Ruşeţ şi-a făcut palat din … şpagatorii!
Ruşeţ şi-a făcut palat din … şpagatorii!
Investigatii16 iunie 2011

Nimeni nu a anticipat că scânteia care va reporni motorul economiei mondiale va apărea nu din China, nu din Statele Unite ale Americii, nu din Japonia, ci din gospodăria unui fiu adoptiv al comunei Turcineşti. Este vorba de senatorul Ion Ruşeţ, preşedinte ales al PDL Gorj, care, prin metode numai de dânsul ştiute dar bănuite de noi toţi, şi-a cumpărat în 2009 o casă bătrânească în Turcineşti, în locul căreia acum a răsărit un adevărat palat. Această dublă scamatorie are mai degrabă un iz penal de … şpagatorie, atâta vreme cât din declaraţiile de avere ale lui Ruşeţ rezultă că nu s-a împrumutat şi nu a prea cheltuit niciun ban cu aceste investiţii. Mai rămâne doar varianta … „donaţiilor”, fie ele voluntare sau nu. Dacă Gogu, aşa cum îi spun „donatorii” lui Ruşeţ, posedă secretul despre cum poţi cheltui 4 – 5 miliarde fără să-i ai şi fără să-i împrumuţi, e limpede că trebuie să se aloce rapid gardă SPP. Pentru Gogu şi secretul lui.
Recesiunea sau criza economică, ori cum s-o mai chema ea, nu i-a afectat deloc pe cei de la putere. Cel puţin când vine vorba de senatorul Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj. În plină criză, primul portocaliu al judeţului a cumpărat la Turcineşti o casă bătrânească, pe locul căreia a ridicat un adevărat palat. Primarul Vasile Gogălniceanu recunoaşte că „eu i-am dat autorizaţia”, dar refuză să mai spună ceva, fiindu-i frică să nu se lovească la ceas.

„Ăsta e senator de la putere”

„Nu ştiu. Nu vreau să intru dracu’ în conflict cu puterea. Ăsta e senator de la putere. Şi aşa mă rog de el de o lună, o fi auzit că am râie, nu ştiu de ce dracu’ se fereşte de mine! A cumpărat-o când era mai scump terenul. A dat vreo 700-800 milioane de lei”, zice edilul cu teamă. Nimic ilegal, ce-i drept, faptul că omul îşi construieşte o casă. Bravo lui! Dar avem o înşiruire de situaţii paradoxale. Astfel, în timp ce guvernanţii PD-L iau măsuri de austeritate şi flutură steagul unei noi crize economice, ai lor, adică politicieni precum Ruşeţ şi alţi portocalii, reuşesc să construiască taman atunci când toată lumea se plânge de lipsa banilor.

Cum poţi cheltui 4 – 5 miliarde fără să le ai

Analizând declaraţiile de avere semnate de Ion Ruşeţ în ultimii ani se vede clar că senatorul şi-a cumpărat o casă în 2009 pe care o renovează şi o extinde.

În realitate, pe locul dărăpănăturii a răsărit un palat.

De-a dreptul incredibil, în această perioadă la rubrica „împrumuturi accesate” nu figurează absolut nimic.

În consecinţă, dacă ar fi întrebat de unde provin fondurile, Gogu ar spune că „din economii personale”. Teoretic, la nişte venituri familiale cumulate de 1,5 miliarde lei vechi pe an, Ruşeţ ar fi putut pune deoparte câte ceva. Practic, e greu spre imposibil, având în vedere că senatorul figurează în topul „donatorilor” din cazinourile bucureştene. Nicio pagubă, pentru că găurile apărute, astfel, în bugetul personal sunt reparate din alte donaţii. Aşa cum relata de curând un cotidian local, ce pierde în deplasare Gogu recuperează acasă, în Gorj, acolo unde preşedintele PDL Gorj câştigă întotdeauna, la par – impar sau alte jocuri de noroc.

Fiul adoptiv se hidratează din butelie

În condiţiile în care, neavând bani de casă, şi-a făcut … bloc în comuna adoptivă Turcineşti, în condiţiile în care localitatea face parte din colegiul senatorial al domnului Gogu, în condiţiile în care scandalul alimentării cu apă din zonă nu se mai termină, fiind evidentă complicitatea unor instituţii descentralizate şi a domnilor procurori, Ruşeţ a mimat o interpelare către fostul ministru al MAI, Vasile Blaga, la care i s-a răspuns la mişto că poliţia nu se ocupă de banii furaţi din alimentări cu apă. Apoi, Gogu a lăsat-o moartă. Obişnuit să ceară demisii de onoare şefilor unor instituţii colaterale, Ruşeţ nu i-a tamponat niciodată public pe o serie de directori pricepuţi şi ei la … şpagatorii. Un singur exemplu: aşteptăm ziua când Ruşeţ va simula, cel puţin, că îl preocupă ineficienţa şi, la urma urmei, inexistenţa, în Gorj, a Inspectoratului de Stat în Construcţii. Cât şi cu ce frecvenţă donează Ilie Merfu, din moment ce nimeni nu-i reproşează nimic?

Referitor la alimentarea cu apă de la Turcineşti, Merfu a răspuns în scris Ziarului de Investigaţii GORJNEWS că absolut toate documentele emise de Inspecţia de Stat în Construcţii sunt clasificate! Dacă cineva l-a auzit pe Ruşeţ simulând vreo nemulţumire în legătură cu această instituţie care acoperă în Gorj deturnările de bani publici şi investiţiile realizate de mântuială, l-am auzit şi noi. Dacă nu, nu.

De regulă, când îşi fac câte un cadou ce nu poate fi ascuns într-o casetă de valori, până şi cei mai corupţi dintre parlamentari sau conducători de instituţii accesează câte un credit bancar, aşa, la mişto, la acoperire. Gogu, nu, pentru că Gogu, la fel ca şi confratele său sindicalist Marin Condescu, se crede şi el Dumnezeu pe pământ.

1 COMENTARII
  • DE LA GUGU 17.06.2011 la ora 15:22 pm
    Aveti pretentii prea mari. Cum sa poata sa justifice banii? Cine sa-l intrebe de unde ii are? Cine poate sa se puna cu prostu? Stiti cumva cati bani se fura de la SIND JILT? Nu. Va spun eu. Se fura miliarde lunar. Intreaba cineva ce se face cu materialele trecute pe cheltuieli cand SIND nu face nici o lucrare, sau unde sunt banii incasati cadn oamenii sunt platiti cu 700 lei/luna si se incaseaza de la Complex 1.800 lei/pentru fiecare om? Nu intreaba nimeni . Uite asa prostu satului a ajuns sa faca ce vrea si sa fure cat vrea.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.