S-a rupt lanţul de iubire dintre Mazilu şi Fugaru: puci pesedisto-liberal pentru schimbarea viceprimarului
S-a rupt lanţul de iubire dintre Mazilu şi Fugaru: puci pesedisto-liberal pentru schimbarea viceprimarului
Altele23 noiembrie 2010

Scaunul lui Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, se clatină sub ameninţarea coaliţiei făcute ad-hoc de PSD şi PNL, pentru schimbarea sa. Pentru demiterea vicelui Ion Fugaru uneltesc primarul Mihai Mazilu şi social-democratul Andrei Maioreanu, cei doi beneficiind de acordul preşedintelui PNL Gorj, Dian Popescu.

Trei proiecte de hotărâri impuse de Mazilu, respinse de Consiliul Local

Totul a început în şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, când primarul Mazilu voia neapărat să vadă votate trei proiecte de hotărâri. Astfel, consilierii locali ar fi trebuit să îşi dea acordul pentru concesionarea a 20 de hectare de teren către un fost europarlamentar PNL, Dumitru Becşenescu, deşi acesta nu făcuse dovada unui acord de finanţare pentru afacerea pe care vrea să o demareze. Apoi, trebuia votat ca dotările S.C. SALUBRIS, din Târgu Cărbuneşti, să fie folosite şi de către alţi 12 primari, ai localităţilor limitrofe. Al treilea proiect de hotărâre trebuia să-i permită lui Mazilu să-şi angajeze în cabinet  şi angajaţi cu studii medii. Primarul Mazilu s-a înfuriat când a aflat că aleşii locali s-au opus proiectelor, ameninţând că îi va da afară, în frunte cu viceprimarul Fugaru.
Negocieri, discuţii, chef…
După şedinţa de Consiliul Local, Mazilu a contactat consilierii PSD pentru a pune la cale înlăturarea lui Fugaru. Ca totul să meargă brici, Mazilu a obţinut acceptul lui Andrei Maioreanu, pesedistul responsabil de zonă. Apoi, a primit „verde” de la semaforul suprem al PNL Gorj, Dian Popescu. Mazilu deja începuse să-l vadă pe Fugaru schimbat cu fostul pesedist, Iuliu Călina.
Având toate acordurile necesare, fostul petrolist, ajuns primar, a convocat consilierii locali la cârciuma lui Călina pentru a sărbători victoria, după modelul Geoană. Buba a apărut, însă, când – între două baterii de tulburel – s-a pus problema motivării legale a schimbării lui Fugaru, consilierii rupând rândurile în momentul în care au înţeles că nu au de ce să se agaţe.
Deşi a eşuat la prima tentativă de înlăturare a lui Fugaru, e de aşteptat ca Mazilu să recidiveze. Vremurile când cei doi alcăuiau cel mai sudat cuplu din administraţia publică locală sunt definitiv apuse.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.