Rectorul Gorun, de la ultimul nivel la ultimul hal
Rectorul Gorun, de la ultimul nivel la ultimul hal
Investigatii27 ianuarie 2012

După ce ministrul Daniel Funeriu i-a interzis oficial să mai candideze pentru un al treilea mandat de rector, Adrian Gorun, cel care a adus Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu în pragul desfiinţării, a dat publicităţii o Scrisoare Deschisă, semnată de lideri ai studenţilor, în care este elogiat şi implorat să candideze pentru un nou mandat de rector.
GORJNEWS iniţiază un protest faţă de apucăturile comunistoide ale lui Gorun, care, în versiuni adaptate, va ajunge la mai multe institute de cercetare a totalitarismului, asociaţii studenţeşti naţionale şi organisme ale societăţii civile.

Întâmplător sau nu, liderii semnatari ai Scrisorii studenţilor gorjeni tocmai au primit de la Adrian Gorun burse de excelenţă…


Scrisoare Deschisă

Domnule Preşedinte al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR),

În calitatea dumneavoastră de lider al unei federaţii apolitice al cărei scop declarat este “reprezentarea intereselor socio-profesionale ale studenţilor din România”, ţinând cont că Liga Studenţilor din Universitatea “Constantin Brâncuşi” (LSUCB) din Târgu Jiu este afiliată la UNSR, prin prezenta scrisoare deschisă vă informez cu bună credinţă, în interes public, în legătură cu o serie de derapaje din ce în ce mai accentuate de la lege, normalitate şi democraţie, în curs de derulare în Universitatea “Constantin Brâncuşi”, acestea conturând un climat ostil intereselor de instruire, formare şi dezvoltare personală ale studenţilor.
Ca urmare a managementului implementat în ultimii ani la Universitatea “Constantin Brâncuşi”, această instituţie a ajuns în curs de desfiinţare, fapt certificat de ultimele evaluări.
Astfel, în 2011 Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a evaluat universitatea gorjeană ca fiind în coada instituţiilor de învăţământ superior din România, cu optsprezece programe de studii în ultimele trei categorii şi cu un singur program de studii în prima categorie.
Tot în 2011, Alianţa pentru România Curată l-a nominalizat pe rectorul Universităţii “Constantin Brâncuşi”, Adrian Gorun, în “Lista neagră a mogulilor din universităţi”, din cauza numeroaselor probleme de integritate, certificate, de altfel, şi de Agenţia Naţională de Integritate.
În 2009, analizând transparenţa şi corectitudinea administrativă, corectitudinea academică, calitatea guvernanţei şi managementul financiar, Coaliţia pentru Universităţi Curate a plasat Universitatea “Constantin Brâncuşi” pe ultimul loc în Topul Integrităţii Universităţilor din România, acordându-i 0 (zero) stele.
Paradoxal, aflat acum la capătul a două mandate succesive de rector, ambele obţinute din postura de candidat unic, Adrian Gorun nu îşi asumă niciuna dintre gravele carenţe instituţionale şi manageriale care au adus universitatea gorjeană în pragul desfiinţării. Absolut toate le atribuie unor foşti şi actuali demnitari de la nivelul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, unor lideri politici şi unor cadre didactice ale Universităţii “Constantin Brâncuşi”, despre care rectorul clamează continuu că formează “un grup infracţional ce acţionează pentru destabilizarea instituţiei şi preluarea puterii”.
Aşadar, comportându-se, mai ales în ultimele luni, aidoma căpeteniei unei cetăţi aflate sub asediu, Adrian Gorun s-a aflat la originea unor demersuri reprobabile, ilegale şi descalificante pentru un rector al unei universităţi dintr-o ţară presupus liberă şi democratică.
Deşi instituţia Senatului universitar este independentă, prin natura ei, de instituţia rectorului, şi – mai mult – ar trebui să o controleze, după alegerea noului Senat al Universităţii “Constantin Brâncuşi”, Adrian Gorun a emis un comunicat oficial, postat şi pe site-ul instituţiei, în care, încă asediat, clama că echipa susţinută de către rector a câştigat în proporţie de 100 % Senatul. Apoi, ales şi Preşedinte al noului Senat, a secretizat şedinţele acestuia şi le-a condus, din postura ilegală şi imposibilă de rector şi de Preşedinte al Senatului, într-o manieră revanşardă faţă de aşa-numitul “grup infracţional”, dictând înfiinţarea de comisii de cercetare disciplinară, formularea de sesizări penale puerile către DNA şi atribuirea de sarcini care ar excede, în opinia sa, competenţele profesionale ale membrilor aşa-zisului “grup infracţional”. Simţindu-se, de asemenea, asediat şi de factori de conducere ai Prefecturii Gorj, Adrian Gorun a impus Senatului adoptarea şi înaintarea unui memoriu de protest adresat Primului-ministru şi Ministrului Administraţiei şi Internelor(!).
În dublul său mandat de rector, Adrian Gorun a compromis definitiv noţiunea de cercetare academică, acceptând contracte de cercetare pentru societăţi comerciale deţinute de viitori subordonaţi, semnate exact în perioada în care aceştia susţineau evaluările de angajare. La schimb, acele societăţi comerciale au primit contracte de lucrări de miliarde de lei vechi de la Universitatea “Constantin Brâncuşi”. Totodată, s-a insinuat ca specialist în echipele de cercetare aferente unor domenii tehnice cu care, prin formaţia sa profesională, nu are absolut nicio legătură.
