Schimbarea la față a lui Ciurel și fostul carnet de partid
Schimbarea la față a lui Ciurel și fostul carnet de partid
InvestigatiiUltra - Scurte4 iulie 2014

laurentiu-ciurel

Complexul Energetic Oltenia a avut parte și de zile mai bune. În ultimele luni, în Complex se vrea reformă, însă în urmă rămân doar scandaluri care par să anuleze posibilitatea unui viitor luminos pentru CEO. Mai toată lumea vorbește despre restructurare, despre cheltuiala mare cu munca vie… La un moment dat, managerul Laurențiu Ciurel părea să aibă soluții pentru toate problemele… Din nefericire, rezolvarea dată de Ciurel pare cea universală… Să tai din salarii și să concediezi personal sunt soluții la îndemâna oricui, nefiind demnă de laudă pentru un om care conduce o asemenea entitate economică.

Uite Ciurel PSD, uite Ciurel manager privat

Cu atât mai mult, reducerea de personal și scăderea salariilor nu este de apreciat pentru Laurențiu Ciurel, pentru că pe când era membru PSD nu pomenea de asemenea măsuri, ba apărea pe la televiziuni, pozând în apărătorul drepturilor salariaților, și prezenta în ziare tot felul de greșeli economice pe care foștii conducători de la Rovinari le comiteau în dauna celor mulți. Exemplificăm, prezentându-vă pasaje dintr-un articol în care Ciurel mai că plângea de milă oamenilor ce erau trimiși acasă în concediu forțat și anunța apoteotic un colaps financiar la C.E. Rovinari.

<<Laurentiu Ciurel: “În maxim trei luni, CER intră în colaps financiar

Laurenţiu Ciurel, fostul director general al Complexului Energetic (CE) Rovinari a declarat vineri, 3 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă că, în maxim trei luni, unitatea va intra în colaps financiar.

Ciurel a precizat că situaţia de acum de la complex este foarte complicată, punând în pericol forţa de muncă de care dispune. “După Paşte, noua conducere a hotărât trimiterea forţată în concediu a 3500 de muncitori pentru o aproape o săptămână”.
Fostul director a mai declarat că, din cauza sistării lucrărilor de mediu, unitatea s-ar putea închide. Totodată, acesta a spus că noua echipa de conducere de la CE Rovinari, în fruntea căreia se află Gheorghe Daviţoiu, nu este conştientă de pericolul care bate la porţile complexului: “Dacă contractul de desulfurare nu se finalizează, din punct de vedere al garanţiilor, banca ce a acordat imprumutul, va pune sechestru pe utilaje, blocând, astfel, activitatea.”  >> Sursa: Ziarul Gorjului, 03.04.2009.

Astfel de exemple pot continua, ele evidențiind cât de mult s-a schimbat managerul CEO…

Cum își plângea Ciurel colegii pierduți la Termo

Laurențiu Ciurel pare legat până la cer, și deasupra lui, de Termocentrala Rovinari și de oamenii de acolo. Acesta declara pentru Gorj Domino, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu, următoarele:

„Reporter: Cel mai nefericit eveniment?
Laurențiu Ciurel: Nu ştiu ce se întâmplă… Mi-au murit o grămadă de prieteni în ultimii ani. E o alee plină în cimitir cu angajaţi ai Termocentralei, de la directori până la oameni de rând. Parcă e un blestem! Şi săptămâna trecută am avut două înmormântări. E o încărcătură foarte mare acolo, nu poţi să greşeşti de două ori.“

Acest răspuns îl dădea Laurențiu Ciurel în 20 iulie 2010, iar astăzi un lider de sindicat agreat de Ciurel spune clar că, din cauza lipsurilor, VIAȚA LUCRĂTORILOR CEO ESTE PUSĂ ZILNIC ÎN PERICOL.

<<Căldăruşe: La CEO nu sunt nici şuruburi

Liderul Sindicatului Mine Energie Rovinari, Gabriel Căldăruşe, confirmă că la CE Oltenia sunt probleme în desfăşurarea activităţii, din cauza lipsei materialelor din carieră. Căldăruşe a mai spus că nici problema transportului în interiorul carierei nu s-a rezolvat în totalitate, fiind, la acest moment, mineri care merg pe jos până la locul de muncă. „Pe partea de protecţie a muncii lipsesc anumite scule, dispozitive, e o penurie de materiale. Nu mai există în cariere, şi în partea de termocentrale, nu există lucruri simple, anumite şuruburi, lucruri despre care nu ar trebui să discutăm la nivelul acestei companii de lipsuri de genul acesta. Ar trebui să vină administraţia şi să explice. Punem în pericol viaţa salariaţilor“.>> Sursa: Pandurul

Amenințări și aroganță marca Ciurel

Când sindicatele lui Condescu au încercat să scoată oamenii în stradă, Ciurel a trecut la amenințări. Tot managerul CEO a afișat, apoi, o aroganță crasă vorbind despre adunările FNME ca despre niște adunări în familie, uitând că a amenințat cu concedierea lucrătorii CEO care vor participa la demonstrațiile împotriva conducerii. Celebrul episod cu îmbrâncelile din Piața Prefecturii este de o penibilitate rar întâlnită, eveniment ce putea să aibă urmări mult mai grave.

