Revoltă la Poliţia Municipiului Târgu Jiu. 41 de cadre, cercetate disciplinar
Revoltă la Poliţia Municipiului Târgu Jiu. 41 de cadre, cercetate disciplinar
Investigatii25 noiembrie 2010

Atenţie! Mămăliga stă să explodeze

În Gorj, judeţul în care nu se întâmplă niciodată nimic, unde toată lumea acoperă pe toată lumea într-o corupţie generalizată, este pe punctul să explodeze mămăliga!
Poliţia Municipiului Târgu Jiu stă pe un butoi cu pulbere. Împotriva a numai puţin de 41 din cei 60 de poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică a fost declanşată, recent, cercetarea disciplinară.
Comandantul Mihai Birău îşi motivează demersul susţinând că cei 41 de poliţişti nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, în sensul că nu şi-au întocmit o serie de documente interne – rapoarte de activitate şi fişe de intervenţie – timp de mai multe luni, din iunie până în prezent. Varianta poliţiştilor incriminaţi e mult mai nuanţată şi pare mai apropiată de adevăr: „Suntem hăituiţi de şefii direcţi şi de comandantul Birău. Se apropie aprecierile de sfârşit de an şi ne caută nod în papură ca să ne sancţioneze, să ne taie iar din salarii şi să ne amâne la înaintarea în grad. Abia acum, în noiembrie, au descoperit că nu avem nişte rapoarte făcute de luni de zile, deşi avem cinci ofiţeri care trebuia să ne monitorizeze zilnic. Realitatea e că noi, având în vedere tensiunea în care lucrăm din cauza şefilor, după ce ni s-au şi micşorat salariile am refuzat să ne mai cumpărăm din banii noştri coli, tipizate şi toate cele necesare desfăşurării activităţii profesionale, materiale care nu ne mai sunt asigurate de ani de zile. Până şi pentru femeia de serviciu facem chetă şi plătim o femeie să ne facă curat o dată pe săptămână. Pentru că nu ni s-au dat tipizate, nu le-am mai completat, şi Birău a văzut abia acum. Pune şefii să vină noaptea cu maşinile personale, fapt neregulamentar, să ne verifice pe sectoare. Dacă stăm mai mult de cinci minute la un paznic, la un obiectiv, pentru instruire, ne beştelesc ca pe ultimii oameni. În aceste condiţii e din ce în ce mai greu de lucrat”.
Fraţii Bordea l-au scos din minţi pe Birău, taurul comunal surprins în călduri cu pantalonii în vine
Pe Birău au început să se umfle muşchii după ce toată poliţia şi jumătate din oraş a aflat că şi-a consumat, ani la rândul, o relaţie extraconjugală cu o doctoriţă în apartamentul lui Viorel Bordea, unul dintre subordonaţii săi. De obicei, întrevederile private ale lui Birău cu doctoriţa aveau loc în timpul orelor de program, în aşa fel  încât familia comandantului Poliţiei Municipiului Târgu Jiu să nu afle de tratamentele „medicale” de care beneficia. Ca supliment, ca să fie pace în lume şi comandantul pe deplin satisfăcut, fiica lui Birău a fost meditată ani în şir de mama fraţilor Bordea, profesor de limba română. Nu gratis, fireşte, ci pe degeaba! Filmul s-a tăiat între Birău şi fraţii Bordea în momentul în care Viorel s-a însurat şi i-a spus omeneşte că nu poate să-i mai dea cheia de la apartamentul său. Neînţelegător ca un taur în călduri, lui Birău i s-a pus pata grav de tot, şi l-a sumeţit pe omologul de la judeţ, Viorel Caragea, la fel de inteligent ca el, împotriva fraţilor Bordea! Deşi tocmai suferise mai multe intervenţii chirurgicale la un genunche, Cristi Bordea a fost mutat abuziv de Caragea de la Serviciul Judiciar la Ordine Publică, primind în dar şi traseu dublu de patrulare, dacă tot avea genunchiul praf!

Cu puţin timp în urmă l-a urmat pe acelaşi traseu, de la Judiciar la Ordine Publică, şi Viorel Bordea. Între timp, cei doi informaseră cu probele de rigoare atât Direcţia Generală Anticorupţie cât şi Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Nu s-a întâmplat nimic!!! Birău, în schimb, a tot strâns şurubul, simţind că e luat în râs de subordonaţi. E absolut firesc să nu mai ai nicio autoritate şi să pici în ridicol când îţi consumi adulterul în casa unui subordonat şi te mai şi află tot târgul. Întrebarea cheie e ce mai caută Birău în postul de comandant al Poliţiei Municipiului Târgu Jiu.