De menţionat că în urma disponibilizărilor ilegale dispuse de Adrian Gorun, Universitatea “Constantin Brâncuşi” a plătit până în prezent despăgubiri în valoare de circa 7 miliarde lei vechi.
Deşi Ministrul Daniel Funeriu l-a înştiinţat în scris în decembrie 2011 că, având în vedere legile în vigoare, nu mai are dreptul să candideze pentru un nou mandat de rector, Adrian Gorun acţionează pentru a impune o nouă candidatură a sa – dacă e posibil, solitară, ca şi până acum – drept unica şansă de salvare a Universităţii “Constantin Brâncuşi”.
În acest context instituţional, la 24 ianuarie a.c., studentul Mihaela Ciorei, în calitate de preşedinte al LSUCB şi-a întrerupt vacanţa (nota bene – aici, studenţii sunt în vacanţă) pentru a semna o scrisoare deschisă elogioasă la adresa lui Adrian Gorun, în cuprinsul căreia îl imploră, în numele studenţilor universităţii, să candideze pentru un nou mandat de rector, în ciuda poziţiei ministerului de resort, în ciuda legilor în vigoare, în ciuda prestaţiei sale manageriale anterioare. În cuprinsul acelui document, Mihaela Ciorei care, de altfel, este şi vicepreşedinte al federaţiei dumneavoastră, susţine că “această Universitate a ajuns renumită şi s-a dezvoltat foarte mult datorită managementului dvs., capacităţii şi competenţei de care aţi dat dovadă.” De asemenea, specifică tranşant că studenţii nu rezonează cu “grupul infracţional” descoperit de Adrian Gorun: “vă mărturisim faptul că suntem alături de dvs. şi de echipa dvs. managerială.” După ce îl nominalizează drept “persoana cea mai indicată şi proeminentă pentru a conduce această universitate”, Ciorei sfârşeşte aşa: “rugămintea noastră, a studenţilor este aceea ca dvs. să candidați în continuare la funcţia de rector al acestui centru academic târgujian cu renume”.
În opinia mea, trebuie denunţată neîntârziat asocierea forţată a acestor tineri cu un manager de tip retrograd în mentalităţi şi acţiuni, care a adus Universitatea “Constantin Brâncuşi” în pragul colapsului, şi tentativa de legitimare a unui mod de a fi, de a gândi şi de a conduce specific lui Adrian Gorun prin transfer de credibilitate şi simpatie dinspre mişcarea studenţească înspre un personaj care, prin structură şi prestaţie personală, aparţine trecutului.
Demersul preşedintelui LSUCB e cu atât mai trist cu cât Mihaela Ciorei este şi membru al Senatului Universităţii, statut care-i permite să urmărească în direct prestaţiile comunistoide ale lui Adrian Gorun, de rector – preşedinte de Senat (postură unică în istoria instituţiilor de învăţământ superior).
Pentru că îmi place să cred în tineri şi în respectul lor de sine, sper că semnarea acelui comunicat nu are nicio legătură cu faptul că, recent, atât preşedintelui LSUCB, Mihaela Ciorei, cât şi prim-vicepreşedintelui Flavius Cristian Marcău li s-a acordat burse de excelenţă.

Domnule Preşedinte,

În încheiere vă rog să precizaţi public dacă vă asumaţi conţinutul Scrisorii Deschise emise de LSUCB, structură afiliată la federaţia dumneavoastră, prin vicepreşedintele UNSR, Mihaela Ciorei, şi dacă acel document reprezintă modul în care înţelegeţi să vă raportaţi structural şi strategic la prezentul şi viitorul învăţământului superior din România.
Lucrurile trainice şi durabile  se fac doar în curăţenie, cinste şi adevăr.

Directorul Ziarului de Investigaţii GORJNEWS,
Narcis Daju
39 COMENTARII
  • Justice 27.01.2012 la ora 11:44 am
    Ministrul Daniel Funeriu nu poate interzce oficial unei persoane care indeplineste conditiile, să mai candideze la mandatul de rector, ci doar legea! Gorun are dreptate, ptr. ca legea nu se aplica retroactiv! Nu va puneti cu Gorun, ptr. ca pe domeniul legislatiei e f. bine pregatit, fapt demonstrat si de castigarea procesului cu Tariceanu! Cat priveste interventia studentilor, este posibil ca sa le apartina initiativa, avand in vedere faptul ca sunt pe niste pozitii care se clatina daca vine alt rector!
