Rectorul Gorun “cercetează” pentru SRL-uri ale subordonaţilor, recompensaţi cu lucrări de miliarde de U.C.B.!
Rectorul Gorun “cercetează” pentru SRL-uri ale subordonaţilor, recompensaţi cu lucrări de miliarde de U.C.B.!
Investigatii6 ianuarie 2012

Rectorul Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Adrian Gorun, poate intra în atenţia Agenţiei Naţională pentru Integritate deoarece, pe parcursul mandatului său, a încheiat contracte de cercetare cu societăţi comerciale aparţinând unor viitori subordonaţi, pentru care a fost remunerat personal. Conflictul de interese şi situaţia de incompatibilitate sunt întregite de faptul că Adrian Gorun a atribuit contracte de achiziţii publice firmelor pentru care a “cercetat”. SRL-urile în cauză au executat diverse lucrări de investiţii pentru Universitatea “Constantin Brâncuşi”, plătite cu miliarde de lei vechi.
Dacă ar exista o centură a cercetării academice din România, Adrian Gorun ar fi, şi acolo, mare şef, dispus să facă de toate, să presteze orice, chiar să inoveze în domenii în care-i lipsesc cu desăvârşire pregătirea şi experienţa.

Cu Drept şi Filosofie la bază, Gorun “cercetează” despre “regimul tranzitoriu al tensiunilor şi curenţilor pe staţia de 6 kV OB1G-OB2G”!

Spre deosebire de curvele care, din respect de sine, îşi delimitează strict prestaţiile, Adrian Gorun, deşi a studiat exclusiv ştiinţe socio-umane, în ultimii ani, pentru bani şi garnisirea cv-ului propriu, a îmbrăcat straie de impostor, “cercetând” în baza unor comenzi la limita legii emise, pe filiera PDL Gorj, de complexele energetice şi SNLO. Absolvent de Drept şi Filosofie, Adrian Gorun nu s-a dat în lături de la a “cerceta ştiinţific” despre: “regimul tranzitoriu al tensiunilor şi curenţilor pe staţia de 6 kV OB1G-OB2G, în diferite scheme de alimentare a centralei”, “evacuare şi depozitare zgură şi cenuşă în fluid dens comparativ cu evacuare şi depozitare zgură şi cenuşă în hidroamestec”, “creşterea duratei de lucru a utilajelor folosite în exploatările miniere de suprafaţă”, “managementul depozitelor de cărbune ale SNLO Târgu Jiu, în vederea îmbunătăţirii calităţii cărbunelui şi expertizarea termografică a stocurilor de cărbune, pentru preîntâmpinarea apariţiei fenomenului de autoaprindere”, “determinarea pierderilor de căldură prin termoviziune în centrala CE Turceni, (la blocul nr. 7)”.

Firma directorului general administrativ de la UCB i-a comandat rectorului un studiu de 100 de milioane şi a primit lucrări de peste 2 miliarde

Lucrurile demne de o scârbă decantată, a căror lectură trebuie asezonată cu consum de lămâie în cantităţi industriale, abia acum urmează. În 2009, fix în perioada în care se antrena să câştige concursul pentru postul de director general administrativ la U.C.B., Marian Vintilescu, ca administrator şi asociat unic la S.C. MARPES S.R.L. a simţit nevoia să-i comande rectorului un studiu de 100 milioane lei vechi pentru firma sa.

“Chimia” dintre cei doi era, oricum, pe cele mai înalte culmi, având în vedere că Adrian Gorun încredinţase, un an mai devreme, o lucrare de investiţii a UCB de peste 2 miliarde lei vechi către … S.C. MARPES S.R.L .

De menţionat că Marian Vintilescu se retrage, formal, din S.C. MARPES S.R.L., pe care o cesionează soţiei în noiembrie 2009, după semnarea contractului de cercetare cu viitorul său şef, Adrian Gorun.

Pentru Cârciumaru, Gorun a făcut, în 2010, cercetări inutile de 650 milioane lei vechi, bani publici!

Într-o perioadă de profundă criză axiologică, de răsturnare a valorilor şi reperelor societăţii, Universităţile ar trebui să adune înţelepţii cetăţilor şi să le lumineze. La Târgu Jiu, UCB este inexistentă în spaţiul public, nu are puncte de vedere în probleme de maxim interes public şi nu comunică cu cetatea. UCB nu are un corp de experţi şi nu are, înainte de toate, oameni liberi. Doar nişte pociţi ar tolera zi-lumină, ani la rândul, ca manager un ins ca Adrian Gorun. Pe rector îl lasă rece chiar şi traumele de care continuă să aibă parte Ansamblul Sculptural “Calea Eroilor”, principala operă a patronului spiritual al Universităţii. O posibilă explicaţie stă în nevoile de cercetare pe care le resimte, periodic, până şi primarul Florin Cârciumaru, de satisfacerea cărora se ocupă, fireşte, Adrian Gorun. Cu acceptul cocoşaţilor din Consiliul Local, în 2010 Primăria Târgu Jiu a plătit 500 milioane lei vechi, bani publici, pentru “Studiul privind relaţia administraţie publică – cetăţean” şi 148 milioane lei vechi pentru un alt studiu, cel puţin la fel de inutil, „Interferenţe filozofie-religie-artă”.

