Recunosc public: conduc un grup infracţional care urmăreşte să preia puterea in UCB ….!!!!????
Recunosc public: conduc un grup infracţional care urmăreşte să preia puterea in UCB ….!!!!????
Altele24 octombrie 2011

În U.C.B., opoziţia este considerată infracţiune

Într-o altfel de realitate (contondentă raţional oricărei normalităţi), cam aşa ar trebui să ne comportăm (conform titlului), mai ales eu, în condiţiile în care aş avea o viziune opusă, universitar, celei a Rectorului U.C.B. Tg-Jiu, acest monstru sacru al pluralismului, Adrian Gorun. Conform acestei concepţii extrem de  „avansate” –  chiar vizionare, aş putea spune – orice fel de opoziţie, ce s-ar constitui în nefericita instituţie anterior menţionată, ar fi considerată, de Gorun şi juristul său, un act infracţional. Ce bine, însă, că trăim în libertate şi democraţie!!!
Cu toate acestea, titlul de mai sus, ca şi paragraful anterior, au legătură cu realitatea, evident o realitate tristă, penibilă şi autodistructivă, în care, din păcate, se află de vreo 6-7 ani singura instituţie de învăţământ superior din Judeţ – Univ. „Constantin Brâncuşi”. Ceea ce se întâmplă în această instituţie, de când Rector a ajuns A. Gorun, mie mereu îmi stârneşte hohote de râs, dat fiind că realitatea paralelă în care se trăieşte în această universitate pare a fi de un umor… nebun.

Nebunia de umor ce caracterizează conducerea U.C.B. din Tg-Jiu

Speaking of which, cum ar zice americanul, ştiu că la începutul fiecărui semestru, cadrele didactice trebuie să îşi facă un control psihologic la un cabinet de medicina muncii, dacă-mi amintesc corect. Aş îndrăzni, întâmplător, plin de respect şi consideraţiune, să solicit U.C.B. să prezinte public fişa de la medicina muncii pentru cetăţeanul Adrian Gorun; nu doresc să demonstrez nimic cu asta, ci doar să ne asigurăm cu toţii că, având o anumită vârstă, Rectorul U.C.B. este încă apt de muncă şi foarte lucid, doar manageriază o instituţie importantă din Gorj, pe bani publici…
La fel, nu ar strica să ni se demonstreze public şi că juristul Popovici nu a omis să facă aceste analize, necesare pentru a dovedi capacitatea de muncă la nivelul unei normalităţi minime. Analog, nu doresc să demonstrez nimic, ci este doar o curiozitate ce are a ţine de dorinţa mea dezinteresată de cetăţean, de a fi sigur că instituţia e condusă de oameni care sunt conştienţi de actele lor ce o implică pe aceasta juridic.

După ce, în ultimii ani, s-a exersat cu rivalii săi politici din Universitate, conducerea U.C.B. mi-a făcut şi mie o plângere penală

Scriu acestea, după amuzamentul total ce mi l-a stârnit lecturarea unei plângeri penale formulată împotriva mea de U.C.B. din Tg-Jiu, ca urmare a exprimării unor opinii libere şi serioase, deci contradictorii conducerii acestei universităţi (aflate în cea mai slabă urnă valorică, conform ierarhiei oficiale). Printre acuzele aduse mie de instituţie sunt două absolut comice şi care-mi dovedesc că juristul e incompetent, iar conducerea are un umor nebun; astfel, U.C.B., refuzând să priceapă că are o conducere nepricepută, mă acuză că instig studenţii să nu-şi plătească taxele (ceea ce este absolut OK, dacă studenţii consideră că serviciile prestate de familiile ce activează, ca profesori în U.C.B., sunt nesatisfăcătoare), în timp ce interesul meu de a spune ce gândesc liber într-o ţară liberă ar ascunde faptul că sunt asociat unui grup infracţional, care urmăreşte să preia puterea în UCB!! Îmi place la nebunie această ultimă afirmaţie din plângerea penală  – încep să cred că sunt chiar cool, dacă, la 3 ani de când am demisionat din UCB, în semn de protest faţă de crearea unui retardat-înapoiat-dictatorial-antieuropean corp de control al rectorului şi pentru a nu mi se mai încălca libertatea academică, sunt considerat asociat unui grup – auzi – universitar, infracţional!!!!, şi care vrea puterea în una dintre cele mai slabe universităţi din ţară.