  • C. CUTEANU 27.01.2012 la ora 12:34 pm
    @ Justice Eu, la randu-mi, in nepriceperea mea nelegiuita de individ care indrazneste sa se refere critic la un monstru sacru, precum Dl.Rector Gorun - inteleg - fost controlor de bilete si dat frecvent afara de comunisti, mi-as dori sa candideze. Ma alatur demersului plenar si laudabil al Ligii studentilor si-i cer public D-lui Rector sa nu lase universitatea pe mana unor neispraviti!! La fel, ii transmit ca avem informatii in presa ca oameni foarte apropiati lui incep sa-l tradeze, ca sa ramana cu salarii imense si in timpul mandatului Laurei Trocan. Altfel, prietena de grup rectorial a Domniei-sale, D-na Cati Andronescu, a declarat public (la TVR info) ca nu mai poate candida pentru ca a avut deja doua mandate. Banuiesc ca Doamna Cati, aliata lui Marga-5 -mandate- de la Cluj si a lui Gorun- carte de munca-estetizata, nu este asa mare jurist, precum Dl Gorun, declarat in primii specialisti in constitutionalism din tara de catre Sorinel Ghimisi, cel caruia ii da 225 milioane salariu pe luna. Eu zic ca pentru banii astia, il declar pe Dl Rector cel mai important postmodernist arculian din univers... Nu ma credeti? Sunteti irational/a, pentru ca eu am inventat acum 3 secunde acest curent esentialist al filosofiei contemporane de tip sociologia universului cu deschidere post-post-modernista si il pun in fruntea ierarhiei pe Dl Gorun. Oricum nu mai e nimeni in aceasta noua galaxie, insa vreau functia lui Ghimisi:)). Sa revenim la realitate. Dl. Rector este salvarea UCB - de cine o salveaza? De cel care a condus-o unde este acum timp de 7 ani, nu spun cine: very important person! Este imperios necesar sa candideze, altfel imi va da dreptate ca e fricos si ca oricine il bate la vot, inclusiv Laura Trocan sau D. Chiritescu. Daca nu ar candida, cui va lasa echipa lui, dar decanele, prodecanele, Dl. Cruceru...? Are unanimitate in Senat, este cel mai important sociolog al universitatii (si singurul), cel mai important constitutionalist (astfel declarat de un raposat si de marele caracter, Sorinel Ghimisi-mereu-cu -salariu-mare), cel mai important rector al UCB (dat fiind ca este si presedinte de senat), tocmai de aceea, il rog public urmatoarele": 1. Sa dea de pe acum in judecata Ministerul! Pentru a fi convingator, sper sa ia semnaturi de la toti colegii din UCB (sarmanii, la cat de tare i-a terorizat, semneaza orice, cu ochii inchisi) si ma astept sa scoata studentii in strada (totusi tb asteptat cam 10 zile sa treaca gerul, o vad pe asta mica, Ciorei, cam sumar imbracata in poza, sa nu raceasca!); 2. sa roage toate doamnele bine din UCB, carora le-a dat ...functie, de-a lungul timpului, sa intre in greva foamei si sa se lege de calorifer in fata usii sale virile de rector-presedinte suprem, tinand in mana pancarde pe care sa scrie: "Cui ne lasati D-le Rector?". 3. Sa inchida toate usile din UCB, aud ca vin mascatii, iar Parchetul deja verifica acuzatiile aparute in presa. 4. Sa-l cheme pe Chiritescu la o cafea, deschizand insa usor, atent, usa de la Rectorat, ca sa nu loveasca vreun dintre doamnele aflate, in genunchi, in greva foamei, si cand e sigur ca usile sunt ferecate, sa dea foc la tot! ca el le-a facut, cu banii statului roman, pe care i-a directionat - cu suflet mare- dela minister, pe cand era seful lui Rujan, ultimul sau mohican, care vad ca oricand e gata sa semneze in fals pentru stapan. Este o situatie nenorocita, cauzata de niste nenorociti, care ar trebui bagati la carcera. Tara nu are nevoie de presa libera! Huooo!! La canal cu ziaristii! 5. Si da! Legea nu retroactiveaza! Este foarte bine. D-le Rector nu va lasati! Luptati! Acum puteti schimba si Constitutia. Dvs sunteti greu ... impresionabil, nu va sperie o lege, mai ales facuta de Funeriu, si asta mare cercetator ca si Dvs. Nu va lasati! Candidati! Legea nu vi se aplica! Trebuie sa aratati lui Chiritescu ca inca mai "puteti" desi e mult mai tanar decavt Dvs. Ce sa mai zic de Laura Trocan... Altfel, Ghimisi il va declara pe Chiritescu in top 3 economisti pe tara si mi-e ca pe Dvs nu va mai baga niciunde si ramaneti in topul mei cu sociologia arculiana post-post-modernista... Acolo veti fi mereu primul, dar si unic candidat, cum va place Dvs... In concluzie, legea este aplicabila si D-lui Gorun, sa-i dea cineva nr D-nei Andronescu, care e o doamna cu bun-simt, nu ca barbatii cu care constituie un grup rectorial penibil, trans-carpatic, desigur! Eu mi-as dori sa candideze si cred ca va candida la al treile mandat, de altfel intr-o interventie publica am marturisit ca ma asteptam ca va cere studentilor un manifest de sustinere, in stil "nea nicu". In concluzie, Dl. Gorun, numai daca nu e barbat , nu va candida! Ii urez succes si cred ca va iesi invingator!
