Rugaţi-vă să nu vă îmbolnăviţi de cancer. Statul român vă garantează moartea, atât!
Rugaţi-vă să nu vă îmbolnăviţi de cancer. Statul român vă garantează moartea, atât!
Investigatii19 noiembrie 2009

Bolnavii de cancer din România care nu au posibilități materiale să se trateze într-o clinică de specialitate din afară sunt condamnați la moarte. O moarte lentă, dar sigură, pentru că după doi ani de tratament în țară se ajunge în mod inevitabil la rezultatul final, un rezultat pe care medicii de la clinicile din străinătate nici nu-l iau în calcul, pentru că ei știu că, dacă se intervine cu responsabilitate, această boală poate fi tratată. Radio Târgu Jiu și ziarul de investigații online GorjNEWS.ro au demarat campania intitulată ”CANCERUL NU UCIDE, STATUL ROMÂN, DA!” din care vă prezentăm și astăzi un episod: cel al unui profesor din Târgu Jiu care a fost diagnosticat cu sinuzită şi tratat mai bine de un an de medicii din Târgu Jiu şi Bucureşti pentru acest lucru. La peste un an de la apariția primelor semne ale afecţiunii, fiind examinat cu un tomograf, a descoperit că, de fapt, sângerările abundente datorate sinuzitei, după cum spuneau medicii gorjeni, sunt, in realitate, consecința apariției unei tumori maligne în zona nasului. Mai jos, mărturia soţiei profesorului.

Un medic din Bucureşti l-a ajutat, însă ,pe gorjeanul nostru bolnav de cancer să nu dispere, prezentându-i un caz similar, descoperit în acelaşi stadiu şi vindecat, cu peste un an în urmă, la o clinică din Freiburg – Germania, condusă de un medic român. Bolnavul a ajuns acolo: „ Eram într-un stadiu destul de avansat, G3 – G4, în România chiar nu mi se dăduse nicio speranţă. Au fost medici care efectiv au spus aproape pe şleau că nu mai am nicio speranţă de viaţă. O parte au spus că mă tratează, niciunul că mă vindecă. Alţii au spus: „ce te mai zbaţi atât, că eşti pe ducă”, a povestit profesorul din Târgu Jiu. În schimb, în Germania i s-a spus că poate fi vindecat foarte bine. Iar acest lucru s-a întâmplat, după cum ne-a declarat soţia pacientului.

Totul este, însă, condiționat de bani, iar dacă nu-i ai, condamnarea la moarte e ca și semnată. Statul ar putea să suporte o parte din aceste cheltuieli și să le facă suferința mai ușoară bolnavilor, dar în complicitate cu medicii a elaborat un formular menit să împiedice accesul spre servicii medicale performante, care pentru asigurații români ar trebui să fie gratuite. Este vorba despre formularul E 112, necesar celor care nu se pot trata în țară de anumite boli.

Este una din numeroasele condiții impuse beneficiarilor condamnați astfel la un tratament ineficient, care nu face altceva decât să le prelungească agonia în ţară. Tratamentul, care la noi durează doi ani și te conduce spre o moarte sigură, în Germania, de exemplu, se poate face într-o lună sau două iar rezultatul este cu totul altul, pentru că-ți redă dreptul la viață. Din diferite motive, medicii români se feresc să facă trimiteri spre clinicile din afară, știut fiind faptul că în țara noastră cancerul se tratează, dar rareori se și vindecă.
50.000 de euro l-a costat pe gorjeanul care a învins cancerul cu ajutorul unei clinici din Germania, tratamentul efectuat în străinătate. Suma a fost împrumutată de toți membrii familiei de la diverse bănci, pentru că legislația actuală și birocrația l-au împiedicat să beneficieze de gratuitatea oferită de formularul E 112, deși era asigurat de peste 35 de ani. Și asta pentru că autoritățile române consideră că pot trata cancerul. Nu toate formele de cancer însă, anumiți pacienți fiind, pur și simplu, condamnați la moarte.
Vom continua campania CANCERUL NU UCIDE, STATUL ROMÂN, DA! – o campanie marca Radio Târgu Jiu în colaborare cu ziarul online de investigaţii GorjNEWS.ro.

3 COMENTARII
  • Reforma sanitară 19.01.2010 la ora 8:49 am
    Reforma sanitară Bolnav cum sunt, de câţiva ani, Întreb şi eu, ca omul fleţ: De ce mai dau la doctori bani, Când sănătatea n-are preţ?! ce e de facut oameni buni? condamnarea la moarte e ca si semnată. Statul trebuie să suporte o parte din aceste cheltuieli si să le facă suferinta mai usoară bietilor bolnavi. dragii nostri medici, va iubim dar va rugam sa intelegi ca oamenii bolnavi, mai ales cei incurabili, au nevoie de un comportament prietenesc.....va rugam schimbati-va atitudinea...comportati/va ca si cum voi ati fi bolnavi incurabili, totusi, noi va multumim din suflet ca existati......
  • marian 19.01.2010 la ora 8:50 am
    Apropo de comportamentul prietenesc.... Eu sunt din iasi si am avut copilul internat in spitalul de copii sf. maria, dar ce am vazut m-am ingrozit, asistenta ii spunea in gura mare unei mamici care era de la tara ca toate proastele fac copii si ca e o idioata.Trebuie sa dai spaga si la liftiera daca nu dai mergi cu copilul 7 sau 8 etaje pe scari.E adevarat ca sunt salarii mici in sanatate dar cum de toti dar toti medicii au vile masini luxoase cu aceste salarii. Domnilor va rugam faceti o campanie ca cea cu taxa auto si veti vedea cu adevarat durerea poporului roman. Poate de imbracat,incaltat si chiar de foame mai rabdam dar macar de sanatate sa vedem. Nu ne mai ramine decit sa emigram sa aiba altii grija de sanatatea noastra. Sant dezamagit de ce se intimpla in tara noastra..................
  • Elena 19.01.2010 la ora 8:51 am
    Sunt un bebe mic de 1anisor si va cer ajutorul pentru familia mea.Fiindca eu am venit pe lume dupa 5ani lungi si grei de tratamente,mami a avut complicatii si la nastere si dupa iar acuma d.doctori au zis ca daca nu face tratamentele la timp o paste cancerul de col.Problema este ca fiind tot prin spitale resursele materiale ale familiei s-au terminat iar mami are nevoie urgent de ajutor.Va rugam pe cei care puteti sa ne ajutati(sa spuneti si la altii care pot),eu sunt inca mic si mai am nevoie de mami. Pentru cei care vor sa ne ajute:Elena BCR GORJ cod iban:RO86RNCB0318041795310001ron [email protected]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.