Robin Hood a expirat și-a ajuns pupincurist la Cârciumaru
Robin Hood a expirat și-a ajuns pupincurist la Cârciumaru
Investigatii31 mai 2013

gheorghe pecingina

Acum un an, Gheorghe Pecingină făcea „declarații stupefiante” despe starea Târgu Jiului, despre felul în care Cârciumaru conduce acest oraș, despre absența opoziției și efectele ei nocive. Astăzi, același Gheorghe Pecingină este el cel „stupefiat” de refuzul unor consilieri locali de a vota un proiect de hotărâre ilegal și de perspectiva conturării unei opoziții, fie ea și firave, față de regimul Cârciumaru, în Consiliul Local.  

Prima fisură, după 13 ani de dictatură

Săptămâna aceasta are, la Târgu Jiu, o încărcătură istorică aparte, dată nu de protestul angajaților CEO, căci astfel de acțiuni au tot fost, ci de respingerea pentru prima dată, după 13 ani de dictatură a primarului Cârciumaru, a unui proiect de hotărâre, vădit ilegal, propus de acesta. Este vorba de tentativa de înstrăinare ilegală a unei centrale termice, din patrimoniul Primăriei, în beneficiul firmei fostului șef al SRI Gorj, Ion Făget. Șapte consilieri locali, dintre care doi membri USL, s-au abținut și, prin urmare, proiectul a fost respins.
În ieșirile publice de după ședința Consiliului Local, peneliștii Matei Nădrag și Mihai Paraschiv au argumentat în detaliu de ce e ilegal acel proiect de hotărâre. În plus, Nădrag a subliniat că a cerut lămuriri la dezbaterile din comisia de specialitate și nu le-a primit. În ceea ce-l privește, Paraschiv a dezvăluit și că, în mod ilegal, Primăria a introdus în pachetul licitat și un post trafo pe care nu este proprietară!

Gafele și ilegalitățile lui Cârciumaru se țin lanț

Dinspre Primăria Târgu Jiu, reacțiile au fost contradictorii și destul de halucinante. De pildă, marți, primarul a spus că “dacă io am zis că e legal, e legal!, scurt-circuitând tot sistemul judiciar românesc. Deci, e legal ce proclamă primarul că e legal! Apoi, a ordonat să fie convocați pentru a doua zi consilierii locali, pentru o ședință extraordinară în care să fie supus din nou la vot proiectul de cedare a centralei termice, prin compensarea unor datorii către firma lui Făget. Procedând astfel, Cârciumaru a încălcat din nou legile acestei țări, care-i interzic să convoace o astfel de ședință, într-un asemenea scop, de pe o zi pe alta.
Nervos nevoie mare, Cârciumaru a anunțat și că-i va urechea pe consilierii PSD care n-au fost prezenți la ședință. Aflat într-un sejur în Bulgaria, pesedistul Constantin Blejan a fost chemat urgent la Târgu Jiu, pentru a conta la numărătoarea voturilor de a doua zi. Cu această ocazie, a ieșit și din anonimat. Deși e consilier local, nimeni n-auzise până atunci de el!
În ziua următoare, miercuri, surpriză: s-a anulat ședința extraordinară! Explicațiile au fost, din nou, contradictorii și destul de neașteptate. Cârciumaru a dat vina pe angajații Primăriei, pentru că nu le explicaseră consilierilor locali că proiectului său de hotărâre este legal. Vicele Aurel Popescu a spus că mai e de lucrat la cadastrul clădirii. În cele din urmă, s-a conchis că n-are rost să se mai țină sedinta, deoarece Făget nu ar mai vrea centrala!