  • pentru Justice 27.01.2012 la ora 13:24 pm
    Dl Gorun a pierdut procesele cu Tariceanu, a pierdut tot si nu mai are decat aceasta sansa: rectoria. Daca pierde si aici ramane cu catedra pana la pensie. Noi credem ca va pierde pentru ca are impotriva atat legea cat si pe ministru. Este o iluzie sa credem ca pe ministru il are impotriva pentru ca au ei ceva personal, nici nu ar putea avea devreme ce sunt colegi de partid, problema lui Gorun este numai managementul dezastruos al universitatii, lipsa de transparenta, nepotismul, cheltuirea haotica si frauduloasa a banilor publici, luarea de mita, plagiatul etc. - acestea sunt problemele cu ministrul. Gorun ar face bine sa isi dea seama ca mai are o portita prin care poate iesi in liniste si isi poate trai ultimii ani profesionali in pace: sa se dea la o parte si sa nu mai aiba nici o legatura cu managementul UCB.
  • Marcau Flavius 27.01.2012 la ora 14:56 pm
    Domnule Daju, 1. Sunt unu dintre "aia micii", ca sa-l parafrazez pe Cuteanu Cerasel, despre care probabil ganditi ca a luat bursa doar pentru ca-l sustine pe rectorul UCB. Aceasta bursa nu a fost atribuita doar celor doi studenti (Marcau si Ciorei) mentionati in articol ci unui numar de 5 studenti din UCB. Pentru a putea primi aceste burse am fost nevoiti sa depunem un dosar care cuprindea activitatea noastra de cercetare pe anul anterior. Puteti gasi pe site-ul universitatii regulamentul si criteriile de acordare. 2. Am impresia ca vi s-au terminat subiectele in legatura cu universitatea incat incepeti sa va "razboiti mediatic" cu studentii. 3. Suntem studenti si putem sustine pe cine vrem noi! La urma urmei, dl Gorun, ne-a sustinut foarte mult in anii care au trecut. Daca pana acum cativa ani contractele de cercetare de la nivelul UCB se implementau doar cu profesorii, ca membri in echipele de cercetare, acum au aceasta sansa si studentii datorita domnului rector Adrian Gorun. Fata de alte universitati din tara, noi putem merge in audienta la dl. Rector atunci cand avem o problema ce vizeaza studentii. 4. Probabil daca l-am fi sustinut pe Chiritescu pentru functia de rector, altul ar fi fost raspunsul: scrisoare deschisa acuzatoare s-ar fi transformat intr-o scrisoare laudativa. 5. IN SCRISOAREA DESCHISA TRIMISA DE LSUCB NU S-A MENTIONAT NICIUNDE CA ESTE VORBA DE UN "GRUP INFRACTIONAL" - NU INTELEG DE CE ATI MENTIONAT ACEST LUCRU IN SCRISOARE DVS. DECHISA? Probabil pentru a induce cititorii in eroare. 6. Daca ati fi fost ziarisiti liberi (asa cum va declarati) ati fi facut publica, pe site-ul ziarului dvs., scrisoare trimisa de LSUCB pentru ca cititorii sa poata vedea continutul inainte de a va citi dvs. elucubratiile. 7. Stimate domn, daca in continuare contestati bursele, va pot trimite cv-ul meu pentru a va da cu parerea, iar Cuteanu ar trebui sa stie ca eram printre putinii studenti care mergeau la conferinte. 8. Sa va fie rusine!
  • Marcau Flavius 27.01.2012 la ora 15:02 pm
    PS: am observat ca in urma cu ceva timp ati publicat un interviu cu dl Cretan despre gala premiilor. Daca tot spuneati ca luam burse de excelenta doar pentru a-l "elogia" pe dl Adrian Gorun, cum se face ca am fost nominalizati, atat eu cat si Ciorei Mihaela, pentru Studentul Anului in Gorj la gala de premiere organizata de dl Cretan?? Poate l-am elogiat si pe el si tocmai de aceea ne-a nominalizat :)))) (sunt sarcastic)
  • Marcau Flavius 27.01.2012 la ora 15:24 pm
    Domnule Daju, 1. Sunt unu dintre “aia micii”, ca sa-l parafrazez pe Cuteanu Cerasel, despre care probabil ganditi ca a luat bursa doar pentru ca-l sustine pe rectorul UCB. Aceasta bursa nu a fost atribuita doar celor doi studenti (Marcau si Ciorei) mentionati in articol ci unui numar de 5 studenti din UCB. Pentru a putea primi aceste burse am fost nevoiti sa depunem un dosar care cuprindea activitatea noastra de cercetare pe anul anterior. Puteti gasi pe site-ul universitatii regulamentul si criteriile de acordare. 2. Am impresia ca vi s-au terminat subiectele in legatura cu universitatea incat incepeti sa va “razboiti mediatic” cu studentii. 3. Suntem studenti si putem sustine pe cine vrem noi! La urma urmei, dl Gorun, ne-a sustinut foarte mult in anii care au trecut. Daca pana acum cativa ani contractele de cercetare de la nivelul UCB se implementau doar cu profesorii, ca membri in echipele de cercetare, acum au aceasta sansa si studentii datorita domnului rector Adrian Gorun. Fata de alte universitati din tara, noi putem merge in audienta la dl. Rector atunci cand avem o problema ce vizeaza studentii. 4. Probabil daca l-am fi sustinut pe Chiritescu pentru functia de rector, altul ar fi fost raspunsul: scrisoare deschisa acuzatoare s-ar fi transformat intr-o scrisoare laudativa. 5. IN SCRISOAREA DESCHISA TRIMISA DE LSUCB NU S-A MENTIONAT NICIUNDE CA ESTE VORBA DE UN “GRUP INFRACTIONAL” – NU INTELEG DE CE ATI MENTIONAT ACEST LUCRU IN SCRISOARE DVS. DECHISA? Probabil pentru a induce cititorii in eroare. 6. Stimate domn, daca in continuare contestati bursele, va pot trimite cv-ul meu pentru a va da cu parerea, iar Cuteanu ar trebui sa stie ca eram printre putinii studenti care mergeau la conferinte.