Control ordonat de Caragea la magazinul soţiei lui Cristi Bordea
În luna iulie a.c., Imediat ce „Scandal de Gorj” a dezvăluit adulterul lui Birău, Viorel Caragea i-a cerut imperativ lui Traian Iana, pe atunci şef la Garda Financiară,  să îşi trimită comisarii în control la magazinul soţiei lui Cristi Bordea, din centrul municipiului, unde s-au confiscat articole de vestimentaţie de peste 100 milioane lei vechi. Semn că răzbunarea a fost , este şi va rămâne arma prostului.
Ce legătură au fraţii Bordea cu revolta
Vigilent, Birău l-a văzut într-o seara pe Cristi Bordea întorcându-se din traseul pe care patrulează la 21.45, cu un sfert de oră mai devreme decât era prevăzut în regulamentul intern. Imediat, l-a sunat pe superiorul acestuia să-i ceară raportul de activitate din ziua respectivă. Bordea nu l-a putut prezenta, neavându-l, aşa că ancheta s-a extins rapid la nivelul întregului Serviciu de Ordine Publică.
Concluzia este simplă: în aceste vremuri ticăloşite, în Gorj avem orice, numai poliţie nu. E inadmisibil că Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă şi DGA, structurile care monitorizează poliţia din Gorj, stau cu mâinile în sân, din moment ce famecele unei doctoriţe au ajuns să afecteze într-un asemenea hal capacitatea funcţională şi de reacţie a Serviciului de Ordine Publică.

8 COMENTARII
  • un cetatean 25.11.2010 la ora 11:09 am
    politistii sunt niste prosti analfabeti
  • un alt cetatean 25.11.2010 la ora 17:35 pm
    mai ales acesti comandanti ai acestor politisti sunt prosti si corupti.daca aceste institutii ca dga sau sipi si ar fi facut treaba nu ar fi ajuns acestia in aceste functii.si seful sipi si dga sunt pusi tot de caragea asa ca trebuie sa fie obedienti si aserviti lui.
  • un alt cetatean 25.11.2010 la ora 17:41 pm
    Atentie, se apropie Craciunul! va fi taiat Procul la IPJ GJ care nu va mai avea SORIC. Se pare ca sunt destui mancatori de SORIC in interiorul institutiei, dar nicunul nu a contribuit substantial la facerea unui burduf de TOBA. Toi au ramas foetusi avortoni. IEPURAS COCONAS, A fugit peste I(G)AS Si s-a dus colo sus Intr-o TUFA s-a ascuns Dar CODAU cane rau L-a gonit din cuibul sau Si-a plecat suparat In cel CODRU-ntunecat bine a comentat un om mai devreme,speram ca pina la craciun sa i mincam soricul lui caragea si sa se tot duca......
  • altcineva 26.11.2010 la ora 18:43 pm
    Si razboiul din Troia a inceput tot de la o femeie, Elena.
  • om 30.11.2010 la ora 21:28 pm
    porci tata a muncit din greu si i se iau meritele sa vina o comisie de la bucuresti si sa i prinda pe looseri
  • La Târgu Jiu, mafia lucrează şi de Zi 07.12.2010 la ora 2:35 am
    [...] în ziua lor liberă, să controleze magazinul soţiei poliţistului Cristi Bordea, despre care GORJNEWS şi Scandal de Gorj au relatat că a depus mai multe plângeri împotriva unor superiori, la [...]
  • Croitoru 23.03.2011 la ora 2:55 am
    sînt prietena cu doctorita,care a fost ****** lui comisar sef Birau Mihai (ei sînt ****** si acum în 2011).si ea mi-a spus:ca este un nenorocit.odata ia facut cadou un ceas rolex de aur,pe care o cunostiinta de-a ei l-a recunoscut....ca fiind...al ei.
  • fredy_deddy 20.09.2011 la ora 15:20 pm
    Birau,un mare dobitoc,care se crede destept,buricul pamantului,dar nu-l duce mintea prea mult,are impresia ca e politia lu masa,ca e patron,se poarta execrabil cu subalternii,cu alte cuvinte un gunoi de om.......fara cuvinte....
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.