Ruşeţ, matroana Gorjului – un bordel roşu, imens
Ruşeţ, matroana Gorjului – un bordel roşu, imens
Investigatii22 iulie 2011

PDL-ul conduce, încă, ţara. Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, ar trebui să fie cel mai puternic şi cel mai influent om din judeţ. Ar trebui să fie un leu paraleu. În realitate, leul Ruşeţ nici nu domină, nici nu comunică cu pădurea şi cu animalele pe care ar trebui să le conducă. Se mulţumeşte că are continuu hălci proaspete de rumegat. Cei care schilodesc judeţul i le aduc ofrandă ca să-i ocupe timpul şi să-i inoculeze neadevărul că el ar fi şeful, regele pădurii şi al tuturor animalelor. În realitate, astăzi preşedintele PDL Gorj, un tip uşor şi de multă lume şantajabil, este tolerat în funcţie. Nu el face regulile. Doar le primeşte, pe hârtie, şi le execută.

Discursul lui Ruşeţ – o ciorbă lălâie, îndoită cu apă

De când senatorul Ion Ruşeţ a fost instalat pe bază de şantaj ca preşedinte la PDL Gorj, e aşa o linişte în judeţ, o înfrăţire şi o conlucrare între politicieni şi decidenţi, care par să fi înţeles, în sfârşit, că numai uniţi pot face faţă poporului asupritor. De mai mult timp sunt tentat să realizez o analiză de conţinut a discursului public al lui Ion Ruşeţ. Din păcate, n-am ce. Ruşeţ vorbeşte rar, dar nu comunică nimic. Ca o ciorbă lălâie, îndoită cu apă.
Ne-am obişnuit ca politicienii să nu facă nimic bun pentru judeţ, pentru ţară, pentru popor. Majoritatea dintre ei, însă, fac eforturi pentru a simula că se zbat, că le pasă, că sunt în slujba alegătorilor. Cu o solidă carieră de lider sindical în spate, Ruşeţ ar trebui să fie campion la vrăjeală. O fi, dar eu, unul, nu l-am văzut până acum evoluând. Ruşeţ pluteşte în alte sfere, n-are legături cu pământenii. Este elementar pentru orice politician să se individualizeze pe spectrul politic. Să se alinieze în discurs şi acţiuni unei grupări politice şi să se delimiteze de alte formaţiuni. Până astăzi, Ruşeţ nu s-a delimitat prin nimic de PSD şi PNL şi nici nu a demonstrat prin ceva că aparţine PDL altfel decât formal, altfel decât ca un nume pe o listă de membri şi ca o grămadă de carne şi oase – creier, nu – pe un scaun destul de sus poziţionat.

Gorjul, un bordel roşu, imens: toţi politicienii, decidenţii şi conducătorii de instituţii se iubesc între ei

În momentul de faţă, în Gorj, toţi politicienii, decidenţii şi conducătorii de instituţii se iubesc între ei. Fiecare cu fiecare. După ce că se iubesc, îşi mai fac şi jurăminte de credinţă. Acest climat este nedemocratic, nesănătos şi total ostil dezvoltării judeţului. În acest climat nu poate fi vorba de legalitate şi de respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. În acest climat totul se vinde, se negociază, se cumpără, totul se calcă în picioare, totul devine posibil. PDL-ul conduce, încă, ţara. Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, ar trebui să fie cel mai puternic şi cel mai influent om din judeţ. Ar trebui să fie un leu paraleu. În realitate, leul Ruşeţ nici nu domină, nici nu comunică cu pădurea şi cu animalele pe care ar trebui să le conducă. Se mulţumeşte că are continuu hălci proaspete de rumegat. Cei care schilodesc judeţul i le aduc ofrandă ca să-i ocupe timpul şi să-i inoculeze neadevărul că el ar fi şeful, regele pădurii şi al tuturor animalelor. În realitate, astăzi preşedintele PDL Gorj, un tip uşor şi de multă lume şantajabil, este tolerat în funcţie. Nu el face regulile. Doar le primeşte, pe hârtie, şi le execută. De fapt, nu are multe lucruri de făcut. În primul rând, trebuie să nu încurce bunul mers al lucrurilor. La asta se descurcă de minune. Apoi, trebuie să simuleze că trudeşte pentru Gorj şi gorjeni. Aici e repetent. Se prind şi copiii de grădiniţă. Ruşeţ n-are niciun stres, n-are nicio treabă.
Nu am absolut nimic de împărţit cu preşedintele PDL Gorj. Atâta doar că prestaţia publică a celui mai puternic om al judeţului mă afectează grav şi foarte direct, ca locuitor al acestui judeţ şi ca om care s-a săturat de hoţi, jigodii şi de protectorii lor. Ca om care înţelege că în Gorj s-a mers prea departe şi nu se mai poate continua aşa.