  • Marcau Flavius 27.01.2012 la ora 19:21 pm
    In primul rand vreau sa spun ca bursa de excelenta am obtinut-o pe drept, atat eu cat si restul colegilor mei (sunt 5 studenti care beneficiaza de aceasta bursa). Nu inteleg de ce a deranjat atat de mult o scrisoare de sustinere? Aaa, pentru ca este pentru sustinerea domnului rector? Daca il sustineam pe Chiritescu probabil ca acest articol s-ar fi transformat: ar fi avut caracter laudativ si nu acuzator. Imi pare nespus de rau ca noi, "astia micii" (ca sa-l parafrazez pe Cuteanu Cerasel), luptam pentru binele nostru. Dupa cau am scris si in comentariul de la articolul cu scrisoare deschisa, datorita domnului rector am avut foarte multe beneficii (noi, studentii). Conducere universitatii in general, iar in special dl rector, ne-au sustinut financiar pentru a ne putea duce la bun sfarsit proiectele: - organizam doua sesiune internationale de comunicari stiintifice la care participa cel putin 250 de studenti din toata tara. Lucrarile sunt publicate intr-un volum (acest volum este publicat la o editura recunoscut CNCSIS). - universitatea ne-a oferit finantare pentru a putea pune pe picoare o revista indexata BDI. Mentionez ca suntem singura revista stiintifica studenteasca din tara indexata BDI (ma refer la reviste conduse de studenti si nu la revistele universitatilor) - senatul universitatii a acceptat sa schimbe diferite regulamente in favoare studentilor - senatul universitatii a acceptat sa ofere un numar mai mare de burse de merit, burse de cercetare, burse de sprijin pentru studentii cercetatori (poate exista studenti care vor sa studieze la arhivele militare, iar UCB ii sustine financiar), iar in cazul in care bursele raman la fel de mari, UCB o sa ofere un numar de burse studentilor care nu s-au incadrat pentru bursa de merit. - UCB sprijina festivalul internationala Vara cu Aroma Studenteasca, festival la care iau parte diferiti studenti din strainatate. Plus alte proiecte pe care nu are rost sa le mai insir aici. Asa ca avem tot interesul sa-l sprijinim pe dl Adrian Gorun pentru ca si dansul ne-a sprijinit si sunt sigur ca ne va sprijini in continuare!
  • motorga 27.01.2012 la ora 21:41 pm
    mai fratilor, voi parca vorbiti din balcxon... pai Gorun trebuie sa lupte pt ca are de aparat o feuda, o familie intreaga si neamul lor de lichele , are aceasta datorie de a lupta in genunchi pana la moarte, acum depinde de cel care castiga si are sabia in mina ori ii ia gatul ori ii da un sut si l trimite undeva... oricum, FINALUL VA FI MARET! si e atit de aproape!
  • pentru Marcau Flavius 27.01.2012 la ora 22:24 pm
    1. de cand isi permite un student sa vorbeasca la per tu cu un profesor universitar? indiferent cat vei cerceta tu, cel putin la acest moment, nimic nu iti da dreptul sa vorbesti de Chiritescu...poate voiai sa spui domnul Chiritescu; 2. poate exista studenti care vor sa studieze la arhivele militare - exista un singur student care face asta - ghici ghicitoarea mea? - Flavius Marcau; 3. nu te mai da un geniu in devenire pentru ca stim toti colegii tai ca notele de 10 se datoreaza unor surse de inspiratie externe, mai precis telefonului mobil; 4. parca mai acum ceva vreme te laudai ca esti prietenul domnului profesor Cerasel Cuteanu, acum esti al lui Hadrian? normal, ca altfel nu-ti puteai asigura finantarea... nu de alta, dar ramaneau arhivele militare necercetate...
  • kronik 27.01.2012 la ora 22:38 pm
    Noi ca studenti putem sustine pe cine vrem. Dl Gorun ne-a ajutat foarte mult, si de aceea vrem ca dumnealui sa candideze in continuare. Ar fi pacat sa vina altcineva (Dl Chiritescu) in functia de Rector si sa isi bata joc de ceea ce s-a facut pana acum (asa cum s-a intamplat in urma cu mai multi ani, in 2005, cand Dl.Chiritescu a fost Rector interimar si a marit salariile cat a vazut cu ochii).