UCB face băi de nămol

Aveţi, mai sus, câteva cauze şi explicaţii pentru faptul că UCB nu se detaşează, ci se confundă perfect cu dezastrul instituţional, politic şi administrativ de la nivelul judeţului Gorj. În loc să instituie repere, să cultive excelenţa, să pună diagnostice şi să jaloneze dezvoltarea judeţului, UCB susţine şi promovează impostura, lipsa de integritate, amatorismul şi promiscuitatea, toate acestea în “beneficiul” tinerei generaţii, avidă de cunoaştere şi formare.

44 COMENTARII
  • gogoasa 06.01.2012 la ora 17:13 pm
    unde sunt organele de cercetare pe urmele celor cercetate si inca altele mai...spectaculoase!!!
  • andrei_cornescu 06.01.2012 la ora 23:14 pm
    acest individ ******* numit gorun adrian trebuie priponit de urgenta!
  • CD 06.01.2012 la ora 23:17 pm
    ANI nu se va sesiza iar incompatibilitatea lui GA cu cele 3 pozitii: rector, presedinte de senat si senator va continua. Daca este rector atunci nu e presedinte de senat desi sustine ca nu si-a dat demisia din functia de presedinte de senat si mai mult va trebui sa renunte la locul cald din senat. Cum de ceva ani fura bani din proiecte, delapideaza fonduri si o face intr-un mod amator, ma intreb cand va plati pentru faptele sale? Mai e inca sustinut de persoane carora le presteaza diverse servicii: copii la doctorat, copii angajati dar sa vedem pana cand....
  • RODICA 07.01.2012 la ora 13:08 pm
    Domnul Gorun nu are ce cauta in fruntea acestei institutii. Este simbolul coruptiei in GORJ.
  • opritoiu 07.01.2012 la ora 14:45 pm
    daca lucrurile stau asa, atunci avem de a face cu cel mai mare caz de coruptie şi cu impostura cea mai incriminanta cine trebuie sa faca lumina in acest caz???? Presa sau INSTITUTIILE STATULUI??? Pentru acest caz niciodata nu va fi prea tarziu, asta sa se stie bine chiar si de cei ce mototolesc cazul!!!
  • bimbiri 08.01.2012 la ora 11:47 am
    ce poze expresive! definesc omul fara a avea nevoie de comentarii...
  • dragos 08.01.2012 la ora 15:18 pm
    dl Vintilescu are totul pe numele sotiei: casa, teren, etc, ce mai conteaza ca nu are nici firma! Daca are sotie tinara, frumoasa si desteapta!
  • lucica 08.01.2012 la ora 15:22 pm
    !!!!!!!!!!!!!!
  • hulea 08.01.2012 la ora 16:55 pm
    sunt increngaturi diabolice, unele se stiu altele trebuie date la iveala cautati si le veti gasi ce aratati dumnevoastra e doar o mica parte din MARILE ESCROCHERII
  • ilenuta 08.01.2012 la ora 20:37 pm
    ce conteaza cum arati, e de gasca
  • gornistu 08.01.2012 la ora 22:53 pm
    da, Ilenuta, e de gajca, o mare gasca penala
  • C. CUTEANU 09.01.2012 la ora 10:30 am
    Nu este nimic surprinzator in cele de mai sus, ca si in mini-investigatia colegului, Daju. De cand, mai ales datorita ziarului de investigatii GorjNews, presa locala a inceput sa spuna adevarul despre UCB si familia Gorun (pana de curand integral angajata in interiorul acestei institutii), opinia publica are o imagine corecta in legatura cu aberatiile institutionale existente in interiorul acestei universitati. Exista 2 laturi, pe care se imparte vina, daca este a privi rational: pe de-o parte, vina preponderenta o poarta Adrian Gorun, de cealalta parte cadrele didactice din UCB care, chiar si acum, raman o masa amorfa si captiva charismei liderului lor, astfel acceptand responsabilitatea - la comun cu A. Gorun - de a distruge deliberat UCB. De foarte mult timp spun ca