Cu U.C.B. la psihiatru…

Am câteva remarci la afirmaţiile penibile din plângerea formulată împotriva mea de, probabil, cea mai nostimă, ineficientă şi anacronică (cu timpurile) conducere de Universitate din România:
Doresc să ştiu numele medicului de medicina muncii care a semnat fişa medicală care susţine că rectorul Gorun şi juristul său sunt apţi pentru activităţile pe care le desfăşoară, ca să ştiu în legătură cu cine să fac o sesizare la Colegiul Medicilor;
Mi-aş dori să existe un astfel de „grup infracţional” precum cel pe care şi-l imaginează, în plin avânt de un umor… nebunesc, Gorun si juristul său şi mi-aş depune CV-ul pentru şefia lui; totuşi, calităţile necesare promovării într-un astfel de grup sunt următoarele – minime: inteligenţă peste nivelul conducerii U.C.B. (şi al juristului său), foarte mult umor (ca alternativă la nervozitatea specifică oamenilor stresaţi din conducerea U.C.B.), vocaţie universitară (nu simularea ei prin susţinerea şefului), eleganţă, bună-creştere. Dacă vrea să afle mai multe detalii, conducerea U.C.B. poate să mă contacteze, printr-o scrisoare trimisă la imaginarul sediu al grupului infracţional pe care-l “conduc” şi le răspund adecvat, în scris şi în termen legal, desigur înainte documentându-mă prin vizionarea filmului Zbor deasupra unui cuib de cuci… Vă las să ghiciţi pe cine poate să interpreteze Jack Nicholson…
Cum conducerea U.C.B. este subtilă, a pus oamenii cei mai speriaţi şi slabi din instituţie să semneze tabele de susţinere a deciziilor de un amuzament nebun ale conducerii acestei biete Universităţi, în demersul de a face plângere penală împotriva subsemnatului. Cu această ocazie, cer public Poliţiei şi Procuraturii să – i  cheme pe respectivii să dea declaraţii de susţinere a plângerii pentru care au semnat alături de amicul Adrian Gorun. Bănuiesc că nu au semnat ca proştii fără să citească ce semnează, doar sunt spuma intelectualităţii gorjene, deci ar trebui să fie revelatoriu. Printre susţinătorii acestui demers ridicol se află decani experimentaţi, precum Luminiţa Popescu şi Moise Bojincă, prodecani şi profesori de la drept, care predau cursuri fără să înţeleagă dacă un caz are sau nu încadrare juridică (ulterior cu toţii se supără pe mine că nu dau studenţii doi bani pe ei!!??), sau amatori într-ale universitarismului, precum Monica Bîcă de la Şcoala de Sport a U.C.B. din Drăgoieni.

U.C.B are nevoie de o schimbare pentru a ieşi din blocajul în care se află

Cred că toată lumea şi-a dat seama ce se întâmplă în U.C.B., nu are rost să detaliez: la ora actuală este blocată într-o conducere al cărei lider şi-a pierdut de mult busola (ca să nu se mai obosească Domnul Gorun cu încă o plângere penală penibilă, îi explic metafora busolei cât mai simplu – mă gândeam la imaginea Kantiană a corabiei pierdute în ceaţă, care a precedat concepţia criticistă a marelui filosof german…).
Pe de altă parte, nu aş vrea să închei fără a sugera celor interesaţi de constituirea unui „grup infracţional” care să schimbe rectorul fără idei  al U.C.B. (în virtutea democraticei alternanţe la putere, întru progres), să mă contacteze – promit să le ofer consultanţă în management gratis fără nicio problemă; de asemenea, sfătuiesc orice persoană responsabilă şi bine-intenţionată să-şi depună candidatura la funcţia de rector împotriva eventualului om de paie pe care-l va susţine Gorun, ştiind fiind faptul că Domnia-Sa, având deja două mandate, nu mai poate candida (başca incompatibilitatea cu toată familia din subordine). Dacă nu va exista niciun  contracandidat serios, care să scoată U.C.B. din blocajul în care se află, voi concluziona, cu patriotism local caracteristic, că toţi bărbaţii din această universitate sunt nişte FĂTĂLĂI, caz în care le voi face eu însumi o plângere penală pentru lipsă de virilitate.

