Săvoiu avea un nod în gât. Hoții din PSD i l-au furat
Săvoiu avea un nod în gât. Hoții din PSD i l-au furat
OpiniiUltra - Scurte23 mai 2014

Ion Săvoiu a apărut în viața publică a Gorjului acum trei luni, s-a uitat în jur și a strigat înspre șefii județului: „Bă, ce mama dreacu faceți voi aicea, furați?”
Nu i-a trebuit mult să priceapă ce se întâmplă, pentru că o făcuse și el, cu 20 de ani în urmă, dar la nivel mic, nu pe picior mare, cum fură azi șefii Gorjului. Dacă Săvoiu a furat acum 20 de ani, a plătit și s-a reabilitat, Călinoiu și compania fură azi și – răbdare! – urmează să plătească, proporțional cu mărimea daunelor.
Când au priceput că nu s-a apucat de politică în Gorj doar pentru un sezon, au început să-i facă curte, să-i dea întâlniri, să-i facă oferte, începând cu felii din cadavrul județului și terminând cu posturi în diplomație. Cu cât mai departe de Gorj, cu atât mai bine pentru hoții din fruntea județului. După primele refuzuri ferme, au crezut că Săvoiu vrea ca ei să pluseze. Și au plusat. El tot nu și nu. Au urmat nopți albe pentru hoții cu gulere albe și discuții interminabile la ore din ce în ce mai mici despre ce vrea și ce urmărește de fapt Săvoiu să facă în Gorj. Prieteni de-ai lui de-o viață, valeți ai hoților, au început să-l privească cruciș și să-i evite din ce în ce mai fățiș compania. Mare parte din timp și-a petrecut Săvoiu, fără să-și dea seama, cu slugi ai hoților, trimise să afle ce urmează să facă, ce mai pune la cale.  S-au panicat de-a dreptul ,după ce l-a făcut pe Ponta să aștepte la intrarea în BEJ, și pe Cârciumaru să urle la un judecător, pe televizoarele din toată țara.
Încet – încet, Săvoiu a creat o insulă non – PSD într-o mare ce se dorește a fi exclusiv PSD. Un profesor respectabil îmi spunea aseară că până și “șahiștii” din parc votează cu MRU. Nu m-a mirat deloc – deloc. În Gorj lehamitea față de PSD este atât de mare încât oamenii au nevoie de adevăr și de speranță ca deșertul de ploaie. Săvoiu a fost sincer în demersurile lui publice anti-PSD, și gorjenii au simțit asta.
Știu pe propria-mi piele, din experiențe personale anterioare cu mafia locală, că în momentul în care ei se conving că nu te lași cumpărat, recurg la cele mai ordinare mizerii. Pe Săvoiu l-au căutat, febril, până în urmă cu 20 de ani, unde i-au găsit o rătăcire a tinereții și au așezat-o în ventilatoarele lor de rahat, cu doar câteva ore înainte de finalul campaniei electorale.
Sunt convins că Săvoiu n-ar fi câștigat aceste alegeri nici dacă hoții pe care i-a deranjat din furat n-ar fi dat timpul înapoi cu 20 de ani. Dar ce au scos ei despre Săvoiu nu șterge ceea ce a făcut el în ultimele trei luni. Hoții care conduc județul și omologii lor din guvernul Ponta au vrut, de fapt, cu totul și cu totul altceva: să-l discrediteze pentru totdeauna, să-i aplice o corecție și să-l alunge din Gorj.
Un om care a înfruntat mai mult de unul singur PSD-ul, care a greșit acum 20 de ani, și-a plătit greșeala și s-a reabilitat, nu poate fi discreditat așa de ușor într-un județ în care oamenii de rând caută aliați cu care să se ridice împotriva PSD-ului și acei aliați se pot număra pe degetele unei singure mâini.
Lupta anti-PSD nu este pentru fete mari sau pentru absolvenți eminenți de Științe Politice.
Marea problemă a PSD-ului e că Săvoiu nu poate fi dislocat din spațiul public, indiferent cât l-ar terfeli pentru derapajul de acum 20 de ani, pentru simplul motiv că, acum, nu are cine-i lua locul. Or să lași mulțimea fără o supapă prin care să răsufle și de care să-și atârne speranțele e cât se poate de periculos pentru PSD. E ca și cum ai interzice înjuratul pe stadion, deși îți e clar că mulți se duc acolo doar pentru a înjura.
Singurul lider de dreapta care a venit în Gorj, în campania pentru Senat, a fost Mihai Răzvan Ungureanu. Asta spune multe. În momentul de față, hoții și slugile lor, care prestează pentru televiziuni centrale îngenuncheate de PSD, îi forțează mâna lui MRU să-i retragă susținerea lui Săvoiu. E greu de anticipat ce se va întâmpla. Hoții își doresc ca MRU să-l consulte pe Ponta, să-i ceară un om “curat”, vezi Doamne, care să facă o opoziție “regulamentară”, à la Gorj…
Ceea ce știu sigur este că Săvoiu nu va putea fi alungat din Gorj.  Hoțul de acum 20 de ani, azi reabilitat și fără cazier judiciar și exponent al luptei anti-PSD, va continua să alinieze hoții din fruntea județului , să-i livreze unităților de parchet și să-i dea la televizoarele din întreaga țară.
Eu, unul, mă aștept să fie din ce în ce mai eficient. Dacă până ieri a avut un nod în gât, legat de fapte de acum 20 de ani, PSD-ul tocmai l-a eliberat de acel păcat.
Ion Săvoiu nu e Dan Diaconescu, n-a venit să plece și nu cred că e de vânzare.

4 COMENTARII
  • Alin 24.05.2014 la ora 9:14 am
    Cârciumaru a furat împreună cu Zaharia toata piatra cubică din centru si nu l-a mai intrebat nimeni de nimic. Asta e țara in care traim
  • Andrei 24.05.2014 la ora 10:58 am
    In trecut a facut puscarie, deci a fost infractor.
  • fanel 24.05.2014 la ora 14:26 pm
    ciuma rosie care tot fura sunt CARAGEA,CALINOIU SI CIRCIUMARU. CARAGEA le asigura la toti protestia si linistea in care fura tot. au privatizat acest judet
  • mladina 24.05.2014 la ora 15:21 pm
    cea mai vanduta sluga din presa e Mladin o adevarata nevertebrata care s-a umplut de bani de pe PSD
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.