banii pe care ii ofera Ministerul Educatiei acestei universitati nu sunt folositi in asa fel incat produsul rezultat sa fie unul folositor comunitatii locale sau universitatii insesi. Nu este intamplator ca UCB se afla pe ultimele locuri in ierarhia recenta, deoarece punctajele necesare situarii ]n acest clasament au legatura si cu cercetarea. Intr-un mod absolut badaran, Rectorul Adrian Gorun a jignit profesori universitari experimentati, sustinand ca numai Domnia -sa si familia din dotare fac cercetare. incepand cu articolul semnat N. Daju, cred ca e clar ca a fost usor demagog, ceea ce Coalitia pentru Universitati Curate, ARC ca si Ministerul i-au transmis de-a lungul timpului, insa aflandu-se pe locul principalului vinovat pentru situatia dezastruoasa in care se afla UCB, a refuzat sa recunoasca, doar pentru a-si pastra avantajele. Daca ar avea onoare, Gorun si-ar lua familia si ar disparea din Gorj complet! A doua parte a discutiei despre vina co-impartasita trebuie sa se indrepte spre cadrele didactice: acestea trebuie sa-si revina la realitate. Intreaga opinie publica intelege ca au fost abuzati de 6 ani incoace si ca toate organismele colegiale, ca si sindicatul, ce ar fi putut sa-i protejeze si sa regleze echilibrul institutional al UCB, au fost intentionat demonetate de conducerea universitatii, cu scopul de a impune un management abuziv, tocmai pentru ca Gorunii sa mascheze faptul ca nu au habar de cum se conduce o universitate la 22 de ani de cand s-a incheiat cu dictaturile in Europa. La ora actuala, cea mai mare aberatie institutionala este Senatul UCB; oamenii care au ceva in cap si doresc sa faca un bine institutiei trebuie sa-si dea demisia din acest Senat ilegal, ridicol si abuziv. Dau numai un exemplu: in momentul de fata, Senatul UCB tolereaza 2 INCOMPATIBILITATI EVIDENTE ale D-lui Adrian Gorun. Conform Legii educatiei, un rector nu poate fi si membru al Senatului universitar. La distanta de 40 de zile de cand s-a ales Presedinte al Senatului (functie incompatibila cu cea de rector), Dl. Adrian Gorun a revenit pe functia de rector, desi nu si-a dat demisia din cea de Presedinte de Senat. Reluandu-si atributiile de rector, daca vrea macar sa mimeze legalitatea, Senatul UCB trebuie sa anunte public ca A. Gorun si-a incetat statutul de membru al Senatului. Insa, Gorun avand unanimitate in acest organism colegial, este evident ca ilegalitatile vor continua; chiar nimeni nu vede ce se intampla?!? La ora actuala, flagrant impotriva legii, care se opune incompatibilitatilor de acest tip, Adrian Gorun este si membru al Senatului, si Presedinte al Senatului, si Rector. Pentru ca opinia publica sa inteleaga cine sustine managementul abuziv al lui Adrian Gorun, va dau mai jos, link-ul ce va permite sa cititi membrii Senatului UCB: http://www.utgjiu.ro/noutati/rezultate.pdf In incheiere, am un mesaj pentru angajatii UCB care-si fac treaba onest de 20 de ani incoace: cand UCB va da faliment - si nu are cum sa reziste daca lucrurile continua astfel - studiati lista Senatului si retineti numele celor vinovati pentru acest deznodamant nefericit!
  • ionci 09.01.2012 la ora 18:15 pm
    nu da faliment, ca inca e la Stat si Statul nu realizeaza ce creste la sin
  • Narcis DAJU 09.01.2012 la ora 18:53 pm
    @) C. CUTEANU Daca asta e "mini-investigatie", cum zici, de ce nu faci si tu macar una medie, asa, mai in sange, sa o avem si noi de model?
