Sărbătoare ratată
Sărbătoare ratată
Alte sporturiSport2 septembrie 2011

Energia a pierdut meciul ce a urmat prezentării lotului echipei de baschet

Aproape 700 de oameni au luat cu asalt Sala Sporturilor la primul meci al noii echipe de baschet a Energiei, suporterii echipei gorjene fiind curioşi să-i vadă la lucru pe cei care au venit pentru a-i înlocui pe Darby, Troupe sau Bigus.
Energia şi-a prezentat lotul fără foarte mult fast, noii jucători ai echipei gorjene păstrând obiceiul de a le oferi suporterilor tricouri inscripţionate cu însemnele clubului, dar şi cu autografele lor. Ceea ce n-au reuşit, însă, să le ofere a fost certitudinea că noua echipă le va oferi clipele de fericire pe care suporterii le-au trăit alături de vechea trupă. Meciul cu SCM U Craiova a fost unul care a lăsat mai multe semne de întrebare şi doar una-două evoluţii care să lase loc speranţelor.

Steffel, deasupra tuturor

Privit cu suspiciune la sosirea sa la Târgu Jiu, asta foarte probabil din cauza staturii sale deloc impozante, pivotul ceh David Steffel a impresionat la prima sa prezenţă într-un meci în capitala Gorjului. Steffel a fost imperial sub panouri, a marcat şi a recuperat cum nici Trim şi nici Bigus nu au făcut-o la începuturile lor la Energia. În meciul cu SCM U Craiova, deşi s-a duelat fizic cu un Tomic mult mai masiv decât el, cehul a obţinut un coeficient al eficienţei de 41, cu opt reuşite de la două puncte, din nouă aruncări, cu 12 libere marcate din 14 de care a beneficiat şi cu 17 recuperări, Steffel a fost MVP-ul unei partide pierdute de echipa sa.
Fields şi Gilles, sub aşteptări
Prezenţa mare a suporterilor în Sala Sporturilor la acest meci, cel cu SCM U Craiova, s-a datorat şi dorinţei de a-i compara pe Fields şi Gilles cu Darby şi Troupe. Bineînţeles că acest lucru nu este deloc sănătos pentru o echipă care se caută şi că aceste comparaţii îi pot apăsa pe cei doi tineri jucători de peste ocean. Totuşi, este evident că ambii jucători au un minus faţă de predecesorii lor, apărarea fiind o necunoscută pentru cei doi, împreună reuşind în partida cu Craiova doar o singură recuperare. Faptul că Fields şi Gilles nu sunt la parametrii pe care şi-i amintesc suporterii că îi aveau Darby şi Troupe la plecarea lor de la Energia nu trebuie să îngrijoreze, dar cei doi trebuie să-şi îmbunătăţească jocul defensiv, trebuie să caute să se integreze în această echipă şi să se descătuşeze în ofensivă, pentru că şi acolo au rămas uşori datori. Sperăm ca suporterii să aibă răbdare suficientă cu cei doi, pentru că baschet ştiu atât Fields, cât şi Gilles, şi mai sperăm ca ei să nu le pună prea mult răbdarea fanilor la încercare.

Supărarea lui Nikolic

După ce Energia a pierdut în premieră în faţa Craiovei la Târgu Jiu după promovarea echipei în Divizia A, chiar dacă este vorba doar despre un joc amical, antrenorul Slobodan Nikolic a răbufnit, şi-a băgat elevii într-o scurtă şedinţă în vestiar şi, pentru prima dată de la venirea sa la Târgu Jiu, a refuzat întâlnirea cu presa, semn că supărarea a fost foarte mare. Tehnicianul le-a reproşat elevilor săi lejeritatea cu care s-au tratat fazele ofensive, fapt care a dus la pierderea multor mingi, jocul slab în defensivă şi faptul că s-au recuperat mult prea puţine mingi.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.