  • pentru Kronik 27.01.2012 la ora 22:47 pm
    daca tu spui ca esti student, dar stii tu ca acum 7 ani a marit Chiritescu salariile cat a vazut cu ochii (dar stii precis ca era rector interimar) inseamna ca ori ti s-a spus ce sa scrii (cel mai probabil), ori nu esti student care il sustine pe dl Gorun, ori esti... cronic
  • Marcau Flavius 27.01.2012 la ora 22:47 pm
    @pentru Marcau Flavius Cu parere de rau iti spun ca nu ai capacitatea intelectuala necesara pentru a face ceea ce eu am facut! Si da, notele se datoreaza datorita telefonului mobil! Copiam de pe 3 telefoane odata plus ca avea casti in urechi! Sunt un formidabil ce sa mai :)) (a se intelege ironia) !
  • Marcau Flavius 27.01.2012 la ora 22:50 pm
    Nu, nu doresc sa cercetez arhivele militare - am facut de ceva timp asta si am facut-o pe banii mei! In prezent am alte "tinte"! Tu ce ai cercetat pana in momentul de fata? Pe "domnul" Chiritescu? Vorbesc cum vreau, cu cine vreau! Respect pe cine merita si pe cine ma respecta! Nu ai inteles asta pana acum daca tot zici ca ma cunosti?
  • Vai si-amar 27.01.2012 la ora 22:59 pm
    Marcau, cum poti comenta atat de infantil si atat de devoaluator! Doar ai fost declarat de Idolul tau, Gorun, drept cel mai pizdos student din UCB. Sa-ntelegem ca restul sunt si mai retarzi? Are dreptate ala: cand ai sa dai peste una frumoasa si desteapta o sa intelegi. Daca ai sa iesi din transa, fireste
  • Marcau Flavius 27.01.2012 la ora 23:05 pm
    Imi pare rau, sincer, ca sunt acceptate asemenea comentarii jignitoare si care nu sunt decat offtopic! Din comentariul tau deduc ca esti femeie! Te-am refuzat cuva si nu-mi dau seama, de esti asa pornita? Esti narcisista de te vezi "frumoasa si desteapta"? Te rog sa-mi spui numele tau real! Este atat de usor sa comentam cand ne ascundem in spatele unui nume fals! Eu spre deosebire de voi, cei care jigniti, postez cu numele meu real si nu folosesc cuvinte jignitoare ca "frumaosa si desteapta" de mai sus!
  • Marcau Flavius 27.01.2012 la ora 23:08 pm
    Nu stiam ca am fost declarat "cel mai pizdos", since! Multumesc ca mi-ai adus la cunostinta!
  • mutu 27.01.2012 la ora 23:37 pm
    ACESTI STUDENTI SUNT PENIBILI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EI NU PRICEP CA ACEASTA BURSA NU ESTE ACORDATA DE DOMNUL RECTOR. BURSA O PRIMEAU SI DACA RECTOR ERA O ALTA PERSOANA. DAR LA TG-JIU TOTUL ESTE POSIBIL. IN ALTE CENTRE UNIVESRITARE STUDENTII SI PROFESORII AU O ALTA ATITUDINE. DA, ACOLO PROFESORUL ESTE CELA CARE ia atitudine si discuta in contradictoriu pe idei cu cei din conducere. La Tg-Jiu parca acesti profesori muncesc pe plantatii, sau mai bine zis sunt sclavi. RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Cititor 28.01.2012 la ora 0:03 am
    si uite asa si-a aratat dl Marcau adevarata fata... de aceea studentii respecta pe cine merita, nu un prefect de paie, pus de Gorun
  • kronik 28.01.2012 la ora 0:13 am
    Acum 7 ani nu eram student, eram elev, insa exista destule surse de informare privind cele intamplate in UCB. Nu trebuie sa ma puna cineva sa scriu, sunt capabil sa scriu de unul singur. Si da, dl Chiritescu a facut salarii de peste 20.000 lei noi in scurta perioada in care a fost rector interimar. Iti vine sa crezi? Nu, nici mie nu-mi vine sa cred.
  • Lider studenti 28.01.2012 la ora 1:18 am
    Imi pare rau pentru greselile mele. Pana in acest moment am sustinut o porsoana care ne-a inselat asteptarile, ma refer la dl. Gorun. Pot recunoaste, intr-un moment de sinceritate, ca nici un student nu-l suporta pentru ca este foarte imprevizibil si plin de hachite. Cand mergem la intlanire cu dumnealui stam toti cu frica in san pentru ca urla la noi, ne cearta, uneori folosind cuvinte care nu pot fi reproduse, si finanteaza intotdeauna jumatate din suma necesara. Eu si prietena mea lucram in unele proiecte impreuna cu dl. rector si incasam sume frumoase, dar trebuie sa va spun ca, in ciuda faptului ca suntem fortati sa facem toata munca, dl. Gorun ia toti banii, adica incaseaza 233 milioane pe luna. Eu si prietena mea stim foarte multe lucruri, cele mai multe nu prea laudabile pentru dl. Gorun si ne-am decis sa facem dezvaluiri complete deoarece ne-am dat seama ca dl. Gorun nu urmareste altceva decat distrugerea acestei universtitati cu toate ca ne promite mereu ca ne va angaja ca si asistenti (stim ca acest lucru este imposibil deoarece dupa noua lege trebuie sa fii doctor ca sa fii asistent si asta se va intampla peste 5 ani cand el va fi pensionar).