<<Circa 3.000 de mineri au protestat la Targu Jiu impotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia

Circa 3.000 de mineri au protestat joi la Targu Jiu impotriva conducerii Complexuluiui Energetic Oltenia (CEO), care a anuntat ca vrea sa reduca saptamana de lucru la 4 zile din cauza lipsei de cerere pentru carbuni. Mitingul, al carui organizator principal a fost controversatul sindicalist Marin Condescu – care controleaza si clubul de fotbal Pandurii Targu Jiu – s-a desfasurat fara incidente, pe o ploaie torentiala. Minerii au cerut demisia directorului CEO, Laurentiu Ciurel, precum si revenirea la saptamina de lucru de 5 zile. Cu o zi inainte, Ciurel, manager sprijinit de PSD, i-a avertizat pe salariatii care vor participa la protestele organizate de sindicate ca vor fi primii pe listele de disponibilizari. In acest moment, Complexul Energetic Oltenia a ajuns intr-o situatie critica din cauza imposibilitatii de a vinde productia de carbune, iar conducerea gigantului energetic a decis sa intrerupa sponsorizarile pentru clubul Pandurii.>> Sursa: Hot News, 30.05.2013

protest-fnme-targu-jiu

Același Laurențiu Ciurel pare să devină din ce în ce mai arogant… Acesta spunea că minerii nu mai sunt mineri, iar pe site-urile publicațiilor primea comentarii ca acesta: „Probabil pentru Ciurel, și energeticienii sunt morari și cazangii…“. O altă persoană interesată de subiect se întreba unde a terminat Ciurel facultatea: „Miner=lucrător care extrage minerale… Prof. Univ. Dr. D. Fodor este unul dintre cei care au pregătit majoritatea specialiștilor în minerit din țară (și nu numai) și a scris EXPLOATAEA ZĂCĂMINTELOR DE MINERALE ȘI ROCI UTILE PRIN LUCRĂRI LA ZI, Editura Tehnică București, 1993, și în prima frază din prefață folosește termenul de LUCRĂRI MINIERE LA ZI pentru ceea ce facem noi în cariere, deci suntem MINERI, domnule director general Ciurel.“

Nici unii ziariști nu-i mai sunt dragi lui Ciurel

Recent, a avut loc un scandal mediatic în urma unui comunicat de presă emis de Biroul de Presă al CEO, comunicat care nu avea cum să apară în spațiul public fără acordul directorului CEO. Ei, bine, în urma acestui comunicat jurnalistul Claudiu Matei a anunțat că o să-l dea pe Laurențiu Ciurel în judecată, fiindcă „Biroul de Presă“ a asociat numele lui Condescu cu al lui Matei. Același „Birou de Presă“, în același comunicat a luat peste picior și jurnaliștii de la un cotidian local, atacând într-un mod neomenesc niște oameni care muncesc pe salarii nu foarte mari. „Biroul de Presă“ îi sfătuia pe jurnaliști să nu mai plângă după drepturile minerilor și energeticienilor și să caute să aibă și ei salarii la nivelul celor de la CEO. Penibilitatea în acest caz nu are nicio margine… Domnule „Birou de Presă“, te anunț că un ziarist, ca să își primească minimul pe economie, trebuie să aibă cititori , să aibă publicitate. Dacă puterea de cumpărare a minerilor și energeticienilor scade, nici ziarele nu se vor mai vinde, nici societățile comerciale care au drept clienți angajați CEO nu vor mai avea buget pentru publicitate. E atât de greu de priceput, domnule „Birou de Presă“, sau nu te duce mai mult?

Să continuăm cu exemplificarea penibilității acestui comunicat, punând pe tapet următoarea ecuație… Un ziarist câștigă foarte puțin, iar Guvernul hotărăște să reducă salariul și numărul lucrătorilor din sistemul sanitar. Este normal ca jurnalistul să facă tămbălău pe această situație, chiar dacă nu câștigă cât un medic? Este sau nu afectat jurnalistul, familia lui, comunitatea din care face parte de o astfel de decizie? Ce zici domnule „Birou de Presă“? Ești sau nu penibil?

