Să așteptăm surpriza?
Să așteptăm surpriza?
Alte sporturi31 august 2012

Pentru prima dată de la promovarea în prima ligă, baschetul masculin gorjean a avut o vară cât de cât liniștită. Nu 100%, pentru că schimbările la nivelul unităților energetice ce asigură bugetele echipelor gorjene, fie că e vorba de fotbal, handbal sau baschet, au lăsat loc unor semne de întrebare, însă nu s-a mai vorbit de desființare, așa cum se întâmpla acum un an.
Beneficiind de această liniște, de un buget ușor mai mare decât precedentul, dar și de un nou președinte al clubului Energia mai aplecat spre baschet, trupa lui Slobodan Nikolic ar putea deveni o surpriză plăcută în campionatul intern. Echipa gorjeană l-a pierdut pe Troupe, un jucător emblematic pentru Energia, iar această pierdere nu este una deloc de neglijat, dar Nikolic crede că poate găsi soluții de suplinire a extremei americane. Tehnicianul plav a ales să-i mai acorde o șansă lui Robert Giles, iar jucătorul pare decis să demonstreze că a făcut o greșeală în iarnă, când a decis să-l urmeze pe Fields. În ceea ce privește plecarea lui Adrian Guțoaia, părerea personală este că pierderea este de partea jucătorului, care avea ocazia ca la Târgu Jiu să-și dezvolte mult mai bine începutul carierei, în lotul Mediașului șansele de a prinde minutele jucate la Energia fiind extrem de mici. Al treilea jucător de care Energia s-a despărțit în această vară, Brice Kabengele, poate fi și el trecut la pierderi calculate și asumate, acesta fiind jucător cu evoluții oscilante. E adevărat, a avut și meciuri în care și-a adus contribuția la succesul echipei, dar nu foarte multe și, în orice caz, nu de maniera entuziasmantă în care Silviu Lupusavei o reușea. Soluțiile de completare a lotului cu care a venit Slobodan Nikolic par, cel puțin la prima vedere, mai bune. În primul rând trebuie avut în vedere faptul că acum Energia are doi jucători pentru poziția 5 și doi jucători pentru poziția 4 și nu este vorba de compromisuri, așa cum au fost Oluic, Kalanji sau Kljajevic. Dacă despre pivotul american Rashaad Singleton impresiile le vom putea împărtăși abia după ce-l vom vedea mai mult la lucru, aducerea lui Flavius Lăpuște este un plus evident, acesta și Viorel Mocanu urmând a face un schimb foarte bun pe poziția 4, fără teama de a rămâne prea repede în joc fără un jucător de acest gen din cauza greșelilor personale acumulate. O altă poziție neacoperită în sezonul trecut a fost cea a conducătorului de joc, acolo unde Stefan Nikolic va primi o mână de ajutor din partea lui Stefan Atanackovic, jucător ce și-a mai arătat calitățile în campionatul românesc.
Cu Nikolic jr., Atanackovic, Darby, Giles, Mocanu, Lăpuște, Steffel și Rashaad, antrenorul Slobodan Nikolic are pentru prima dată opt jucători care ar putea fi oricând în primul cinci, jucători cu care va putea asigura o rotație care să-i confere echipei o prospețime în joc, un plus care s-ar putea traduce cu o clasare cu câteva poziții mai sus decât în sezonul trecut, și, de ce nu, cu o surpriză în play-off.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.