  • vadeanu 09.01.2012 la ora 21:12 pm
    Subiecte de doctorat pt ucbisti: Metode si procedee de mare capatuiala prin mimarea calitatii de cadru didactic în învatamantul superior Managementul de clan in conditiile aflarii la putere si opozitie (studiul factorilor de risc) Cei zece pasi catre puscarie ai unui management paranoic Lista ramane deschisa
  • C. CUTEANU 09.01.2012 la ora 22:13 pm
    @ Narcis DAJU Departe de mine sa minimizez produsele investigative ale Dvs, D-le Director! "Minimismul" sugerat de mine, doar in plan discursiv, la nivel de investigatie, se leaga, Domnule Director, doar de intinderea expunerii; eu as fi facut si alte conexiuni, daca tot m-as fi pornit in aceasta directie a dezvaluirilor, Dl. Rector-Presedinte-Senator Adrian Gorun (macar 2 incompatibilitati evidente in titulatura acestui important membru al unui imaginar Centru de Cercetare al Academiei Romane, CEXA.org, parca) fiind o personalitate complexa a acestor tinuturi, motiv pt care ii suntem recunoscatori ve"j" nic lui D-zeu pt ca il avem...pe cap. Va rog, de altfel, D-le Director, sa constatati, stiintific, cu precizia chirurgicala ce va carcaterizeaza, stilul lingusitor pe care-l folosesc cu Dvs, si pe care, de altfel, se zice ca-l foloseam si cu profesorii mei de la cluj. Sper sa ma avantajati nepotrivit, pornind de la acest autodenunt;)) Revenind, pt a face, din mini, o maxi-investigatie, :), eu as fi adaugat (cam pe vreo 4 pagini din ziarul, pe care cu onoare si eleganta il patronati...:) - Va rog, D-le Director sa constatati ca din nou Va lingusesc:)) si sa reactionati in consecinta), urmatoarele conexiuni necesare: 1. As fi anuntat cititorii nostri ucebisti ca Ministerul Educatiei are un telverde unde pot fi anuntate faptele de coruptie din UCB, ba mai mult, as fi dat adresa de mail a Aliantei pt o Romanie Curata (prietenii D-lui Gorun, care l-au instituit "mogul") - [email protected], in caz ca nr de telverde al ministerului nu functioneaza - http://romaniacurata.ro/ltfont-colorblackgtla-telverde-0800-801-100-anuntat-de-funeriu-nu-rasp-2222.htm La acest blog care - vorba lui Gorun seniorul (cel cu nevasta care a demisionat de curand dupa ce a ocupat 3 ani inutil un post de titular in UCB - iata de altfel o victorie a democratiei institutionale din afara UCB!) - va "raspunde" pentru ca spune adevarul , ii invit sa scrie pe toti cei care au sesizari de facut in legatura cu cercetarea lui Gorun, cu stilul in care conduce institutia in mod netransparent (la ora actuala hotararile de senat sunt tinute secrete), ca si legat de incompatibilitatile multiple pe care le ipostaziaza si promoveaza acest domn. 2. Exista, la nivel national, o reactiune a acestor elemente ale trecutului care lupta pe toate caile ca sa fenteze legea educatiei; in acest sens, va invit sa accesati Vocea Univ Babes-Bolyai:)) - democratieinubb.ro, dar si http://romaniacurata.ro/video-ltfont-colorblackgtportitele-legii-educatiei-speculate-la-maximu-2217.htm Din nefericire, stilul Gorun, Marga, Astarastoaie sunt extincte; Romania se pregateste de un altfel de management universitar! 3. Solicit Senatului UCB sa-i ridice statutul de senator, rectorului-presedinte Gorun. Conform legii, rectorimea sa nu poate sa coexiste, nici macar parazitar, cu calitatea-i de senator. Respectati legea si, pe cale de consecinta, afara cu Gorun din Senatul UCB! 4. Nu in ultimul rand, reamintesc familiei Gorun si acolitilor ca, desi aceasta familie sfanta a educatiei gorjene nu are niciun inginer in componenta, sau, cel putin, nu vizibil, au incasat bani din contracte de cercetare in domeniul ingineriei. E usor nepotrivit! Cum Adrian Gorun nu va mai fi rector in curand, il sfatuiesc sa returneze banii incasati necuvenit (proiectele din domeniul ingineriei cer ca membrii sau directorul de proiect sa aiba pregatire de ingineri, or A Gorun este filosof si jurist facut la fara frecventa - chiar, domnu' rector-presedinte-senator- cum de ati facut scoala doar la FF??!?!?). 5. Date fiind cele de mai sus, rog comunitatea academica a UCB sa fie de acord cu mine in a nu recunoaste vreo calitate academica a acestui domn Gorun, cu facultati la FF, specializat in incasat bani din proiecte in care isi miimeaza calitatea de inginer, in timp ce proiectele pe care are chemare de specialist vedem ca le face pe firmele celor ce ii si angajaza ulterior in Universitate. 6. Cum sunt vazut de putinii oameni ce-l mai sustin pe A. Gorun drept "trimis al Domnului":), nu pot sa inchei decat spunandu-va, cu toata candoarea ce rezulta dintr-o asemenea calitate pe care o voi accepta (ce sa mai si fac...?) - D-zeu sa va aiba in paza:). 7. Domnule Director, revin cu prinos de recunostinta si lingusitor la Dvs: imi permiteti ca de acum incolo sa semnez orice colaborare a mea la ziarul dvs astfel: CERASEL CUTEANU, TRIMIS AL DOMNULUI ??? 8. Daca imi veti nega aceasta vocatie, e bine sa aveti grija - poate va bate Dumnezeu...:). 9. De ceva timp incoace un saptamanal reda anumite reactii nevrotice, semnate de un student de la Inginerie, din cate inteleg; nu ii voi face reclama numind-o, insa daca va pica in maini, va invit sa cititi, este de un umor incredibil si reda o trupa de sustinatori ai actualei conduceri a UCB in cele mai penibile si hilare manifestari ale unei specii semi-umane (la nivel de scris, nu altceva, departe de mine a nu le recunoaste statutul biped:)). Din pacate, veti descoperi un stil jurnalistic de nivel sub-rural, de inceput de ani '90, un stil care nu cred ca mai exista in Romania, este unicat:). Totusi este excelent ca se manifesta public, astfel avem ocazia sa vedem nivelul de inteligenta, rafinament si cultura al celor care sustin actuala conducere a Universitatii. 10. Am gasit de cuviinta sa raspund cu niste glume, nu ar avea niciun sens sa iau in serios manifestari ale unui intelect destul de precar. Insa va invit pe toti sa cititi ce scriu acesti sustinatori si sunt convinsi ca veti intelege de ce e nevoie in UCB de o schimbare la nivel de lider. 11. Rog respectiva publicatie sa imi verifice tot trecutul, ba chiar sa insiste pe langa Dl. rector-Presedinte-Senator in a se verifica concursul pe post sustinut ed subsemnatul, unde presedinte al comisiei a fost onor Dl. Rector Adrian Gorun. Sunt convins ca democratia are de castigat inclusiv din modul in care se manifesta sustinatorii lui Adrian Gorun in piata publica - astfel intelegem de ce UCB este intr-o stare deplorabila, cu un pas in groapa. La fel, transmit fostilor colegi din UCB sa analizeze cu atentie manifestarile acestor personaje si sa-i taxeze la vot, in orice fel vor considera potrivit.
