jucat toate jocurile cu această mentalitate”, a spus Pustai.

„Războiul se termină pe 29 mai”

Tehnicianul pandurilor a precizat că este mulţumit de succesul cu CFR, însă acum sunt importante următoarele partide, cu Dinamo şi Bistriţa. „Păi dacă nici la victorie nu eşti mulţumit, atunci când să fii mulţumit? Urmează meciul de acasă, exact cum am zis şi la Cluj, am obţinut doar 3 puncte, la fel de importante sunt şi cele 3 puncte din meciul cu Bistriţa. Mai sunt opt jocuri, opt bătălii, războiul se termină pe 29 mai”.
Fără soluţii la închidere…
Referitor la absenţa mijlocaşului închizător, Paul Anton, care este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, Pustai a admis că nu are foarte multe soluţii pentru postul de închizător, şi a precizat că la vară vor trebui să se întărească în acea zonă: „Este o problemă pe care la vară o vom rezolva. Este Dan Alexandru, mai este şi la juniori un copil talentat, dar e greu să aducem în asemenea luptă copii de 17 şi de 18 ani. Ne-a permis scorul, la Cluj, ca Dan Alexandru să debuteze. Ar fi bine să ne permită scorul şi cu Dinamo, însă este, într-adevar, un post pe care la vară trebuie să-l acoperim, pentru că în campionat sunt necesari chiar şi doi închizători în zona centrală, pe faza defensivă”.
Public pretenţios
Întrebat dacă crede că echipa sa va avea parte de mai multă încurajare din tribune, după succesul important de la Cluj, Pustai spune că atitudinea spectatorilor din timpul unui meci e influenţată de rezultatul afişat pe tabela de marcaj. „Publicul îşi schimbă atitudinea în momentul în care scorul de pe tabelă e în favoarea ta, pentru că dacă ne uitam la ultimul meci de acasă, până în minutul 40 am avut si sprijin, am avut şi public. Dar ăsta-i publicul…”, a conchis antrenorul.

Pandurii – Dinamo se joacă duminică, 21 aprilie, de la ora 21:30 şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.