Câteva concluzii

Evident că nicio persoană întreagă la cap din Poliţia Română sau din Procuratură nu poate lua în serios nebunia (auto-indusă) …de umor ce caracterizează, pe fond de autoenergizare, conducerea U.C.B.; conducerea U.C.B. face plângeri penale intenţionat pentru că actualul ei Rector să îşi protejeze puterea – se zice – discreţionară pe care şi–a impus-o în Universitate, prin eliminarea oricăror indivizi lucizi, ce i s-ar fi putut opune.
Argumentul meu se leagă de faptul că, în mod ilegal, noua Cartă a U.C.B. conţine o prevedere conform căreia orice persoană împotriva căreia instituţia a făcut plângere penală să nu aibă voie să acceadă la funcţii. Pe scurt, orice persoană pe care A. Gorun o percepe ca fiind incontrolabilă, sau drept posibil rival, este eliminată din competiţia instituţională, printr-un simplu demers anti-democratic de a face o plângere penală. Aviz Poliţiei şi Procuraturii!
Sugerez tuturor celorlalţi foşti colegi din U.C.B. care au plângere penală să înceapă demersul pentru a da în judecată Universitatea pentru denunţ calomnios, indiferent dacă această instituţie intră în faliment sau nu. În ceea ce mă priveşte, doresc 100 000 lei despăgubiri, şi promit să ofer jumătate din sumă oricărui avocat din Gorj care îmi poate construi acţiunea în aşa fel încât banii să fie plătiţi de conducere, jurist şi profesorii de la Facultatea de Drept a U.C.B., care par a  fi destul de nepregătiţi profesional, încât semnează plângeri penale fără pic de demnitate.
Nu e de mirare că studenţii nu mai vor să se înscrie la facultatea Dvs., în timp ce mie, personal, mi-e milă de Domniile – Voastre!

Anunţ foarte serios

Acuzat într-o plângere penală că este liderul unui grup infracţional care urmăreşte să preia puterea în UCB, Cerasel Cuteanu oferă 50.000 lei oricărui avocat din Gorj apt să construiască acţiunea pentru denunţ calomnios şi să facă în aşa fel încât despăgubirile cerute să fie plătite de conducerea UCB, de juristul UCB şi de profesorii de la Facultatea de Drept a UCB – toţi semnatari ai plângerii penale.