  • A.Golum 09.01.2012 la ora 23:23 pm
    Exceptional cum acesti ziaristi se joaca! In putine locuri am vazut atata risipa de talent si inteligenta. Bravo, baieti! dar inteligenta voastra e demna de o cauza mai buna... si un ziar mai mare!
  • CD 10.01.2012 la ora 0:27 am
    Domnule Cuteanu, asa zisul trimis al Domnului:)), cum ii place lui GA sa va numeasca si ******* sale, Luminitza Popescu-Alba-ca-Zapada:)) (atat de pura) vreau sa va felicit pentru comentariu, pentru stilul oratoric inconfundabil si inteligent, incomparabil cu stilurile oratorice Coman and co., ca el saracu doar semneaza, si va aduc la cunostinta ca domnul rector va cere Senatului UCB anul sabatic, dupa modelul Marga, desi solicitam Senatului UCB sa i se aprobe cu o singura conditie- sa scrie 12 carti in acel an, asa cum este obisnuit, dar atunci vor trebui sa intre in an sabatic si adjuvantii oratori, naspa. Oare care e numarul maxim de persoane care pot intra in an sabatic intr-o universitate?
  • student ucb 10.01.2012 la ora 12:19 pm
    daca mizeriile alea din ******** ** ****, imprastiate prin ucb, sunt scrise de luminita popescu, halal ¤¤¤¤¤ si-a gasit gorunul, mai gaunoasa chiar si decat el
  • victoras 10.01.2012 la ora 13:05 pm
    Cuplul fatal al ucb-ului se face de ras
  • george 10.01.2012 la ora 14:10 pm
    ce o vedea domne la scindura aia impaiata!
  • consilier 10.01.2012 la ora 16:12 pm
    după ce ca iau bani de la neajutoratii si saracii de studenti, iata Gorunul cum si-a bagat botul in bugetul Primariei Targu Jiu cu ingaduinta doctorului Circiumaru. pai sint banii nostri bai nene si voi ii imprastiati pe gogomaniile lui Gorun, care va prostit de tot
  • mucea doctoru 11.01.2012 la ora 13:26 pm
    Oferta de cercetare pt UCB (500 milioane lei) Studiul frecarii scarilor care duc la sala de sedinta, pe durata anului 2010-2011,in vederea lamuriri consilierilor gagauzi sa accepte miliardul de lei din bugetul primariei in doua transe de cercetare, fiecare de 500 milioane lei Studiu intocmit de un escroc doctoral honoris cauza ce nu s a pomenit in toata Romania! si ratificat de doctorul primar gura cascata la falnicul gorun gorjean
  • jurist 11.01.2012 la ora 13:30 pm
    se impune returnarea banilor nu e cercetare ci un simulacru caruia i a cazut prada Primaria a fost inselata in buna ei credinta rugam pe juristii Primariei sa recupereze acesti bani escrocati de baiatul destept din fruntea UCb daca nu vrem sa ramanem natarai si cu punga goala
  • uiite popa nu e popa 11.01.2012 la ora 13:36 pm
    corect, sa fie recuperat miliardul prin hotarare de consiliu si prin actiune in justitie buna credinta a primariei a fost escrocata de o minte diabolica
  • student 11.01.2012 la ora 13:48 pm
    Sunt student la UCB si as vrea sa va spun ca fata Luminitei Popescu, Mirela Popescu, care a trecut prin facultatea absolvita la UCB- R.I.S.E., ca si gasca prin apa, cu 10 pe linie, la toate examenele orale obtinand nota 10, mai putin la dl rector, unde nu a mai tinut tupeul, comploteaza alaturi de mama ei si se mai si lauda cu ceea ce face. Nu sunt nici cu o tabara nici cu cealalta si mi se pare gretos ce se intampla in universitatea unde invat insa daca si copiii sunt bagati in luptele interne este strigator la cer. Tot ea se lauda intr-un grup de prieteni, ca a "lucrat-o" si pe dna profesor Tomescu, ca sa nu mai fie in gratiile rectorului. Oare unde o sa ajungem? Domnilor profesori, noi vrem sa invatam nu sa participam la luptele din aceasta universitate pentru putere si bani! Mergeti mai bine la conferinte, la stagii internationale ca se plictisesc studentii la cursurile dvs. primitive si plictisitoare! Oare cand va mai pregatitit daca va luptati zilnic si mai folositi si studentii din Senat si alte organisme in luptele dvs, iar ei de frica saracii ce sa faca. Rusine!