  • exigu 28.01.2012 la ora 16:29 pm
    Am citit cu multa atentie atit articolul cit sit si comentariile. Unele sunt favorabile altele sint impotriva d-lui Gorun. Daca situatia de la UCB este asa cum o descrieti voi nu va ramine decit sa scotociti prin trecutul d-lui profesor. Daca veti avea abilitatea necesara veti descoperi lucruri care il vor reduce la tacere pe d-l profesor iar organele abilitate ale statului se vor autosesiza. Nu va temeti! In definitiv nu aveti ce pierde, de cistigata poate.
  • Andreea. 28.01.2012 la ora 17:04 pm
    Nu are nici o legatura primirea burselor cu sustinerea pe care noi o depunem.Intelegeti odata si nu mai aruncati cu noroi.Am colegi care au primit bursele pentru ca au invatat si le'au meritat.Nu sunt nici bursiera nici bugetara,sunt studenta si membra a ligii studentilor.Mi se pare de a dreptul aberant ca ,,Întâmplător sau nu, liderii semnatari ai Scrisorii studenţilor gorjeni tocmai au primit de la Adrian Gorun burse de excelenţă…'' ati gandit oare cand ati scris aberatia asta?oricine ar fi fost rector dadea bursele acestor elevi pentru ca au indeplinit criteriile.Eu il sustin pe domnul Gorun.Il doresc in functie deoarece s-a implicat mereu,ne-a sustinut mereu si ne-a indrumat.Am dreptul sa sustin pe cine vreau,si nu am nevoie de pareri jignitoare din partea celor care doresc doar sa jigneasca.Voturile de la final vor spune multe.
  • SCHULLER 28.01.2012 la ora 18:35 pm
    studentii de mai sus CU SUZETA IN GURA sunt de tot rahatul! Halal cum goruniuca cooperativa a creat asa specimene! curge numai zeama de goruni prin mintea lor... asa s o tineti tot inainte pana la capat!
  • pishat keler 28.01.2012 la ora 22:03 pm
    nu este nevoie de nici un comentariu, FOTOGRAFIA înfumuratului dispretuitor de tot si de toate spune TOTUL: GORUN ESTE UN OM ******!
  • Un student 28.01.2012 la ora 22:23 pm
    @Cititor De unde sti matale ca Marcau e prefect? Eu sincer nu stiam! SI daca e sa fie prefect, cum crezi ca l-a pus Gorun? Nu ar fi trebuit sa-l voteze studentii senatori? Si cum adica si-a aratat adevarata fata? Nu este normal sa-l sustina pe cel care ii sustine? Din cate si eu cei de la LSUCB au discutat cu studentii si acestia au fost de acord sa-l sustina pe dl Adrian Gorun. EU am luat parte la o asemenea intalnire si tot studentii care au participat atunci il sustin pe dl rector!
  • popa 28.01.2012 la ora 23:52 pm
    penibil si Gorun si studentii care , bucurosi ca au incasat 3000 de lei bursa, ii dau acum masura credintei si a recunostintei. si ca tacamul sa fie complet, s-a anuntat ca pe 12 februarie, deci cu o zi inainte de alegeri, Gorun sa-i dea un titlu onorific lui Farcasiu, renumitul taragotist si multe premii in bani si in obiecte unor profi din UCB , ca sa le cumpere votul. Oare chiar asa mare e nerusinarea, atat de imensa este disperarea lui Gorun de a castiga alegerile, incat sa se preteze la mita din banii publici? Treaba asta nu va ramane fara urmari iar artistul ardelean ar face bine sa nu se bage in laturile ******* de rector. Ca nu are dreptul sa mai candideze o spune legea, dar asta vrea sa arate ca el e mai sus cu un deget ca legea. Ce procese a castigat cu Tariceanu...niciunul, l-a facut ala praf, l-a dislocat de n-a mai miscat in front domnul controlor de bilete.Comisia de alegeri tre sa invalideze candidatura lui, e o fortare a limitelor. Ati spus ca e in acelasi partid cu Funeriu...pai asta e la PDL, Gorun asta? Nu, e la PSD iar fiu-su e la PDL , chipurile, dupa ce l-a tradat pe Morega si uite asa au radacini fixate in doua partide, care insa i-au ejectat ca la comanda, radacini care i-ar proteja la orice miscare politica. Dar orice invat are si dezvat, asa ca se va trezi al batran cu un sut in fund si-i vor curge lacrimi metafizice dupa universitatea pe care a supt-o atata.
  • johana 28.01.2012 la ora 23:53 pm
    Succes domnule prof. Adrian Gorun, actual si viitor rector al UCB!
  • SUCCESURI! 29.01.2012 la ora 15:42 pm
    sa -l tii aproape pe buldogul de Valentin popa ca e bun la mâzgalit, alta ******* cum nu s a pomenit, pripășit pe la biblioteca și incapabil de ceva profesional, un politruc și un ******** de cariera e plin pamantul de *******
  • politic 30.01.2012 la ora 18:08 pm
    Pardon „respectabilul„ fost controlor de bilete (daca vei cerceta arhiva saptămânalului „scandal de gorj„ vei avea multe surprize) a candidat in 2008 pe colegiul 1 din partea PDL-ului; evident, a pierdut pt ca oamenii nu suporta tiranii; acum, din pacate, dl. rector e intr-o ciudata asociere cu psd-ul (mai degraba cu pres. Cons. Jud).
