„Să vedem cum o să fie perioada post-Pintilii…”
„Să vedem cum o să fie perioada post-Pintilii…”
FotbalSport1 iunie 2012

Grigoraș vede un viitor nesigur al Pandurilor fără fostul căpitan

Mihai Pintilii este deja istorie pentru Pandurii, mijlocașul devenind jucător al echipei din Ghencea pentru o perioadă de patru ani.
După aproape o săptămână de speculații, discuții și negocieri, Mihai Pintilii a semnat cu Steaua, iar Pandurii se alege de pe urma sa cu 600.000 de euro plus TVA, 20% dintr-un eventual transfer ulterior și împrumutul pentru un an al lui Răduț.
Faptul că a existat un interes clar pentru Mihai Pintilii din partea Stelei l-a făcut și pe jucător să-și dorească foarte mult să evolueze pentru echipa din Ghencea, iar acest lucru a făcut aproape imposibilă păstrarea sa la Pandurii: „Era foarte greu să-l mai ținem pe Pintilii, jucătorul a fost dorit de Steaua, cel mai iubit club din România, iar jucătorul a dorit și el să facă acest pas mai ales acum, când se pregătește să împlinească 28 de ani. Nu cred că i-ar mai fi stat capul la Pandurii în condițiile acestea. Cu Filip nu am rezolvat nimic, deocamdată antrenorul Reghecampf îl dorește foarte mult în lot, așa că nu am putut să-l luăm. În ceea ce îl privește pe Răduț, o parte din salariul său va fi suportată de noi, o parte va rămâne să fie plătită de Steaua”, a declaratEugen Pîrvulescu.

Pierdere greu de acoperit

Plecarea lui Mihai Pintilii îl pune pe Grigoraș într-o postură destul de dificilă după ce jocul Pandurilor a fost, în ultimii doi ani, așezat în jurul căpitanului său. Tehnicianul Pandurilor este destul de circumspect atunci când se gândește la felul cum va reuși să umple golul lăsat de Pintilii în fața apărării: „O să vedem cum o să fie perioada post-Pintilii abia dupa ce o să începem şi primele jocuri din sezonul viitor. Dar, după mine, bine sigur nu o să fie… Ca şi în cazul lui Chiricheş, când s-a văzut pierderea unui jucător esenţial din echipă.
Totuşi, întorcându-ne la prezent, e clar că va trebui să găsim o nouă soluţie pentru a completa golul lăsat de Pintilii, însă va fi greu. Momentan, la lotul pe care îl am la dispoziţie, Rusu ar putea acoperi doar teoretic postul de închizător, dar practic e cam greu. Nu mă pot dezice de filosofia mea de antrenor, acolo îmi trebuie un om care să poate face şi faza ofensivă, nu doar să rupă jocul şi să recupereze mingi. Ar putea, foarte bine, ca şi Nistor să fie o soluţie, dar să sperăm că până la urmă o să descoperim un nou Pintilii…”, a declarat Petre Grigoraş.

Câștigul Răduț

Din transferul lui Mihai Pintilii la Steaua, Pandurii s-a ales, în afara banilor, și cu un jucător extrem de talentat, însă va putea să se folosească de el doar vreme de un an, perioadă pentru care Mihai Răduț a fost împrumutat la Târgu Jiu. Grigoraș este mulțumit de venirea acestui tânăr jucător la Pandurii, spune că la dorit încă din iarnă, dar atenționează că Răduț nu este jucătorul care să-l înlocuiască pe Pintilii: „Măcar un an de zile, până găsim alte soluţii, până ne mai revenim, eu cred că Răduţ poate reprezenta o variantă pentru Pandurii. E clar că nu joacă ce juca Pintilii, dar se poate plia pe jocul nostru, poate crea concurenţă la mijloc. Şi în plus e un jucător pe placul meu din punct de tehnico-tactic. Şi cred că şi el vrea să demonstreze că are valoare, că nu merita să fie dat la altă echipă”, a mai afirmat Grigoraş.

Se așteaptă răspunsul lui Mamele


Plecarea din iarnă a lui Vlad Chiricheș nu a fost încă acoperită la nivelul cerințelor lui Petre Grigoraș, Pandurii fiind și în acest moment în căutarea unui fundaș central care să îl ajute pe Ousmane Viera în centrul defensivei pandure. Soluția ar putea veni din curtea revelației returului ediției trecute de campionat, Concordia Chiajna, Iulian Mamele impresionându-l pe antrenorul Pandurilor: „Despre acel transfer pentru postul de fundaş central, am înţeles că deseară o să ne dea sigur un răspuns. Îmi trebuie pe acel post un jucător cu ceva experienţă, iar Iulian Mamele cred că are ce-i trebuie. Din câte ştiu eu, e născut în 1985, deci ar trebui să aibă 27 de ani. Sper să fructificăm acest prim transfer, jucătorul a cerut acest răgaz de gândire pentru că e vorba de oraş, de mai multe aspecte…”, a explicat Petre Grigoraş.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.