  • V.D.Toate 11.01.2012 la ora 15:18 pm
    Iata un alt clan care se configureaza la UCB: Popestile, mama si fiica, care desigur tot de genialul Gorun au fost biricate in posturi....pai telefoanele Luminitei si alte ispite...au avut mare ecou la Tatucul Alta fateta a ceea ce este cu adevarat UCB, o CLOACA de impostori, imoralitati si afacerism
  • marian 11.01.2012 la ora 18:24 pm
    Narcis, felicitari, esti pe pista cea buna in ceea ce-l priveste pe Gorun. Iti dau un pont: vezi ca pe proiectul cu primaria, cel cu ”interferente...”, trebuiau sa apara niste materiale: un album, niste brosuri, etc. Iar acelea nu au apărut nici în ziua de azi, deși au fost plătite integral de către primărie. Poți face o cercetare în acest sens la Primărie, ca la UCB dacă faci, n-o să vezi vreun document. A și vezi că o treabă similară, cu albume de promovare a UCB a avut loc și prin 2008, când ,,prietenul ,, tău Ovidiu Popescu de la centrul Brâncuși a primit bani, pe firma lui, să facă niște broșuri de promovare a universității, iar banii au fost făcuți 50-50 de Gorun și marețul exeget brâncușian.
  • Che Guevara 11.01.2012 la ora 18:31 pm
    Gorun e turbat, îi înjură pe toți prin Senat, îi umilește și le spune că nu e niciunul atât de bărbat încât să fie rector, așa că va mai candita tot el, încă un mandat, că îi are el la mână și pe Manțog și pe Daju, că le dă el bani să tacă din gură. Mă bucur că nu e așa și tu continui să fii imparțial și să te lupți cu tătucul UCB. Trage tare, mai e o lună și scăpăm de el definitiv.
  • Narcis DAJU 11.01.2012 la ora 18:33 pm
    @) marian Am scris-o: acel domn de aceea a fugit din presă la Centrul Brâncuşi, pentru că numai putea spune nimic despre nimeni, il posedaseră cam toţi Apoi, exact asta e problema lui Gorun şi a sfârşiţilor de teapa lui: că nu mă duc la ei să le cer şi, mai mult, le tamponez emisarii însăcinaţi să mă seducă. Am cerut oficial Primăriei Târgu Jiu de peste 30 de zile acele lucruri, nu am primit nimic şi, în consecinţă, cred că o să ne hârjonim puţin pe la Tribunalul Gorj. În ceea ce-l priveşte, Gorun nici măcar nu a confirmat primirea solicitărilor de informaţii publice.
  • un cititor 11.01.2012 la ora 18:44 pm
    La Gorj Tv, Gorun avea tupeul să vorbească despre banii pierduți de Chirițescu și restul cât erau aceia în funcții. Dar de cele peste 7 miliarde pierdute în procese cu cadrele didactice ale căror contracte de muncă au fost desfăcute de el în mod abuziv nu zice nimic? De banii furati din lucrarea de la Debarcader, de faptul ca la Stiinte Economice si Drept se fac an de an lucrari de reabilitare cu fimre ”prietene” *** *** * *** ***** de ce nu se spune nimic? Cat tupeu puteti avea, domnule Gorun?