Ca să nu se mai întoarcă mortul de la groapă, ce-ar mai fi de făcut?

Ce ar mai putea face, în plus, senatorul Ion Ruşeţ, ca să ducă dezintegrarea PDL Gorj pe cele mai înalte culmi? Destul de multe. De exemplu:
1. Să pună pe pereţii interiori ai sediului PDL Gorj portrete imense cu Sfânta Treime: Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu şi Victor Ponta. Nicio reuniune de Birou Politic Judeţean să nu înceapă până când toţi participanţii nu se închină, în genunchi, celor trei.
2. Pe rătăciţii din PDL Gorj, care îl tot întreabă “Gogule, da’ noi de treabă când ne apucăm?”, să-i închidă în sauna ilegală a lui Dian Popescu, de la Ţicleni, la foc continuu, şi să nu-i elibereze până nu ies toţi dracii şi toate impresiile din ei.
3. Să se analizeze oportunitatea de a-l susţine ca şi contracandidat împotriva lui Florin Cârciumaru, pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu, pe Titi Nebunu’, asta doar după ce se convinge că a murit sigur, ca să nu apară discuţii de tipul “Ce, Gogule, cum adică, te dai la mine? Ieşi cu contracandidat viabil împotriva mea?”
4. Pentru că sunt buni şi banii actualilor şefi de instituţii descentralizate – majoritatea vai’ steaua lor – să continue la nesfârşit reevaluarea acestora. Până strâng de ajuns.
5. Să continue să desfiinţeze sediile din judeţ ale filialelor, cum a făcut la Jupâneşti, la Vladimir şi în multe alte locuri.
6. Să vorbească cu Octavian Graure, “generalul” de la Complexul Energetic Turceni, să i se mai fure nişte ţeavă, că mai e nevoie pe Valea Gilortului. Nenorociţii ăia încă se închină la Cosmin Popescu. La Turburea să nu mai lase nimic. Bârcă pare sătul, ceilalţi pică mai greu la aşternut.
7. Primarilor în funcţie ai PDL să le ceară să treacă la PSD, înainte să ajungă la dânşii un control dedicat de la Curtea de Conturi.
8. Să schimbe iar yalele de la sediul PDL Gorj, dar de data asta să nu mai dea chei nimănui.
9. Când va desena pe tablă strategia de campanie electorală, să utilizeze cretă invizibilă, să înţeleagă fiecare ce vrea şi ce poate.
10. Să nu-l mai asculte deloc pe Condescu. Există riscul să primească şi ordine benefice partidului.
11. Cei 3 – 4 membri ai organizaţiei judeţene de tineret să fie trimişi urgent la Şcoala de Vară a tinerilor USL-işti, ca să se obişnuiască cu ceilalţi copii şi să nu mai vorbească neîntrebaţi.
12. Nici să nu se gândească să-l mai schimbe pe Liviu Andrei. Întâi, alt prefect mai incompetent şi mai corupt n-are cum să găsească. Apoi, nu va şti niciodată câte copii a făcut după filmuleţele acelea cu el, jucător, pe unde le-a împrăştiat şi în câte secunde apar pe televiziunile naţionale în caz de.
13. Să-l bage-n şedinţă pe Vlaicu, să-l îmbărbăteze şi să-i spună s-o ţină tot aşa, cu numiri de-ăştea, de vis, pe la instituţii. Giurcău, nota 2 şi de restul şpagă la OPC, merge, Dorobanţu, directoarea de la APIA, şcolită exclusiv la ULIM, compensează cu altele, deci, se poate. A, şi să-şi dea demisia din preşedinte de Asociaţie de Proprietari. Nu e bun de nimic nici acolo, s-au plâns locatarii, se prinde lumea, ştiţi cum e…
14. Ca să se menţină cu partidul sub 10 la sută în intenţiile de vot, să – i identifice rapid pe colegii cu ceva charismă şi discurs şi să-i dea afară. A propos, băiatu’ ăla, de la tineret, Tibi Popescu, ăla cu 3 clase peste restu’, de s-a supărat Cârciumaru şi-a intrat în direct peste el la Antena 1 Târgu Jiu, ală de destabilizează partidul, să fie dat afară urgent sau pus să răspundă de Cruşeţ şi Padeş şi să intre în Târgu Jiu doar cu aprobare.
15. Să fie identificaţi toţi finanţatorii organelor de presă neaservite şi să li se pună în vedere.
16. Să fugă din judeţ când vin lideri PDL de la centru în vizită, aşa cum a făcut şi până acum.
17. Să continue să nu răspundă la telefon nici măcar primarilor din colegiul său senatorial. Când trebuie să-i dea dreptul, îi cheamă el, dar să fie pregătiţi, că nu se ştie.
Cititorii care mai au şi alte propuneri – sunt sigur că au – sunt rugaţi să le posteze pe www.gorjnews.ro , site-ul Ziarului de Investigaţii GORJNEWS.