6 COMENTARII
  • Mina 24.10.2011 la ora 17:29 pm
    D-le Cuteanu,v-am citit toate articolele/UCB si mi-au placut mult.In ceea ce priveste A.Gorun nu are vindec,decat la"9 Bucuresti".Acolo sigur v-a ajunge,dupa cum se manifesta,in UCB si nu numai. Cred ca UCB v-a disparea,dar Gorun o v-a duce la disparitie.A ajuns in ultima pozitie a universitatilor pt.ca acolo ii este locul pe buna dreptate.Aici profi sunt slabi,stud.sunt lenesi...mai sunt si unele exceptii...Pacat ca a venit acest ****** la UCB,sa-i multumim lui Marga pt.acest lucru...halal...
  • BG 25.10.2011 la ora 9:18 am
    Sa-i multumiti lui Marga dar si lui Gorun, ptr. ca pe mandatul lui Moroianu, UCB era deja in desfiintare! Gorun a salvat-o de la faliment si....si-a luat partea leului! Cum era mai bine ptr. studenti? Sa se fi desfiintat in 2005, cand dupa vizita comisiei de la minister au gasit atatea nereguli? Ati uitat cand prorectorul Dorel Dumitru Chiritescu avea17,2 norme, prof. univ. Adina Neamtu avea 10,5 norme, iar prof. univ. Constantin Caruntu, decanul de la Stiinte Eco-nomice avea 15,5 norme (din raportul de control intocmit de Ministerul Educatiei). Goana dupa norme didactice in plus a adus la vremea respectiva in buzunarele greilor din universitate venituri lunare nete intre 120 si 140 milioane de lei. Potrivit aceluiasi raport MEC, mai multe cadre didactice, printre care Sanda Gabriel, Neagoe I., inclusiv rectorul Emil Gheorghe Moroianu, nu isi efectuau orele, acestea fiind suplinite de asistenti fara drept de predare a cursului sau neexistand cereri de suplinire colegiala. Gradele de ocupare cu titulari a catedrelor se situau sub 50%. Totodata, exista un numar exagerat de mare al absolventilor care au sustinut examen de licenta si care au avut ca si coordonator al lucrarilor acelasi cadru didactic. Conferentiarul Moise Bojinca a coordonat pentru licenta in sesiunea iulie 2005 - 119 studenti, in iulie 2004 - 271, iar in iulie 2003 - 146 de studenti, iar Constantin Caruntu a coordonat in aceeasi perioada 499 de studenti pentru intocmirea lucrarilor de licenta! In ultimii ani, la Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu nu se facuse nici o evaluare a cadrelor didactice. De asemenea, Universitatea "Constantin Brancusi" nu a avut aprobare de la Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare pentru functionarea si organizarea cursurilor de invatamant la distanta la Targu Jiu si la Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie Filiala Olt din Slatina. Astfel, in perioada 1998-2005 s-au incasat de la studenti venituri necuvenite ca urmare a desfasurarii de activitati ilegale. In anul universitar 2003-2004 a functionat fara autorizatie forma de invatamant la distanta din cadrul Facultatii de Stiinte Economice pentru specializarile finante si economie. Mai mult, au fost aduse de Constantin Caruntu cadre didactice asupra carora exista suspiciunea de plagiat si furt uintelectual, cum este cazul lectorului Toader recasatorita Stegaroiu Carina! Adrian Gorun a fost cel care a repus universitatea pe linia de plutire! Ganditi-va cat din paranoia invocata de dv. nu e provocata de linguseala celor din jur, care iti prezinta realitatea deformat, incat nu mai ai o perceptie adevarata asupra lucrurilor?
  • Narcis DAJU 25.10.2011 la ora 12:14 pm
    @) BG Astept "raportul MEC" invocat de dumneavoastra, la [email protected] , pentru a-l publica.
  • CUTEANU 26.10.2011 la ora 9:09 am
    In ceea ce priveste comentariul lasat de BG, eu am o singura nedumerire: daca A. Gorun a constatat, in momentul preluarii puterii, cate nereguli au facut Chiritescu, Caruntu, Adina Neamtu, Bojinca, de ce nu i-a dat afara? Ba mai mult, Bojinca e decan, Neamtu, era la un oment dat prodecan, in timp ce Chiritescu, a fost proectorul lui Gorun... Daca acestia spuneti ca sunt niste nemernici, sa intelegem ca marele salvator Gorun a batut palma cu ei??! Gorun si Marga nu au salvat UCB (ci primul voia puterea in UCB din calitatea de secretar general la Minister si atunci intretinea o criza sub mandatul lui Moroianu); ba mai mult, la modul general, termenul de "salvator" e perimat si periculos: in istorie, marii salvatori - pe fondul unei crize- au cam sfarsit prin a fi dictatori, cel mai cunoscut exemplu fiind Adolf Hitler. A. Gorun si-a incheiat rolul in istoria UCB dupa cei 2 ani din primul mandat; deja al doilea mandat a dovedit ca habar nu are ce sa faca cu o universitate care nu se mai afla in criza, ci incepuse sa creasca pe fondul guvernarii Tariceanu. E aici un lucru cu care ma mandresc si eu - si pe mine si pe Tariceanu ne-a dat in judecata Rectorul UCB si institutia, sincer ma simt special in Tg-jiu:). Altfel, ce-a invatat Gorun- intru salvarea si prosperizarea UCB - de la Marga sunt mici artificii prin care sa iti mentiii puterea asupra unei universitati, atunci cand devii incompatibil, pensionar sau expirat legal/democratic : 1. a se vedea functia de Presedinte de Consiliu academic (cei doi au impus-o in universitatile lor, cand Marga era ministru iar Gorun secretar general la Minister, deci nu mai puteau fi si rectori, asa