Un organ de presă din Gorj a publicat un articol al cărui titlu este mai mult decât grăitor:

<<Laurenţiu Ciurel dă iar cu “stângu-n dreptu”

Face el ce face, dar mereu apare pe sticlă sau în presă cu gogomănii ce sunt acceptate cu satisfacţie de fraţii USL- işti şi aplaudacii tocmiţi. Acum, nu se mai restructurează aparatul TESA, nu se mai disponibilizează minerii sau energeticienii, ci se fac unităţi de mentenanţă CEO. Dreptatea socială ar fi fost repusă în drepturi, dacă îl auzeam pe Măria Sa Directorul General, afirmând documentat, că CEO ar face investiţii pentru dotarea atelierelor din cadrul carierelor de cărbune cu noi utilaje (nu pe cele vândute pe valoarea unui şpriţ) pentru a face vulcanizări de benzi, reparaţii role sau alte activităţi care acum necesită licitaţii cu firme ce sug la CEO de 15-20 de ani. Credeam, că Ciurelul, a observat câte utilaje grele, vechi de pe timpul lui pazvante, care au fost cumpărate de terţi-şefi, politicieni ori neamuri ale unor potentaţi, ce staţionează prin carierele de cărbune şi primesc sute de mii lei pentru fiecare hârb.

Dar, de unde atâta curaj la cel care conduce o unitate mastodont după reguli indicate de neaveniţi. S-a hotărât să facă la Jilţ, Motru, Rovinari unităţi de mentenanţă. Adică vor fi avansaţi şase USL-işti pe functie de directori, vor fi numiţi alţi şase pe funcţie de adjuncţi, altii trei şefi contabili, şi câţiva lipitori de afişe vor fi puşi şefi de servicii. Şi uite aşa apare o idee de creere a unor locuri de muncă. Din spusele directorului Ciurel, aceste unităţi se vor ocupa cu lucrări de construcţie, zidit, zugrăvit şi probabil curăţenie. Mă întreb atunci, ce se va face cu Minprestul, cu ce se vor ocupa cei cinci sute de salariaţi ai minprestului. De aceia îmi permit să afirm, că ideea cu unităţi de mentenanţă este o abureală studiată, ori a fost croită la margine de şanţ. Unităţi de tăiat frunze la câini, au mai existat prin energie şi minerit iar acum se vor forma unele care nu îşi vor onora denumirea. Mentenanţă, d-le Director ,înseamnă întreţinerea unui sistem tehnic, asta în limba română. Ce întreţinere tehnică vedeţi dvs. la vopsit gardul, este o altă şi adevărată poveste.>> Sursa: Exploziv Sud-Vest

Presa anunță că noile sindicate caută rezolvarea problemelor CEO la Guvern. Întrebare întrebătoare: De ce nu a căutat Ciurel să pună presiune pe Guvern când Condescu își scotea oamenii în stradă? De ce nu pune Ciurel presiune pe Guvern pentru a recupera banii de la RAAN și de la atâtea CET-uri din România? Reamintim că locuitorii unor orașe primesc subvenții grozave la căldură și apă caldă, chiar dacă au salarii foarte mari, în vreme ce cărbunele din Gorj nu este plătit. De ce nu mai face Ciurel disponibilizări într-o veselie, devreme ce tot a anunțat că pe la CEO sunt vreo 5.000 de oameni în plus?

Au aceste răspunsuri legătură cu politicul, domnule manager privat apolitic Ciurel?

2 COMENTARII
  • gorjanul 04.07.2014 la ora 20:45 pm
    Ciurel Manager privat ? Gogosi umflate cu pompa de nea' Ion Costreie si nea' Florin Glice' .Asta e un papagal libidinos care nu are nimic in comun cu managementul unei companii de talia CEO. Orice prost poate sa concedieze angajatii pentru a obtine pe moment o scadere a cheltuielilor cu munca vie insa in perioada urmatoare cine va mai munci fizic ? Va trece Ciurel cu sfatuitorii sai de taina Pecingina , Prunariu si Pigui la lopata pe sub benzi in noroiul pana la brau ? Ciurel e specialist intr un singur domeniu , sifonarea banilor CEO catre presa care pupa in c.u.r PSD ul si pe Maria Sa Ciurel al intailea . Speram ca si ultimul . Oricum in ritmul acesta in cateva luni Ciurel va ramane ultimul sa stinga lumina la CEO .
  • costi praz 05.07.2014 la ora 11:34 am
    ciurel un obsedat dupa putere marca psd gorj. groparul mineritului. vinde ceo lui nicu ospataru vindei tot lui ca are si grimex facut cadou de florin,drumuri in reparatii facut cadou ion cu tudor securistul. ciurele lasane
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.