Sărăcie cruntă: orice haină second-hand costă un leu!
Sărăcie cruntă: orice haină second-hand costă un leu!
Altele9 iunie 2011

Politicienii se îmbuibă, oamenii simpli fac foamea

Dacă la Târgu Jiu s-a ajuns ca orice articol dintr-un magazin second – hand să coste un leu şi ca potenţialii cumpărători să nu se îngrămădească şi să epuizeze tot stocul de marfă în câteva ore nu înseamnă că a crescut nivelul de trai, că gorjenii s-au emancipat şi că nu mai poartă decât haine de firmă. În realitate, sărăcia a atins cote alarmante şi nu sunt semne că se va schimba ceva în perioada următoare.
Dacă orice haină second-hand a ajuns să coste un leu la Târgu Jiu, politicienii şi toţi cei care decid astăzi în Gorj pentru cei mulţi ar trebui să se trezească atât cât mai au timp.

Patronii unui magazin de haine second-hand din municipiul Târgu-Jiu, situat în clădirea Casei Tineretului, s-au decis să reducă preţurile drastic. Treningurile de la 23 de lei, bermudele de la 13 lei, pantalonii de la 12 lei şi rochiţele de la 15 lei au ajuns, toate, la preţul simbolic de un singur leu. Amărât şi leul acesta, pentru că nici aşa cumpărătorii nu s-au înghesuit. „Nici aşa nu prea merge. Multă sărăcie, prea  multă!”, spune vânzătoarea acestui magazin. Cât priveşte motivaţia scăderii fenomenale a preţurilor, femeia zice că reducerile vin pe fondul sărăciei. Aşa se face că acum a fost pentru prima dată când toate hainele la mâna a doua au fost scoase la vânzare la doar un leu, mai zice vânzătoarea…

4 COMENTARII
  • justitiarul 10.06.2011 la ora 0:00 am
    trentele astea,ar trebui interzise.industria de textile a romaniei,a fost falimentata de jegurile aruncate de bolnavii occidentului si culese de milogii si disperatii de chilipiruri din romania.problema este ca prea multe astfel de magazine,au umplut orasul.la un magazin cu haine noi,nu este voie la reduceri,din cate am auzit,decat in anumite perioade,in schimb la astia si la zarzavagii,preturile scad si cresc peste noapte.cum este oare posibil asa ceva.din cate stiu,astia,s-au imbogatit ,pe spinarea fraierilor.
  • D.Tudor 10.06.2011 la ora 8:14 am
    noroc cu ei, altfel Romania era ...nu numai jerpelita ci si dezbracata justitiarul spune prostii, se pare ca e un imbuibat
  • justitiarul 10.06.2011 la ora 22:32 pm
    justitiarul,nu este un ïmbuibat",este un oarecare roman cu spirit de observatie.spiritul civic si puterea de observatie a tuturor smecheriilor,care uneori pot duce la ideea ca facand publice aceste fapte,esti in contradictie cu sentimentele celor napastuiti.si eu,recunosc,uneori ma mai imbrac de la cate un mag. de haine vechi.problema este ,legalitatea desfasurarii acestor bazaruri in care cu greu gasesti o haina buna.si sa ne fie cu iertare,pana mai ieri ,aceste mag. aveau preturi absurd de mari.probabil,cel ce-mi raspunde are un astfel de magazin.este o sfidare a legiica sa pui preturi diferite,de la o ora la alta,de la o zi la alta.
  • D.Tudor 13.06.2011 la ora 19:35 pm
    este economie de piata sau nu? pai daca da, este si specula...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.