PSD-ul l-a lăsat pe primar să-și numere singur bilele negre

Dincolo de această precipitare nebună a lucrurilor, într-o instituție publică în care ar trebui să domnească legalitatea, responsabilitatea, echilibrul și interesul public, se cuvine subliniat un aspect esențial: în aceste zile, în care Cârciumaru a încasat multe bile negre, partidul lui l-a lăsat cam singur. Nici măcar pupincuriștii primarului din presa locală nu i-au sărit în apărare. Din moment ce opoziția abia născută în Consiliul Local conducea pe bune  cu 7 – 0, ce apărare să mai faci?
Numai doi pesediști i-au luat apărarea, și asta doar pentru că au fost programați, probabil forțat, de partid în emisiuni. Este vorba de Gheorghe Milosteanu, un politruc sinistru, care cum deschide gura cum partidul o ia la vale în intențiile de vot ale alegătorilor, și Gheorghe Pecingină, un tip ce pare simpatic doar până ajungi să-l cunoști, vizibil copleșit de sechelele cu care l-au amprentat nenumăratele partide prin care a trecut, deja, în ciuda vârstei sale fragede .
Despre Milosteanu chiar nu mă pot pedepsi acum și aici să scriu pentru că, efectiv, n-am ce nuanța despre acest dinozaur încremenit în ideologia și limbajul PCR. Pecingină, însă, este un personaj politic ce merită luat la bani mărunți și diagnosticat în detaliu, ca produsele alimentare suspecte ce sfârșesc prin a fi retrase de pe piață.
La nivel de retorică politică, ca orice alt politician rural, Pecingină vorbește doar de jumătatea plină a paharului când e la putere și doar de jumătatea goală atunci când e în opoziție. Un discurs fad, cu ușoare accente bagabonțești.

Omagii pentru Cârciumaru, lături pentru colegii din USL

Prezent miercuri într-un talk-show la un post local de radio, Pecingină și-a prezentat public omagiile la adresa lui Cârciumaru și a aruncat cu o oală de lături înspre cei doi colegi ai săi din USL – Nădrag și Paraschiv – care, alături de alți cinci consilieri locali, îndrăzniseră să se abțină de la a vota proiectul de hotărâre ilegal.
Pecingină a preluat acuzația puerilă lansată întâi de Cârciumaru, conform căreia “liberalii au venit organizați pe vot împotrivă”. Or, din moment ce au cerut lămuriri în comisie și nu li s-au dat, fiind tratați mai rău ca niște amărâți de pe stradă de aparatul lui Cârciumaru, din moment ce ilegalitatea proiectului era evidentă, ce trebuiau să facă Nădrag și Paraschiv? “Să vină organizați” pentru votarea unei ilegalități, pentru a ajunge apoi să dea cu subsemnatul pe la DNA? Sau ar fi mai bine  – după mintea pe care Cârciumaru și Pecingină par să o posede la comun – ca consilierii de alte culori politice decât PSD-ul să nu vorbească deloc între ei, decât cel mult despre în câte fracțiuni de secundă trebuie să ridice fiecare ambele mâini la toate proiectele primarului?

[youtube]-ttddeiFcoU[/youtube]

După ce i-a acuzat pe cei doi că nu și-au argumentat votul, în condițiile în care pe Paraschiv l-a putut vedea un întreg județ explicându-și-l impecabil, în direct, la TV SUD,  Pecingină, pentru a crește în ochii tulburi ai primarului, i-a catalogat drept frustrați pe cei doi colegi ai săi de alianță și a spus că votul lor este expresia unor frustrări personale legate de pierderea poziției de viceprimar. Așa-zisa analiză psihologică nu s-a extins și la ceilalți cinci consilieri locali, rămânând, deocamdată, un mister – până când Pecingină va binevoi să pună un diagnostic public și în cazul lor – de ce s-au opus și ei evidentei ilegalități propuse de Cârciumaru.

Cine duce mai departe cu flegma înspre PNL?

