Revenire fantastică a baschetbaliştilor Energiei
Revenire fantastică a baschetbaliştilor Energiei
Alte sporturiSport11 octombrie 2010

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari au produs o frumoasă surpriză, în etapa a II-a a Diviziei A, reuşind o revenire fantastică şi o victorie cu 83-82, în deplasare cu CSM Bucureşti, succesul echipei gorjene fiind consfinţit după o repriză de prelungiri.

După un prim sfert echilibrat, câştigat de gazde la limită, scor 13-12, Energia a avut o cădere speculată de bucureşteni, care au câştigat sfertul secund cu 23-11, şi au intrat la cabine cu un avantaj substanţial. După pauza mare, Energia a reintrat în joc şi în ciuda faptului că a câştigat la doar un punct sfertul trei, scor 21-22, în jocul trupei lui Slobodan Nikolic s-a văzut o creştere evidentă care anunţa un final de joc încins. Energia a început cursa de urmărire, a adunat punct după punct, apărarea a funcţionat mult mai bine, a ştiut să profite de eliminările a trei jucători de la CSM Bucureşti şi, când mai era de jucat doar puţin peste un minut, a venit şi egalarea, tabela indicând în acel moment 67-67. După ce s-au pierdut câteva atacuri de ambele părţi, când mai erau doar 8 secunde CSM Bucureşti trecea din nou în avantaj prin reuşita lui Herndon, gazdele preluând conducerea cu 69-67. O schemă reuşită l-a pus pe Troupe în poziţie de a marca şi cu un coş de trei puncte aducea Energia în avantaj, scor 69-70. N-a fost să fie o victorie în timpul regulamentar pentru că echipa gorjeană avea să treacă prin emoţiile a două aruncări libere ale lui Dzambic când mai erau 7 secunde, din fericire doar una marcată de sârb, după cea de-a doua Mocanu reuşind o recuperare importantă pentru Energia.
Repriza de prelungiri a fost una la fel de nebună ca şi cele patru sferturi ale timpului regulamentar. Energia s-a detaşat la 75-79 şi se vedea câştigătoare având şi atacul, numai că CSM Bucureşti a avut şi ea parte de revenirea ei, reuşind să egaleze. Tabela indica 81-81, 27 de secunde de joc şi Energia avea atacul, însă când mai au mai rămas doar patru secunde, Nikolic a comis un fault ofensiv, a fost eliminat pentru cinci greşeli personale. CSM Bucureşti a repus dar Darby a faultat imediat pentru a acorda echipei sale şansa unor eventuale ratări ale gazdelor de la linia de fault. Nervozitatea şi-a spus cuvântul şi Miţă Paul a marcat doar una dintre cele două aruncări de care a beneficiat. Nikolic a soliciatat time out pentru le explica elevilor săi schema care să le aducă victoria. Din fericire Stroescu şi Căpuşan au conlucrat perfect în cele patru secunde rămase din joc, iar ultimul a înscris coşul victoriei, scor 82-83.
Energia a obţinut astfel primul succes din actualul campionat reuşind să se revanşeze pentru punctul pierdut pe teren propriu în urmă cu o săptămână, când a cedat în faţa celor de la CS Otopeni.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *