Scandalul premierului – armăsar Ponta, stins cu Rotaru – păsărică – plânge
Scandalul premierului – armăsar Ponta, stins cu Rotaru – păsărică – plânge
Investigatii11 octombrie 2012

În ultimele zile, zecile de “analiști” de la zecile de televiziuni, radiouri și ziare locale ar fi trebuit să dezbată și să-ntoarcă pe toate fețele, pentru omul de rând, maniera jegoasă, cinică, în care premierul Victor Ponta impune, în poziții total nefirești, niște fătuci care – gura târgului o spune, nu eu! – i-au fost sau încă îi mai sunt ibovnice.
Astfel, Georgiana Porumbel, fiica managerului Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului”, a fost numită deja un fel de șefă peste Laurențiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, spre uluirea specialiștilor din minerit și energie.

Primăria Tg Jiu a ajuns fabrică de confecții

Iulia Vînă, o altă “piesă” din colecția personală a lui Ponta, urmează să pășească pe covorul roșu pe care Cârciumaru i l-a întins deja, la ordin, de la intrarea în Primărie până la biroul de viceprimar. Cu ocazia asta, imediat după instalarea febleții din tinerețe a lui Ponta ca viceprimar, Cârciumaru trebuie să schimbe firma primăriei cu aceea a fabricii de confecții. Iar el nu se va mai numi primar, ci croitor – șef sau, cel mult, argatu’ lu’ Ponta. Sigur, foarte tare l-aș iubi pe Cârciumaru dacă i-ar zice de la obraz premierului – armăsar: “Bă, dă-te dracu!… Ajunge!” Dar nu, drept răsplată, primarul nostru îl va plimba iar pe străzile din Tg Jiu, pentru ca Ponta să se aleagă din nou deputat venetic de Gorj. Amatoarele de ascensiuni fulminante au intrat, deja, în cantonament în saloane de înfrumusețare, cu gândul că Victoraș va veni mai des, pe la noi, prin oraș…

Weber e mut ca o lebădă

De bun simț ar fi fost ca, în aceste zile, să se dezbată cum s-a ajuns ca, tot din ordinul lui Ponta, un consilier local ca Mihai Weber, cu trei ședințe de consiliu local la activ, cu activitate zero, care n-a fost văzut niciodată vorbind liber sau susținând o cauză de interes public, să fie nominalizat candidat pentru un post de deputat de către PSD Gorj, formațiunea politică ce dispune de cea mai solidă resursă de cadre.
Sigur, lui Mugurel Surupăceanu i s-a retras susținerea pe merit, el fiind dat dispărut din propriul colegiu imediat după alegerile trecute. Totuși, presa locală avea obligația de a mesteca răbufnirea sa la adresa premierului, citată de Evenimentul Zilei: “”L-am apărat şi el mă lucra pe la spate şi ameninţa primarii din Gorj că o să aibă probleme dacă mă mai susţin. Este vorba despre o răzbunare personală, pentru că nu am vrut să fac o mizerie pe care mi-a cerut-o”.

Polițiștii se împușcă între ei

Nu în ultimul rând, mă așteptam să fie dezbătută public declarația subofițerului de poliție Leuștean, care a susținut ferm că dorește să-l împuște pe comandantul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, după ce o expertiză “comandată” a stabilit că vila sa în construcție a luat foc din cauza unui scurt-circuit, în condițiile în care nu era racordată la rețeaua de curent electric!

Marian Rotaru, care este…

Ca să fie trecute cu vederea aceste întâmplări de poveste, șefii PSD-ului, care stăpânesc și majoritatea presei locale pe principiul că “au cu ce, bă, au cu ce!”, le-au aruncat mega – analiștilor în gura cărora nu se mai uită nimeni un subiect fals, reactivat în ultimii doi ani ori de câte ori Partidul are probleme și când prostimea trebuie aburită cu fumigene. Fix luni, 07 octombrie, când scandalurile erau mai în toi, cea mai ascultată emisiune radio din Gorj ni-l livrează iar pe Marian Rotaru, primarul de la Lelești, care după trei săptămâni de abstinență și căință, denunță iar public lipsa de democrație din propriul partid și anunță ferm că va candida cu orice preț pentru un post de parlamentar. Asta după ce, cu trei săptămâni în urmă, după o întâlnire cu Cârciumaru, se căia public pentru că-și ponegrise Partidul și anunța că își vede de treabă, nu mai candidează. De altfel, la o simplă căutare pe site-ul oricărui ziar local, veți vedea că de doi ani încoace Rotaru este, periodic, nemulțumit de șefii PSD-ului și pe punctul de a demisiona sau a fi exclus din partid. Se întâmplă asta ori de câte ori trebuie deviată atenția generală de la altceva, esențial.

… un fel de păsărică – plânge

Recunosc că m-am abținut cu greu să nu scriu, în ultimul timp, despre Marian Rotaru, acest păsărică – plânge care a confiscat toate microfoanele și toate paginile ziarelor, fără a comunica, de fapt, nimic de interes public. Se plânge de luni de zile, pe umărul “analiștilor” care, pentru prețul corect, îl compătimesc profund, că nu e lăsat să candideze, fără, însă, a lega două fraze despre programul său de viitor parlamentar. E ca și cum te-ai răscula că nu te lasă părinții la gagici înainte să-ți crească cucul. Se plânge că de trei săptămâni nu poate lua legătura cu un minister sau cu un parlamentar, pentru a-și promova mega-proiectele. Care mega-proiecte? Am trecut acum câteva zile prin Lelești. Arată fix ca o comună de la marginea județului, nu ca una limitrofă Târgu Jiului. Nu mai pun la socoteală că o investiție de circa 100 miliarde lei vechi, canalizarea, e nefuncțională. La TV SUD a fost întrebat, concret, ce ministru și ce parlamentar nu-l primesc “de trei săptămâni”. A răspuns golănește: “aaaa, sunt mai mulți”, fără a da nume.

Lătrăul Popeangă “știe multe” despre Rotaru

Rotaru uită că la Lelești, gard în gard cu el, locuiește mega-ultra-senzaționalu’ parlamentar Vasile Popeangă. Nici Excelența Sa nu-l sprijină?! De altfel, foarte relevantă pentru politica mârlănească de la Gorj e declarația publică a lui Popeangă, făcută astă-vară, în momentul în care a aflat că Rotaru ar vrea să candideze pe colegiul lui: “mă surprinde, având în vedere că eu știu multe și dânsul e primar la Lelești”. Închei, pentru moment, penibilul capitol Popeangă exprimându-mi speranța că în al doilea mandat de deputat, aranjat deja la nivel transpartinic, va fi mai mult parlamentar și mai puțin lătrău, ca până acum.

Săptămâna asta, Rotaru vrea iar să candideze în ideea că “primarii trebuie să aibă omul lor în Parlament”. A anunțat, însă, cu toată gura că-l susține pe Ion Cupă, pentru un post de deputat, deși e de altă culoare politică. Contradicția este evidentă: periodic, Rotaru se smiorcăie că nu-l sprijină nimeni, deși el laudă și susține diverși candidați. De ce n-ar fi Ion Cupă puntea spre ministere și miniștrii a primarilor din Gorj? Îi urmăresc atent precampania electorală, caracterizată de aceeași decență și eleganță care au marcat și mandatul domniei  sale de director general al Finanțelor.

În lipsă de IQ, și-a cumpărat diplomă de “intelectual” de la Universitatea “Titu Maiorescu”

Ca majoritatea “starletelor” contemporane din politica locală, Rotaru provine dintre “privatizații’ de după revoluție, care întâi au făcut bani și apoi și-au cumpărat posturi administrative și funcții politice și, nu în ultimul rând, diplome de absolvenți ai unor școli înalte. În cazul lui Rotaru, banii au suplinit lipsa de IQ. Cei ca el s-au îndepărtat în ultimii ani nu numai de omul de rând, pe care-l sfidează prin aproape tot ceea ce fac, gândesc și spun, ci și față de realitate. Un exemplu: nu mai departe decât marți, 9 octombrie, am mai aflat una, tare de tot: Rotaru se crede intelectual, mânca-v-aș gura!!!  A spus așa, public, referindu-se la campania electorală: “aștept și eu cu interes așteaptă luptă, care nu mi s-a părut deloc o luptă frumoasă, ca între intelectuali”…
Pentru cei care nu știu, Rotaru a absolvit de curând cursurile Universității “Titu Maiorescu”, create, pentru cine nu știe, pe scheletul altei “universități”, de tristă amintire: “Jiul de Sus”. Din nefericire, la intrarea în sediul din Tg Jiu al Universității “Titu Maiorescu” încă nu a fost pusă nicio stea cu “Marian Rotaru” sau vreo placă omagială pe care să scrie “Aici a studiat marele intelectual Marian Rotaru”. Mai mult decât atât, universitatea asta încă nu-i poartă numele, dar timpul e înainte…  A propos: eu nu pot în ruptul capului să înțeleg cum încă nu și-a terminat doctoratul și cum de nu i s-au dat, până acum, ore la UCB. Are toate calitățile… Atâta doar că, neștiind mai mult de 50 de cuvinte, nu le potrivește totdeauna în cel mai fericit mod. Nemulțumit că USL-ul n-a numit, încă, un candidat pe colegiul 1, în condițiile în care PDL-ul a făcut-o de câteva luni, Rotaru a spus așa: “lumea a început să i se inhibe în cap numele lui Cupă”…
Despre circul făcut de Rotaru anul trecut, împotriva lui Cârciumaru, nemulțumit nu pentru vreo cauză de interes public, ci pentru că grătarele lui de mici n-au fost poziționate în buricul insuliței, nu mai zic nimic, întrucât mi s-a aplecat deja.

