Război civil în instituţiile deconcertate din Gorj
Război civil în instituţiile deconcertate din Gorj
Altele4 februarie 2010

Începând cu data de 27 februarie a.c., toţi şefii de instituţii descentralizate se despart de scaunele pe care le ocupă în prezent, întrucât expiră termenul dat de Curtea Constituţională pentru restabilirea legalităţii. Judecătorii acestui for au respins ca neconstituţionale actele normative care au facilitat numirea acestora în funcţii, respectiv OUG nr. 37/2009 şi OUG nr. 105/2009. Practic, la 27 februarie a.c. expiră termenul dat de Curtea Constituţonală pentru repunerea legii în limitele Constituţiei.
La recenta reuniune de la Poiana Braşov a liderilor PDL din teritoriu, premierul Emil Boc a promis că, în timp util, va fi adoptat un act normativ prin care toţi şefii de instituţii deconcertate vor deveni funcţionari publici cu statut special, fapt care le va permite să rămână în funcţii.
La nivelul judeţului Gorj, fostul inspector general adjunct de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Nicolae Işfan, a câştigat în instanţă dreptul de a fi repus în funcţie, fapt neconcretizat până în prezent.
Foarte elocvent pentru ceea ce se întâmplă acum în pretinsul stat de drept România este faptul că majoritatea transferurilor de putere în instituţiile publice din Gorj s-a făcut prin spargerea uşilor birourilor foştilor şefi, plecaţi în concedii medicale.

2 COMENTARII
  • 1234 05.02.2010 la ora 1:42 am
    pai parca paralescu urma sa reformeze invatamantul gorjean... l-a reformat? sau e la fel ca aia dinaintea lui, doar ca mai pupincurist? oricum, ca sa fim drepti, nu el e sef la isj, el e doar marioneta. cand te intalnesti cu el il intrebi din partea mea de ce a acceptat (inca mai accepta) sa fie marioneta?
  • justitiaru'lu peste 08.02.2010 la ora 8:47 am
    Exista institutii abilitate ale statului care pot verifica legalitatea actelor care au stat la baza concediilor medicale, pentru a nu fi inlaturati din functii, si veti vedea ca persoanele cu functii de decizie din vechea guvernare sunt perfect sanatoase din punct de vedere clinic. De ce nici un ziar nu scrie despre asa ceva? Sa inteleg ca toti fostii sefi de deconcentrate si nu numai au facut parte dintr o guvernare bolnava? Pai daca da, atunci cine ia imbolnavit domne? Sa se ia masuri!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.