Rapid, Pandurii și-a consolidat primul loc
Rapid, Pandurii și-a consolidat primul loc
FotbalSport7 septembrie 2012

Pandurii și-a dominat clar adversarul în meciul cu Rapid, a obținut o victorie cu 2-0, succes care i-a ajutat să se rupă în clasament de o serie de echipe cu pretenții în campionat, gorjenii fiind acum la șapte puncte de Vaslui, opt de Dinamo, nouă de CFR Cluj și zece de Rapid.
Grigoraș și-a mânat bine mânjii încă o dată, Pandurii făcând instrucție cu o echipă a Rapidului așezată extrem de defensiv de Sabău, fostul internațional român dând impresia că a venit la Târgu Jiu cu țelul de a nu încasa prea multe goluri pentru a nu se face de râs. De altfel, tehnicianul Rapidului a și recunoscut ulterior că a ales o formulă cu doi închizători și cu un al treilea ceva mai avansat, în persoana lui Nicolae Grigore, convins fiind că dacă ar fi jucat mai deschis ar fi încasat mai multe goluri de la o echipă pe care a asemuit-o cu echipa lui Dinamo din 1989, echipă condusă de Mircea Lucescu și din care a făcut și el parte.
Cu Voiculeț la timonă, în rol de dispecer inspirat, dar și de finalizator, la faza primului gol, cel din debutul întâlnirii, Pandurii a defilat în fața giuleștenilor, problema învingătoarei fiind pusă doar de cei mai optimiști dintre rapidiști și asta doar în prima repriză, golul doi, cel înscris de Ibeh, închizând practic meciul. Tribunele au participat mai mult ca niciodată la spectacolul din teren, completându-l cu unul al valurilor sud-americane.

Panduri apreciați

Evoluțiile extraordinare ale trupei lui Grigoraș nu au rămas neobservate de selecționeri, șase dintre jucătorii echipei gorjene fiind acum la loturile naționale. Victor Pițurcă i-a convocat pe Voiculeț și Maxim pentru confruntările cu Estonia și Andorra din cadrul preliminariilor pentru mondialul brazilian din 2014, Săndoi i-a chemat la arme pe Lazar și Răduț, în vreme ce Viera merge la naționala Coastei de Fildeș, iar Matulevicius este și el convocat în lotul Lituaniei.
Un alt tânăr pandur, Roberto Dumitru, acum împrumutat la Săgeata Năvodari, în a doua ligă, a fost chemat și el la naționala României under 19, echipă pentru care a evoluat în dubla contra selecționatei similare a Bulgariei.

Rămân la Târgu Jiu

Antrenorul Petre Grigoraș și-ar fi dorit în perioada de pauză din campionat un cantonament de 7-8 zile, iar inițial a vorbit despre Săcele ca posibilă locație. Ulterior, oficialii clubului gorjean au mutat acest cantonament la Câmpina, pentru ca apoi să renunțe și la această variantă considerând că este mai bine să rămână la Târgu Jiu: „Nu vom mai merge nici la Câmpina, am decis să nu mai facem un cantonament și să ne continuăm pregătirea la Târgu Jiu. A cântărit destul de mult în luarea acestei decizii și faptul că avem destul de mulți jucători la loturi în această perioadă. Așa că rămânem la Târgu Jiu până la meciul de la Ploiești. Vom lua în calcul și varianta unui joc amical care să se dispute marți în compania unei echipe de liga a III-a, dar acest aspect îl vom lămuri alături de antrenorul Petre Grigoraș”, a declarat Eugen Pîrvulescu pentru Sport în Gorj.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.