Ca Rotaru e mai mulți

Din nefericire, Rotaru nu e singurul specimen de acest tip, folosit pentru a umple cu nimic ziare, emisiuni și mintea omului de rând. Sunt patru – cinci “politicieni”, deosebit de vocali, care dezbat zilnic, pe toate posturile și în toate ziarele, la modul mai degrabă retard, problemele arzătoare ale Gorjului. Dar, despre toți și toate, la vremea lor.

4 COMENTARII
 • Cetatean 11.10.2012 la ora 20:50 pm
  Da, da ,da! Va rog frumos sa aveti mare grije de dl Drd. jursit economist Marian Rotaru (asta asa, ca o chestie - asa se semneaza pe toate hartiile emise de primaria Lelesti). Mare putere de prostie poate sa inglobeze acest om - toata o are in propriup capsor!
 • srica 12.10.2012 la ora 8:33 am
  Georgiana Porumbel NU ESTE fiica managerului Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului”. Mai sapa ......
 • c n p GJ 19.10.2012 la ora 23:48 pm
  acest nenorocit DE CARAGEA SEF IPJ ne-a facutde ris pe noi politistii dar si judetul,au plecat foarte multi politisti tineri absolventi de academie gen dan dar si todea altii au plecat la pensie, altii s-au dus la alte structuri sau judete, au mai ramas citiva sa se lupte cu infractorul dupa care atunci cind va cadea se vor da victime ca la revolutie, gem morie, filip, crac,lazaroiu si alti mitocani, care pe la spate il injura mai tare ca cei care o fac in mod direct, dar le vine vremea si lor, umbla toata ziua brambura si isi rezolva problemele personale mai trag si un somnic pe la prin si un sprit bun dar nimeni nu-i vede pentru ca il pupa in cur pe carage si ii fac temenele, sa le fie rusine unii gen crac umbla toata ziua cu nasul rosu si nu vede in fata decit sprituri, cu ce se ocupa ionescu de la economic, l-a intrebat cineva de sanatate anul asta a rezolvat un dosar de cind este sef la economic habar nu are sa ia o declaratie si are in subordine numai ofiteri cu academia iar el a facur scoala profesionala de la herculane ca multi altii sa le fie rusine, sa le fie rusine, la gorj nu sa va mai rezolva problema pe linie de cadre nici in zece ani, dupa ce va pleca acest nenorocit, au plecat ofiteri buni in anii anteriori si s-au facut procurori, cinste lor dar au plecat mai mult din cauza tembelului, anul acesta sint pe picior de plecare alti patru ofiteri toti cu academina care s-au pus pe invatat si au lasat mai la o parte profesia de politist dar cinste lor au invatat si au scapat de dracul si o sa vedeti ce va fi la anul pentru ca este ofobie cu invatatul pentru a ajunge magistrati tocmai ca nu mai suporta faradelegilesi abuzurile unui handicapat care a ajuns in fruntea unei institutii de elita unde isi face de cap dar omoara oamenii care isi fac datori si nu-l pupa la fundulet pentru ca se simte deosebit de bine cind este periat si i se spune ca este cel mai bun si chiar daca este totul aiurea unii dintre lingai se dau peste cap sa-l aprobe pentru ca pina la urma nu sufera ei sufera prostimea, dar prostimei pina la urma ii va da bobirnacul.bravo editie speciala ca te-ai luat serios la trinta cu impostorul si noi iti multumim, pina la urma dreptatea trebuie sa triumfe, si atunci se va umple arestul de caragea apropo cum de s-a transformat caracea in mare anchetator de merge prin arest ca pe mosi lui tacs-o il scoate pe habitu cind vrea muschi lui face ce vrea ca si cind s-a privatizat dar de fapt se poarta mai mult decit un patron, face combinatii la el in birou, realizeaza intilniri cu familiile arestatilor la el in buirou ce mai ca pe mosia lui vad ca nu se sesizeaza nimeni tinetui-o fratilor tot asa ca aricum sintem de ripa, sau de risul politirei, ce mai conteaza aceste mici afaceri de unde sa