Să ne fie rușine și să ne ștergem la gură
Să ne fie rușine și să ne ștergem la gură
AlteleGorjul cultural2 noiembrie 2012

Vasile Vasiescu ar trebui interzis în Gorj, cu tot cu revistele lui. „Lumea gorjenească”, “Castelul de apă” și “Brâncuși” sunt, cu totul nevoit, o ofensă nedisimulată și o pildă greu de urmat pentru majoritatea managerilor culturali gorjeni.
Fără să-l oblige sau să-l plătească cineva, vreun șef, vreun partid sau vreo instituție, Vasile Vasiescu se joacă, cu bucuria și curățenia unui prunc, și-atunci e de înțeles de ce nu ajunge stors și sleit la liman, ci mereu proaspăt și gata să o ia de la capăt. Gesturile lui culturale nu sunt chinuite, nu sunt scremute și șablonarde.
Vasile Vasiescu sabotează vădit atmosfera prețioasă a întâmplărilor pretins culturale din plan local, ce aduce leit cu blazarea școlarului obligat să-și facă caiet de exerciții suplimentare în vacanța de vară. Din fericire, Vasile Vasiescu iese din rând și, generos și tonifiant,  așterne înaintea lumii noastre gorjeneşti o oglindă mai degrabă mincinoasă, în care oamenii par să aibă leac, iar timpul ceva mai multă răbdare.
Odată cu această triplă revistă, Vasile Vasiescu mai eliberează, din firea lui, oarecum, o lebădă albă, pe balta noastră, sleită de mătasea broaștei, putrezindă.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.