  • mireille 11.01.2012 la ora 18:50 pm
    pana nu intra DNA ul si alte organe abilitate la UCB nu se va face lumina in chestia corupției și a abuzurilor de tot felul e chestie groasa acolo de ani de zile, e gunoi cit sa l scoti cu vagoanele orcim ar fi vremea e foarte aproape ba pota o fi si sosit
  • eurochimistul 11.01.2012 la ora 18:52 pm
    Miliardele astea, cu Marpes, sunt maruntisuri, fata de tunurile date pe proiectele europene. As fi si eu curios sa vad daca persoane gen Ghimisi, Tomescu, Dumitrescu, Gorunii sau altii si/au trecut sumele din proiecte in declaratiile de avere. Cum poate Gorun sa fie membru in vreo 4 echipe de implementare, asta plus proiectele interen? Cum poate Ghimisi sa fie manager a doua proiecte si in echipa de implementare a inca doua, plus director pe cercetare, plus cadru didactic, plus sa mai participe si la sedinte de senat prelungite? Ei vorbesc de normele lui Chiritescu, dar ce se intampla acum pe la universitate depaseste orice limita.
  • Narcis DAJU 11.01.2012 la ora 18:54 pm
    Încă ceva: sunt fascinante, pentru mine, alte două lucruri: 1. restul presei locale nu identifică tumorile din UCB drept o gravă problemă locală şi, în consecinţă, nu le tratează; 2. "grupul infracţional" de care vorbeşte Gorun, adică Chiriţescu & co., practică o opoziţie anemică, bâlbâită, incoerentă şi aproape inexistentă. Altfel, e foarte frumos, aici, la Târgu Jiu. Lume multă, oameni puţini.
  • cristache 11.01.2012 la ora 21:37 pm
    pai si mai nou , o alta gafa a lui GA o bibliotecara de 30 de ani , cu studii de drept si litere facute la UCB,ajunge referent sau ce o fi la serviciul Resurse Umane?
  • al.ghintea nda 11.01.2012 la ora 21:38 pm
    Domnule Daju, ziarijdii ceilalți au trecut și ei pe la UCB ca baiatul sau fata tatii avea nevoie de diplomă și pe urmă Dv știți cit de grele sunt contractele si spăgile date ziarizdelor și ziarijdilor care scriu despreUCB (vezi Gorjanul) si mai e ceva: relatiile de CLAN amortizeaza orice incercare de a scrie contra Gorunilor ca e lege nene, daca scri impotriva lui Gorun inseamna ca scrii impotriva UCBului. Si altceva care tine de DIPLOMATIA gorrunului, abilitate de dihor: s-a blindat cu tot felul de angajari si profesorasi cu ora, atasati cum se zice, care sunt sefi de servicii la diferite institutii (Curtea de conturi, Politie, tribunal etc.) AICI E TREABA GREA - NUMAI O ECHIPA SINCORUPTIBILA, SERIOASA gen DNA et comp. O SCOATE LA IVEALA! Se aude ca vor demara cercetarile cu echipe complexe, dar sa vedem ce-o aduce anul... Oricum, zilele faradelegilor si abuzurilor sint numarate!
  • C. CUTEANU 11.01.2012 la ora 22:04 pm
    @ Narcis DAJU Sunt in usor - dar respectuos, pana la plecaciune - dezacord cu tine (te rog sa sesizezi "lingusala" precisa ca o fandare:)): opozitia in plan academic este diferita de cea politica. Imprecisa si firava opozitie din UCB, pe care o identifici tu grupata in jurul lui Chiritescu, este una normala si echilibrata. Iti propun o paralela - democratia dupa 1989 in Romania - era stiintifica, sanatoasa, ironica? Nu cred, nu avea cum! In UCB, bietii oameni au fost calcati in picioare pana la depersonalizare in ultimii 3 ani. La o simpla evaluare, am ajuns la acest verdict cand mi-am dat demisia zgomotos in 2008; nu mint daca spun ca am anticipat unde vor ajunge lucrurile, daca Adrian Gorun isi va impune ceva similar cultului personalitatii, dupa cum a si facut-o. In 2008, am trimis un mail/scrisoare deschisa colegilor din UCB, in care am facut o gluma pe seama incrancenarii ce mi se parea mie ca o intrevad in actul de management, dar si pentru a incerca sa trag un semnal de alarma ca incepeam sa fim tratati in UCB ca vitele, care sunt impinse cu biciul in directia in care trebuie sa mearga. Urmarea a fost ca mi-au fost transmise amenintari cu comisia de etica, comisia disciplinara; tot ce-am facut a fost sa arunc colegilor, deja terifiati de abuzurile lui Gorun, o gluma. Ei nu au avut niciun fel de reactie care sa tradeze germenii vreunei revolte, si totusi liderul maxim a simtit nevoia sa reactioneze drastic, corector, in forta. De aceea, pe mine nu ma surprinde deloc ceea ce trupa Gorun orchestreaza si va orchestra in continuare in comunitatea academica. Eu cred ca oamenii care invata acum sa faca opozitie in UCB se comporta civilizat si e laudabil; acum