Reacție: Mitropolia Olteniei cere Primăriei Scoarța să stopeze construirea mega – cavoului lui Bârcină
Reacție: Mitropolia Olteniei cere Primăriei Scoarța să stopeze construirea mega – cavoului lui Bârcină
InvestigatiiUltra - Scurte10 mai 2017


În urma dezvăluirilor publicate de GORJNEWS aici, Mitropolia Olteniei ne-a remis următorul comunicat de presă:

Precizări cu privire la starea cimitirului din Parohia Budieni, satul Pişteşti din Deal, judeţul Gorj

Arhiepiscopia Craiovei a demarat un proces de investigare şi remediere a situaţiei legate de starea cimitirului din Parohia Budieni, satul Pişteşti din Deal, comuna Scoraţa, judeţul Gorj.
În urma analizei de pe teren, s-a constatat faptul că mormântul-cavou, aşezat în faţa locaşului de cult, s-a ridicat fără autorizaţie de construcţie şi fără acordul preotului şi al consiliului parohial.
În acest sens, a fost înaintată o solicitare scrisă către Primăria Scoarţa în vederea opririi construcţiei mormântului-cavou din faţa bisericii parohiale şi pentru remedierierea situaţiei celorlalte cavouri, impropriu construite în cimitirul parohial.”
Poziția Mitropoliei contrazice susținerile primarului Ion Stamatoiu, care ne-a declarat ieri că n-are niciun fel de autoritate sau răspundere în privința cimitirului respectiv. Totodată, Mitropolia încearcă să inducă ideea că preotul paroh n-are absolut nicio vină, deși a fost lipsit de orice reacție din momentul în care a constatat că în fața bisericii se ridică un mega-cavou, ilegal.
Din același comunicat  nu rezultă explicit cum va fi soluționată situația celorlalte cavouri.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.