Să facem nuntă?
Să facem nuntă?
Alte sporturiSport23 noiembrie 2012

Energia a reușit o mare surpriză în Liga Națională de handbal masculin. Să bați în deplasare pe CSM București nu e la îndemâna oricui și nu se va întâmpla prea des atâta vreme cât la echipa bucureșteană va fi antrenor Vasile Stângă.

Îl știm cu toții pe Stângă, mai ales din vremea când a antrenat la Târgu Jiu. E cunoscută prestanța de care se bucură ca fost mare handbalist, nu doar la nivel național, ci și mondial. Prestanța, în cele mai multe cazuri, îți aduce și o doză importantă de influență, iar Vasile Stângă stă foarte bine la acest capitol. Am văzut cât ne-am bucurat de arbitraje, să le spunem „corecte”, cât a fost la Târgu Jiu, iar abilitățile sale nu s-au putut pierde pe drum. Mai ales că, acum este mai aproape de locul unde se fac toate jocurile, adică la București. Stângă e un om care știe să ceară, are puterea de a te convinge să dai. Și acest lucru este valabil de la conducătorii cluburilor și până la arbitri. Așa că, CSM București, cât va fi Stângă acolo, va fi un pol al handbalului românesc, chiar dacă îi va fi greu să treacă de Constanța sau, pentru moment, de Bacău.

În aceste condiții, pe care le știam încă dinaintea partidei, succesul obținut de trupa lui Andrieș ne surprinde, dar ne și bucură în aceeași măsură. Totuși, aș avertiza că bucuria nu trebuie să depășească limitele și nu trebuie supralicitat acest succes. E bine să-i felicităm pe băieți, să le recunoaștem meritele, dar să nu uităm că Energia este și, probabil, va mai rămâne o vreme, o echipă „heirupistă”, bazată pe multă muncă, multă transpirație.

Ca după acest succes de la București, m-aș bucura să mai apară unul contra Reșiței și încă unul cu Turda sau cu Odorhei. Dar dacă nu vor veni, să ne aducem aminte ce investiții s-au făcut în echipă. Așa că, să nu facem nici nuntă, și nici înmormântare, dacă rezultatele nu vor fi pe măsura unora cărora imaginația li s-a aprins prea tare „dovedindu-l” pe Stângă.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.