Din păcate, nici față de această nouă jignire venită dinspre colegii de alianță, care par să se joace de-a cine duce mai departe cu flegma înspre PNL, Dian Popescu n-a avut reacție, cu toate că el însuși a fost pus la punct chiar de Cârciumaru la ultimele poziții publice exprimate de senator față de managerul falimentar Ciurel. Ca și cum protocolul USL ar forța PNL-ul să înghită tot ce slobozește PSD-ul și să tacă. Una peste alta, Pecingină s-a arătat “stupefiat” de poziția liberalilor, și mai ales de substratul ei. Cei doi liberali au fost acuzați și că refuză dialogul: “Florin Cârciumaru este orgolios, dar nimeni n-a fost refuzat dacă i-a explicat”. Adică, ce puteau face în plus consilierii liberali decât să avertizeze în comisie că acel proiect nu e în regulă și să nu-l voteze din moment ce n-au primit lămuriri și au avut certitudinea că aparatul Primăriei avizase ca legală o ilegalitate? Să se roage de Cârciumaru să și-o retragă? Păi și cu frica sa funciară de Făget cum rămânea?
Declarațiile lui Pecingină, care se dorește a fi dirijorul pupincuriștilor lui Cârciumaru, nu pot fi trecute cu vederea deoarece în mentalul colectiv al locuitorilor acestui oraș, în ciuda metamorfozării sale mai degrabă hidoase din ultimele luni, lingușitorul de serviciu al primarului rămâne o alternativă la blocajul politic, administrativ și, de ce nu, mental, din Târgu Jiu. Acum un an, Pecingină și Prunariu aprinseseră o lumină la noi în oraș. Aveau un discurs liber, știau ce spun, lăsau impresia că nu pot fi agățați, beneficiau de suport și simpatie din partea celor mulți, ca niște ziariști care n-apucaseră să se mânjească și să semneze primele ode la adresa conducătorilor.
Acum un an, Pecingină făcea declarații publice despre Cârciumaru, care-l “stupefiau” pe acesta. Slugile din presă ale PSD-ului îi căutau nod în papură până-n pânzele albe. Astăzi, ați văzut, Pecingină este cel “stupefiat” de doi consilieri care nu acceptă să se ducă la pușcărie de dragul protocolului USL și al lui Cârciumaru.

Acum un an, Pecingină declara că primarul a îngropat orașul!

Ca să vedeți cât de mare e distanța între Pecingină cel de anul trecut și cel de azi, voi enumera doar câteva dintre declarațiile sale publice din 2012, dinainte să fie acceptat în PSD, la pachet cu celălat Robin Hood expirat, Mihai Prunariu.
Exact acum un an, Pecingină era „stupefiat” de dictatura lui Cârciumaru, de absența opoziției, de faptul că Târgu Jiul fusese îngropat de regimul pe care astăzi îl ridică în slăvi: „(…) Până şi pe vremea lui Ceauşescu, deşi era un singur partid, aveau grijă să nu inventeze astfel de majorităţi. (…) Ar fi foarte rău pentru Târgu Jiu şi pentru Gorj să nu existe opoziţie, pentru că nimeni şi nimic nu ar mai sta în calea abuzurilor inevitabile ale puterii. (…) Oamenii vor modernizarea oraşului, o cer, iar politicienii nu mai pot ignora asta. Vorbesc aici de politicienii care au îngropat Târgu Jiul.”
Pecingină deplângea absența locurilor de muncă, faptul că se face curat doar în centrul orașului, neglijarea oamenilor săraci, ascunși în spatele cartierelor de fițe, în ghetourile de la Bârsești și din zona Artego.
Din păcate, partidele politice din Gorj sunt pline de curve din acestea tinere, posesoare de adeverințe prin care se adeverește că sunt fete mari.