  • Justice 30.01.2012 la ora 20:34 pm
    Ce este rau in a fi controlor de bilete? Este laudabil ca, probabil, neavand o situatie materiala f. buna, s-a intretinut singur muncind si invatand! Orice poti sa spui despre Gorun numai inteligenta sclipitoare nu poti sa i-o contesti! Iar in ceea ce priveste "scandalul de Gorj" , parca proprietarul nu stia cum sa-l mai laude la Gorj TV! Si treaba cu falsul in documente, tine de necunoasterea legii! Vad ca nu se stie ca pentru a promova in invatamantul superior, conditiile erau cele impuse de legea 128/1997. Pentru ocuparea functiei de profesor universitar, se cereau indeplinite conditiile legale precum si o vechime minima la catedra de 9 ani in invatamantul superior sau in cercetarea stiintifica de profil. Prin urmare, aceasta vechime in alte domenii nu s-a trecut in fisa candidatului Gorun NU ptr. a falsifica datele, ci pentru ca nu avea relevanta! Exceptie a fost cazul doamnei Toader Carina casatorita Stegaroiu, care a obtinut postul de lector, desi nu indeplinea conditia de a avea vechimea minima de 8 ani in specialitate, dar a obtinut postul cu ajutorul lui Ulmet Stelian, care a scos din context cerinta de vechime in specialitate, doamna ajungand din receptionera si apoi secretara, direct lector universitar! Era si normal, avand in vedere performantele penale de exceptie confirmate ulterior si incununate de bratarile tip catuse!
  • pentru justice 30.01.2012 la ora 22:34 pm
    Draga Justice, ai o problema cu Toader Carina si ai facut o obsesie pentru Gorun, fara el esti un mare nimic, cred ca esti luminita popescu...revino-ti, exista viata si dupa gorun
  • fany 30.01.2012 la ora 23:42 pm
    cazul doamnei Toader Carina casatorita Stegaroiu, care a obtinut postul de lector, desi nu indeplinea conditia de a avea vechimea minima de 8 ani in specialitate, dar a obtinut postul cu ajutorul lui Ulmet Stelian, care a scos din context cerinta de vechime in specialitate, doamna ajungand din receptionera si apoi secretara, direct lector universitar! Era si normal, avand in vedere performantele penale de exceptie confirmate ulterior si incununate de bratarile tip catuse!
  • derelly 30.01.2012 la ora 23:45 pm
    ARGUMENTE PRIVIND CIOCOISMUL INDIVIDULUI: „respectabilul„ fost controlor de bilete (daca vei cerceta arhiva saptămânalului „scandal de gorj„ vei avea multe surprize) a candidat in 2008 pe colegiul 1 din partea PDL-ului; evident, a pierdut pt ca oamenii nu suporta tiranii; acum, din pacate, dl. rector e intr-o ciudata asociere cu psd-ul (mai degraba cu pres. Cons. Jud).
  • Aly 31.01.2012 la ora 9:35 am
    Gorun nu dispare, ca e de esenta tare! Iar cat priveste pe Toader Carina (Stegaroiu) ea are o problema grava cu justitia, nu colegii cu ea! Haideti sa lasam electoratul sa se pronunte, sa judecam ceea ce a facut Gorun pentru UCB, sau nu a facut, ce importanta are ca a fost controlor de bilete! ? Liviu Andrei nu a fost muncitor la actualul ROSTRAMO!? Spre deosebire de Andrei, care a ajuns profesor prin plagiat, Gorun s-a ridicat prin propriile forte!
  • mandy 31.01.2012 la ora 14:18 pm
    nu negam o oarecare competenta pedagogica, dar incriminam CIOCOISMUL acestui individ care a devenit insuportabil si scarbos pentru onoarea acestui oras, nu vrem sa traim cu asa indivizi corupti, mafioti si cu CLANUL LOR si mai vor si respect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • pera 31.01.2012 la ora 14:24 pm
    Dle Daju, care este cel mai apropiat sanatoriu de boli mentale, de tratat grandomania și paranoia??? Sint citeva cazuri in oras care manifesta crize acute foarte acute scirboase dea dreptul
  • sica 31.01.2012 la ora 20:23 pm
    Ilustra s******a cu tigara n gura!
  • vintilescu 06.02.2012 la ora 21:58 pm
    Acum ca vrea sa devina parlamentar, acest Gorun vrea sa iasa onorabil din c***t. E prea tarziu, va fi umilit din nou și va trebui sa dea seama in groapa cu lei de toate mirsaviile si ilegalitatile facute....Vom trai si vom vedea grandioasa si spectaculoasa cadere a Marelui Rector Unic Mega Maxi Supra E****c!
  • lory andreea 08.02.2012 la ora 0:34 am
    limbricii nu merita atenție decât din partea celui care ii are, se trateaza cu medicamente
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.