mai scoti niste popularitate. s-a impamintenit ca toti hoti sa fie scosi pe intrarea principala sa se faca revista de front cu hotii, halal politie, halal politie,, atunci de ce mai axista arest iar regulamentele zic cu totul altceva dar daca caragea este la putere pina la urma o sa-i duca la parchet sau la instanta si cu trasura ca nu mai conteaza,dardaca se va intimpla ceva crede cineva ca va raspunde garagea, niciodata, niciodata, vor raspunde prostii si fraierii, domnilor de la minister si igpr, faceti ceva la gorj luati-l la bucuresti pe handicapayt si atunci vedeti ce ati realizat dati-i functii mari, faceti-l chestor, si vedeti voi pe dracu atunci ca vi s-a suit in cap la toti si face cu voi ce vrea, v-ati facut de ris ci sejururile cu lautarui pe la rinca, cu case facute si cabane, cu mahmudele si arginti, aceasta este politia de azi cel putin la gorj, deviza este sa-i pui talpa pe cap politistuluii sa nu mai stie de capul lui toata ziulica si noaptea calarit iar camarila cu biciul ca pe plantatiile de bumbac, cercetari prealabile si consilii de judecata intr-o veselie, sintem campionii tarii dar nimeni nu vede nimeni nu aude pina o crapa ceasul si o sa va mature pe toti ca niste gunoaie ce sinteti, rusine, rusine, rusine politiei romine pentru ce se intimpla la gorj
 • wep10 22.10.2012 la ora 22:41 pm
  DESFINTAREA GARZII NATIONALE DE MEDIU. Prin dezorganizarea actuala a Garzii Nationale de Mediu s-a avut in vedere decat schimbarea politica a Primilor Comisari de la comisariatele judetene si a Comisarilor Regionali de la comisariatele regionale. Nesimtirea actualei puteri a mers atat de departe, incat au reusit sa-l depaseasca si pe MOP, alt impostor trecut pe la garda de mediu, pana si numele acelui ratat era predestinat dezastrului(MOP-Marius Octavian Popa, fost Comisar General). Actualul "sfrejit" din fruntea Garzii Nationale de Mediu, un cetatean oarecare, un executant a orice i se spune, un pupa tot ce se poate pupa si mai mult nu...unu care nu are nici-o legatura cu Garda Nationala de Mediu, ce putea sa faca, decat sa o desfinteze. Niciodata nu am crezut ca cineva isi va permite sa recentralizeze activitatea unei institutii, doar pentru faptul ca nu a fost capabil sa schimbe cativa sefi ai comisariateor regionale si judetene. Acest om, avand si sustinerea ministrului de resort, are tupeul sa ne vorbeasca despre cate economii va face el. Se economiseste pe dracu ceva, nu se economiseste nimic. Economiile nu acopera nici reânmatricularea parcului auto al GNM, nu mai vorbesc de schimbarea stampilelor, firmelor de pe sediile institutiilor, etc.... Sa ne fie clar, desfintarea comisariatelor regionale s-a facut pentru ca puterea nou instalata in Romania sa poata da afara comisarii regionali si prim comisarii de la judete. Punct cu minciunile nesimtite. Sunt exact ca cei pe care i-au schimbat, iar daca ma gandesc , chiar mai nesimtiti si mai prosti. Regret pentru toata viata ca am putut vota la ultimele alegeri si la referendum. Ca am putut sustine gunoaiele din USL, gunoaie care put mult mai rau decat cele ale lui Boc. Imi cer iertare Presedintelui Basescu pentru cei opt ani in care l-am injurat.Inca odata domnule Presedinte, scuze si iertare daca este posibil.Jur ca in viata mea nu voi mai vota mizerabila gasca USL( vorba lui Boc, Uniunea Socialista, dar cu o corectura esentiala UNIUNEA SOCIALISTA A LABAGIILOR IMPOTENTI). ROMANI URMATI-MI EXEMPLU, NU MAI MERGETI LA VOT, IAR DACA O FACETI TREBUIE SA STITI CA NU ESTE NICI-O DEOSEBIRE INTRE PDL SI USL, SUNT ACELEASI GUNOAIE CU ALTA DENUMIRE! Unde este Uniunea Europeana??
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.