13 COMENTARII
  • gorjanul 31.05.2013 la ora 12:32 pm
    Pacaliciul asta de Pecingina ( sper sa nu se intinda precum boala cu acelasi nume ) este la baza avocat . Numai ca la baza profesiei de avocat care apara clientii sai de regula prin incalcarea legilor (ii invata pe clienti sa minta ) , ar trebui sa se afle stiintele juridice . Pentru el insa la baza se afla studiile de smecheras de 9 mai astfel ca in loc sa cenzureze catastrofa de HCL a lui Carciumaru el sa transformat in avocatul Diavolului . Prin modul in care ia luat apararea lui Carciumaru , Pecingina sa descalificat . Ce fel de jurist incurajeaza falsurile , abuzul in serviciu si celelalte infractiuni ale lui Carciumaru ? Unde ti-ai facut facultatea dle Pecingina , cumva la Herculane ?
  • Unul 31.05.2013 la ora 18:10 pm
    Pecingina e un raton cu norma intreaga. Nu-i inteleg pe astia care se inclina dupa cum bate vantul. Pai ori ramai la propriile idealuri, ori o dai din cola-n fanta?
  • Alin 01.06.2013 la ora 8:17 am
    Dupa ce impreuna cu Prunariu l-au injurat pe taranul de la Negomir, ajuns peste noapte primar si apoi DR ING pe la Petrosani si UCB, aceste doua PRESURI s-au gasit sa dea lectii de barbatie, in disperarea de a spala putin imaginea primarului cu GLICEMIE !
  • psiholog 01.06.2013 la ora 20:45 pm
    analizat....doar putin....fara sa ezit l as eticheta ****** ! urmariti expresia fetei si....atat.
  • psiholog 02.06.2013 la ora 15:23 pm
    nu mai cenzura bai narcis! ******* e un alint. simplu
  • gorjanul 02.06.2013 la ora 20:08 pm
    Urecheatul asta care il injura in campania electorala pe Carciumaru acum il sterge la fund cu limba pe post de hartie igienica . Mamă,,,,,si ce limba lunga are .
  • codincodin 02.06.2013 la ora 21:51 pm
    Pai ce Targu-Jiul e oras ? Nu ! E targ ! Asa targ , asa carciumar ! Nu primar !
  • Muc 03.06.2013 la ora 10:09 am
    Presa trebuie sa fie ,ciinele' de paza al democratiei dar in Tg Jiu este un maidanez mic si jegarat care latra de la cine ii arunca o coaja de piine.
  • justitiarilor 03.06.2013 la ora 12:57 pm
    Domnule Daju si domnilor comentatori, am si eu in calitate de cititor cateva intrebari: 1.Unde ati fost in campania electorala si de cate ori ati fost împotriva lui carciumaru? 2.Ce ati facut impotriva regimului aici la gorj? 3.Reactionati asa doar cand sunteti incoltiti sau aveti interese de alta natura ? In alta ordine de idei Pecingina ar trebuii sa va multumeasca pentru ca lipsa de cunoștințe politice a celor care au dorit acest articol a facut ca dintr-un lucru rau pentru el sa iese un lucru bun....daca studiati problema veți intelege.....sper!
  • tristul 03.06.2013 la ora 13:30 pm
    o doza concentrata de subiectivism ce demonstreaza neprofesionalismul ''omului de presa''. o exprimare ce denota clar o invidie a ascensiunii unor oameni pe scena politica, oameni care sunt depanatori de opininii in acest judet cu ''rasunet'. subiectul articolului pina la urma ce vizeaza?...Circiumaru....sau atac direct la Gheorghe Pecingina? pana la urma cine profita de lipsa viziunea politica a 'publicului'...?...si partea vatamata ...socialul... pina la urma ?...of! sa mai avem putintica rabdare sa vedem exact integritatea personalitatilor VIZATE!
  • Narcis DAJU 03.06.2013 la ora 17:07 pm
    @) justitiarilor alias “Luci” Boian De obicei nu intru in dialog cu semianalfabetii. Cu tine fac o exceptie, banuind ca ai scris „ar trebuii” și “să iese” doar din solidaritate cu Cârciumaru, sa nu se mai simta atat de singur… Drept răsplată, să nu te miri dacă vei fi propus lector la școala de vară a PSD. Ai toate calitatile necesare, inclusiv experienta politica. Doar in ultimele luni ai trecut prin PNL, UNPR, PPDD și PSD. La cei 29 de anișori ai tăi, e o performanță! Te-nteleg, ai semnat adeziuni si cu stanga, si cu dreapta, din cauza greutatilor vietii. Eu te rog să nu disperi, și s-o iei mai încet. Viața e lungă, sigur vei avea timp să treci și prin partidele care nu s-au înființat încă. Deocamdată, atât. Îți voi răspunde foarte pe larg, așa cum meriți tu, când se va găsi un ziar sau un radio, ceva, să citeze o declarație a ta, de “om politic”.
  • gorjanul 03.06.2013 la ora 20:10 pm
    Mai Boian , vezi ca te face varza Daju , ia aminte la ce spune fiindca este cel mai inteligent ziarist din Gorj si mai ales,este printre cei 3-4 care nu pun laba pe malai .
  • Indiferent de ce va crede F. ing. Cârci 08.07.2013 la ora 16:42 pm
    [...] Cum dl. Prunariu, cu buna-creștere specifică, mi-a promis că îmi va răspunde întrebărilor adresate, indiferent de ce-i va spune F. ing. Cârciumaru, postez mai jos curiozitățile ce mi-au încolțit în minte, desigur, în interesul aspectului consultativ al consiliului din care face parte acest domn, care funcționează public ca jumătate a lui Gigi Pecingină, identificat de prestigiosul GORJNEWS drept un Robin Hood resemnificat. [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.