Rămâne Cardoso?
Rămâne Cardoso?
Fotbal16 iunie 2011

Conducerea spune una, jucătorul alta

Situaţia lui Alexandre Cardoso la Pandurii este incertă. Dacă ascultăm varianta conducerii, jucătorul îşi doreşte să plece, pentru a fi mai aproape de familie în perioada următoare, însă cea expusă de Cardoso este cu totul alta.
Declaraţiile făcute de cele două părţi la reunirea echipei se bat cap în cap şi lasă loc la tot felul de speculaţii. Antrenorul Petre Grigoraş l-a lăudat pe Cardoso, dar a precizat că, din câte ştie el, Cardoso nu va continua la Pandurii: “Cardoso e ca şi plecat. Ştiam lucrul acesta. Clubul s-a folosit de serviciile lui, el a fost plătit pentru cât a evoluat aici, a fost iubit de public, adulat, a avut şi rezultate destul de bune. După trei ani şi jumătate e normal să plece. Am înţeles că domnul Condescu e de acord, nici eu nu mă pot opune, şi dacă asta e dorinţa lui trebuie să o respectăm”. Din partea conducerii, managerul general Viorel Temelescu a declarat că problemele avute de soţia lui Cardoso, care a pierdut o sarcină, îl fac pe brazilian să se gândească la un contract la o echipă care să fie mai aproape de casă, acest lucru însemnând totodată despărţirea de Pandurii.

Cardoso are altă variantă

Ascultând varianta conducerii, totul pare a fi simplu. Cardoso şi-a făcut datoria la Pandurii şi poate pleca, însă surpriza a venit chiar de la jucător, acesta declarând că-şi doreşte să joace tot la Pandurii: “Sunt pregătit să continui cu Pandurii, am venit să negociez un nou contract cu Pandurii. Voi discuta cu preşedintele Condescu, sunt mici detalii contractuale, dar cred că le vom rezolva. Sunt bucuros că mi-am rezolvat problema de la genunchi şi acum sunt apt. Pentru Condescu vreau să rămân să joc la Pandurii. Sunt de trei ani aici şi el mi-a asigurat toate condiţiile, n-am avut nicio problemă şi pentru România el e pe primul loc. Dacă nu mai putem să mai mergem în continuare el îmi va spune, dar eu nu cred că este nicio problemă şi eu voi rămâne. Pandurii este echipa care mi-a deschis uşa şi eu vreau să mai joc 2 – 3 ani în Europa, la Pandurii, înainte să mă întorc în Brazilia”, a declarat Cardoso la reunirea Pandurilor.

Unde este adevărul?

Aşadar, conducerea spune că pleacă, jucătorul că vrea să rămână, situaţie care te duce cu gândul la bani. De altfel, Cardoso chiar a menţionat că este vorba de o prelungire de contract şi de “mici detalii”, despre care spunea, totuşi, că se vor rezolva. Micile detalii ar putea fi, de fapt, un plus salarial, variantă în care conducerea Pandurilor ar putea să spună pas cererilor lui Cardoso, jucător cu un salariu şi aşa mult mai mare decât al celorlalţi jucători veniţi după vara anului trecut, când s-a trecut la un alt nivel de salarii. Dacă brazilianul înţelege “se vor rezolva” renunţând la aceste pretenţii, atunci Cardoso ar putea continua la Pandurii, aşa cum declară că-şi doreşte, dacă nu, continuarea contractului pare a avea şanse minime. O altă variantă ce poate fi luată în calcul este o despărţire mai mult decât amiabilă între cele două părţi, în sensul că, recunoscător pentru perioada petrecută la Pandurii, Cardoso şi-ar prelungi contractul cu gruparea gorjeană doar pentru ca aceştia să nu rămână cu buzunarele goale şi să încaseze o sumă frumuşică dintr-un eventual transfer al brazilianului.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.