Rețea modernă de iluminat stradal, pe bază de led, la Fărcășești. Târgu Jiul mai așteaptă
Rețea modernă de iluminat stradal, pe bază de led, la Fărcășești. Târgu Jiul mai așteaptă
Altele19 decembrie 2019

Primarul Constantin Drăgoescu a finalizat, recent, înlocuirea vechilor corpurilor de iluminat de pe toate ulițele comunei Fărcășești. În acest fel, se realizează economii substanțiale la bugetul local, prin scăderea costurilor iluminatului public, dar crește și confortul și siguranța cetățenilor din comună.

Încă din 2017, conducerea Primăriei a reușit să modernizeze rețeaua de iluminat public de pe străzile principale, tot prin montarea unor corpuri noi, pe bază de led. În etapa a doua, finalizată la sfârșitul anului în curs, led-urile au ajuns și pe ulițele lăturalnice.

În schimb, municipiul Târgu Jiu continuă să beneficieze de o rețea de iluminat stradal îmbătrânită, uzată fizic și moral, care induce costuri mari în condițiile unei funcționări precare.

Cu un an în urmă, primarul Marcel Romanescu anunța semnarea unui acord de finanțare de 5 milioane de euro, pentru ca iluminatul pe bază de led să ajungă, în sfârșit, și pe o parte dintre străzile din Târgu Jiu. Apoi, au existat promisiuni, nerespectate, că din vara lui 2019 se va demara licitația pentru atribuirea lucrărilor propriu-zise. În realitate, licitația a demarat abia la sfârșitul lunii noiembrie, iar firmele interesate mai pot depune oferte până în 17 ianuarie 2020.

Revenind la comuna Fărcășești, în mandatul primarului Drăgoescu s-a reușit modernizarea majorității drumurilor, realizarea de rigole betonate, lucrări de întreținere la școli și biserici și achiziții de utilaje.

De asemenea, s-au realizat studii de fezabilitate pentru introducerea canalizării în satele PEȘTEANA DE JOS, VALEA CU APĂ, FĂRCĂȘEȘTI, FĂRCĂȘEȘTI-MOȘNENI. În prezent, sunt în curs de realizare studiile de fezabilitate pentru canalizarea din satele ROȘIA JIU și ROGOJELU. S-au depus cereri de finanțare, la Compania Națională de Investiții, pentru reabilitarea, extinderea și dotarea căminului cultural ”LA VULTUR”  și pentru realizarea unei săli de spor la Școala Gimnazială ”Victor Popescu”.

În perioada următoare, vor fi depuse cereri de finanțare pentru realizarea sistemului de canalizare, pentru potabilizarea apei, pentru introducerea alimentării cu gaze naturale în comună și pentru restaurarea Bisericii Aninoasa.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.