ca au mutat puterea din universitatile lor la aceasta noua functie ilegala ), 2. modul in care cei doi gandesc alegerile pentru rector, ca sa fie siguri ca raman la putere (Marga s-a ales rector acum 4 ani, pe 31 Decembrie, deci in vacanta, in timp ce Gorun a impus cadrelor didactice un lucru aproape ilegal si pe care pe timpuri il repudia - predarea cursurilor in avans, ca sa nu se mai tina cursuri in ianuarie). Astfel, UCB intra intr-un fel de stare de necesitate cu o luna inainte de data alegerii rectorului si, cum se stie ca oriunde se formeaza pe coridoarele UCB un grupa mai mare de o persoana, cea de-a doua este sunata si amenintata ca se aliaza cu opozitia, asa se evita ca in ianuarie eventuale cadre didactice sa se intalnesca; evident ca tot eu voi reactiona la asemenea aberatie si voi anunta ministerul ca in ianuarie nu se tin cursuri la UCB, ba chiar voi avea grija sa organizez intalniri cu cat mai multe cadre didactice - ii spun de pe acum amicului Horatiu Gorun sa nu ne caute la Intim sau alte restaurante, cum facea pe timpuri cand ii urmarea pe alde Caralicea, Palita sau Lazar Popescu, eu sunt mai inventiv - poate aranjez intalniri in incinta UCB, cine stie??:), deci cautati urgent o firma de securitate si paza ca e grav ce urmeaza, am ganduri mari:)). Ce stiu eu este ca din 14 februarie 2012 UCB va avea alt rector, care nu se va numi Gorun, Popescu, Cruceru sau Rujan. De altfel, singurul component al familiei Gorun (care e in integro angajata in UCB) pe care l-as tolera ca rector ar fi numai si doar bunul meu prieten, Hadrian Gorun, astfel s-ar perpetua traditia - un admirator al lui Marga ajunge rector la Tg-jiu; 3. Marga si Gorun mai au ceva in comun: si unul si clt se incapataneaza sa ignore faptul ca nu mai au voie sa candideze (de aceea Dl Gorun e asa populist cu angajatii si studentii in ultimul timp: probabil vrea sa-i scoata in strada in ianuarie cand Ministerul nu -i va valida candidatura). Marga este deja pensionat, deci este bine sa stea pe margine, incepand cu 1 ianuarie 2012 (dupa cum ziceam mai sus, mandatul sau se incheie, simetric si hilar, pe 31 decembrie), si sa continue sa faca show-uri TV- la care devin tot mai bun - si sa gandeasca urmatoarea reforma in educatie - dupa anetrioara lui reforma inca ne resimtim. Cand va ajunge ministrul educatiei (iar eu voi emigra:)), poate sa-l ia pe amicul, A Gorun din nou secretar general, pt ca nici el nu mai are voie sa candideze. In momentul in care noua lege a educatiei a intrat in vigoare, orice individ care a avut deja 2 mandate nu mai poate candida la inca un mandat. La fel e cazul lui Gorun, care ar putea teoretic sa candideze doar pt un mandat ed 2 ani, ori legea spune clar ca mandatul are 4 ani si o persoana poate avea maxim 2 mandate (indiferent daca au fost intregi sau nu). In cazul in care isi va depune candidatura nu-i va fi validata, si va da in judecata - a cata oara? - Ministerul educatiei, UCB risca sa intre in blocaj, deci Gorun ar readuce-o in criza, asa cum pretinde ca a gasit-o, practic rolul sau in ultimii 6 ani devenind superfluu. Stiu ca nu mai are consilieri intelepti pe langa Domnia - sa, asa ca il sfatuiesc eu pe acest domn macar sa iasa din scena cu eleganta, daca poate; si - asa UCB este intr-o situatie destul de nefericita. Ce este cert este ca incercarea Domnului Gorun de a obtine si al III-lea mandat are sanse nule de izbanda; important este cum vad angajatii Domniei-sale problem a: doresc sa adauge la criza rezultata din incadrarea universitatii in cea mai slaba grupa valorica si o criza de management? pentru ca la asta se va ajunge daca vor sustine demersul irational si inutil al actualului rector de a mai obtine inca un mandat.
  • BG 26.10.2011 la ora 11:04 am
    Nici la Iliescu nu s-a contorizat mandatul de 2 ani, asa ca, legea este interpretabila!
  • CUTEANU 26.10.2011 la ora 13:04 pm
    Hahaha! Asta e cea mai tare chestie pe care am auzit-o. banuiesc ca juristul Popovici va fi cel care va construi actiunea in justitie, in asa fel incat sa fie folosit precedentul Iliescu. Si cum toti am vazut cat de bun e, va reusi sa impuna punctul de vedere al reclamantului; eu ii sugerez sa se consulte la asta si cu super-talentatii profesori de la Facultatea de Drept a UCB, am vazut ca si aia sunt tari - cum recunosc ei incadrarea juridica a unui caz nu o mai recunoaste nimeni in lumea asta. Situatia e de un nostim nebun. Oricum nu ma surprinde, binele sau imaginea UCB nu au contat vreodata pt conducerea sa, ci doar ca un singur om sa-si mentina dominatia asupra ei cu orice pret, de aici penibilul si ridicolul ce a cam insotit-o in spatiul public. Nu uitati si clt idee a mea cu scosul Ligii studentilor in strada, era un procedeu folosit si de Marga, nu?:) Deci, oameni buni, trebuie sa intelegem ca, daca nu se alege actualul rector din nou, pt al III-lea mandat, institutia nu va avea conducere intergrala pana nu se solutioneaza inca un nou proces intre rectorul UCB si Ministerul Educatiei. Hai ca va fi interesant, eu abia astept luna ianuarie:)).
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.