8 COMENTARII
  • maria 24.07.2011 la ora 11:03 am
    sa se duca unde a dus mutu iapa
  • spune 24.07.2011 la ora 20:33 pm
    Ruset, un tip inalt ca bradul, un tip doar inalt, un tip care un timp ar trebui sa se retraga si sa mediteze in camara de la demisol a lui Flueratoru, unde inca nu a inagurat ruleta de poc..ker si sa spuna ce are si ce nu are de facut in Gorj.......,,GOGU" e ....baiat, pentru ca ia de la cei bogati si nu mai da la nimeni, sufla politistii-n urechi, trage de primari si de bugetele lor, in rest e baiat si castiga doar din jocuri ... de noroc
  • gogu 26.07.2011 la ora 21:49 pm
    Daca a ajuns si Ruset sef, va cam dati seama pe unde suntem. El, Condeescu si alti sindicalisti parveniti fac ce vor in acest judet. Asta e baieti soarta judetului de nevertebrate. Uitasem de cioflingarul de Golea, un sosonsi un galos.
  • nunta ruset 31.07.2011 la ora 11:44 am
    Tare smecher e Ruset asta, a avut la nunta la fata nevestei invitati toti oamenii cu bani si functii. A scos peste 6 miliarde, asa ca s-au mai spalat niste bani. Foc de artificii ca pe vremea lui Mischie, cadou de la Marsat. Sarcina a contribuit si el regeste. Caragea si Liviu Andrei fericiti ca ia invitat Ruset la nunta. Asa ca pe Ruset nu l-a costat un leu afacerea, insa a scos bani cat mai multi. oRICUM FRATIE CA ACUM IN POLITICA SI INTERESE N-A MAI FOST DIN TIMPUL COMUNISMULUI.
  • janu 31.07.2011 la ora 17:43 pm
    Ba fratilor Daju asta ii tare bine informat . Informat si cu ,,,presiune in instalatie . In rest presa e cam ,,,presata . nimeni nu mai scrie decat cum e vremea sau cine cu cine sa mai insurat .A, am uitat mai scrie presa locala despre intreruperile de curent electric si reclama lui Sarcina la masina de lemne de foc de 12 metrii cubi , in realitate ea avand ,,,10 metrii steri . Diferenta e de 5 milioane .
  • gorjanu 31.07.2011 la ora 17:46 pm
    Poza e geniala .De unde o fi gasit ,,,Ruset felinarele rosii ca in comert nici gaz nu mai gasesti.Pentru frectii nu pentru sticle incendiare .
  • Calugarita-ziarist 03.08.2011 la ora 11:51 am
    Ce a mai sarbatorit Ruset a 2-a zi dupa nunta, cu Davitoiu, Caragea, Cosmin Popescu, Carciumaru, a venit si Grebla, s-a facut miel la protap si au barfit de prin ju.det si de multe ori s-au barfit unii pe alttii , si bineinteles despre amante.Fratii Romanescu, Garjoaba, Calugarita, toti prieteni cu Ruset care parca i-a luat Dzeu mintile, se vede mare boier ca pe timpuri, arunca la bani in toate partile. Totul e la dispoyitie, chiar nu are cine sa indrazneasca sa-l controleze, ca toti erau la nunta, Garda Financiara, DSV, ETC,
  • Unknow 04.08.2011 la ora 2:10 am
    Am asistat la o discutie (fara sa vreau) intr-un restaurant din Motru mai exact Valentina intre domnul Ruset si "SPUMA" din Motru cei din urma parandu-mi doar niste betivi ieftini ! Binteinteles ca atmosfera a intretinut-o dl. Ruset care vorbeste la fel ca un birjar si E UN TARAN DE PRIMA CLASA !!! Refuz sa cred ca este om politic!!! Nici sa nu va mire faptul ca in 5-10 ani o sa fim falimentari ! Cu incopetenti din astia nu o sa ajungem niciunde !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.