trebuie sa se formeze reflexele democratiei, pe dictatura ce deja se prabuseste. E o lume universitara,totusi, vor recupera rapid. Insa reactiile lor trebuie sa fie intelepte; nu trebuie sa coboare la nivelul obscen al saptamanalului in care se manifesta- se zice, vad, prin comentarii, D-na Luminita Popescu si fiica Domniei sale. Oricum ar fi, nu conteaza, Dl Coman, in urma procesului ce i se va intenta, va trebui sa recunoasca cine i-a scris textele penibile pe care le semneaza. Eu ador atentia ce e acordata mie, ca persoana publica, in respectivul saptamanal - e un capital care cred ca-mi va fi folositor - reclama gratuita!:), mai ales ca eu nu am nimic de ascuns ... Ce este important este ca oamenii in Universitate incep sa realizeze ca au trait un cosmar in ultimii 6 ani; la dictatura trebuie raspuns cu o opozitie rafinata, eleganta, echilibrata. Fetzele viitorului sunt oameni care pot zambi si au un echilibru si o relaxare intelectuale: Chiritescu, Neamtu, Olaru, Dobrota, Manta, Purec, Cruceru... Academismul are o doza de rafinament liberal. Priviti-l pe Gorun in manifestarile obisnuite, revansarde si veti recunoaste orice, dar nu un universitar, nu un intelectual si nu un ironist liberal. Opozitia firava, neexperimentata, terorizata, din UCB, are exact zambetul candid pe care l-a estompat Adrian Gorun de pe fetele subalternilor sai. Eu sunt impresionat de oamenii care vor conduce UCB din 14 februarie incolo si cred ca in Universitate, in sfarsit, se reinstaureaza umanitatea. Pentru a-si cere scuze fata de comunitatea academica din UCB, Gorun trebuie sa fie elegant si din 14 februarie sa-si ia un sabatic sau se plece cu totul la alta universitate. Nu cred ca viitorul mai este un element de destin care se fie realizabil/rezonabil in UCB pt Adrian Gorun, dat fiind ca ne-a pierdut tuturor respectul, prin comportamentul penibil pe care l-a avut si-l are in continuare...
  • Narcis DAJU 11.01.2012 la ora 22:21 pm
    @) C. CUTEANU Raman la ideea ca, in mare parte, prestatia manageriala penala, aberanta si totalitara a lui Adrian Gorun a fost favorizata de cocosatii fara substanta care il inconjoara, asa cum mustele inconjoara rahatul, legitimandu-l si consacrandu-l ca rahat. Or, de rahat se fuge... E un reflex care, desi gregar, lipseste asa-zisei opozitii, "grupului infractional". Ei s-au dezis mult prea tarziu de cel pe care l-au slujit, adulat si acoperit ani in sir. Se pot da acum cu cisterne de Chanel. Put si ei.
  • CREOLA 11.01.2012 la ora 22:37 pm
    va aduceti aminte de PCR sau de UTC? atunci cu siguranta stiti ce pateau cei ce se ...puneau impotriva curentului; revolutia nu s-a facut cu Chanel, oamenii au simtit ca nu mai pot, ca ajunge cu sistemul; asa va veni si schimbarea in ucb, ca o stare de normalitate
  • Geo 12.01.2012 la ora 0:21 am
    @CREOLA: revolutia a avut loc in Romania datorita vointei rusilor. Mi-e ca si aici Gorun va fi schimbat doar daca vor vrea "rusii" de la Minister. Altfel, oamenilor le e prea frica. Oricum, despre UCB s-ar putea face studiu de caz cu titlul: dictatura in plina democratie.
  • grofu 12.01.2012 la ora 9:10 am
    pai Ministerul asta si organili de cercetare pe ce lume traiesc domne, ca se vede de la o posta cum arata ucb, in ce stare nenorocita a ajuns, infestata complet de coruptie, impostura, arivism, imoralitate etc etc
  • Incompatibilul Rector – Președinte al 12.01.2012 la ora 15:07 pm
    [...] De ce se teme Adrian Gorun de un audit intern? Deoarece și-a dat sieși, familiei și susținătorilor din nucleul dur, bani, foarte mulți bani, sub formă de granturi sau de contracte de cercetare, deși aceste fonduri nu au prea intrat în Universitate, așa că au fost mutate fonduri din bugetul instituției la salariile pentru cercetare. Pentru a se înțelege în ce fel se mimează cercetarea în U.C.B., vă invităm a lectura cea mai recentă investigație în legătură cu activitatea ”savantă” a acestui rector de tip Marga, Astărăstoaie, etc.: http://www.gorjnews.ro/slider/rectorul-gorun-%E2%80%9Ccerceteaza%E2%80%9D-pentru-srl-uri-ale-subordo... [...]
  • jumolea 12.01.2012 la ora 16:37 pm
    asta e o rusine imensa pt targu jiu, mai bine lipsa decit asa simulacru de tot rahatul
  • uiite popa nu e popa 14.01.2012 la ora 23:40 pm
    camasa succesurilor lui gaga
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.