Şcoala de Teatru și Comunicare – sub semnul cireșarilor!
Şcoala de Teatru și Comunicare – sub semnul cireșarilor!
Altele8 iunie 2012


Două seri la rând, în eleganta sală ANNA EVENTS de pe insuliţa Jiului, în faţa unui public exigent, emoţionat şi numeros – peste 500 personalităţi din lumea fantastică a familiilor şi nu numai! – cursanţii Şcolii de Teatru şi Comunicare din Târgu-Jiu au prezentat spectacole de absolvire.
În 5 iunie, începând cu orele 19,30, cei prezenţi s-au bucurat de evoluţia trupei de copii şi adolescenţi care a pus în scenă  piesele “Albastră cerneală” de Inkoustova Snehurka, “Atolul” de W. Golding şi acte din “Angajare de Clovn” de Matei Vişniec, “Mobilă şi durere” de T.Mazilu (monolog), “Macaroanele” de V. Silvestru, “Ursul” de A.P. Cehov, “Romeo şi Julieta” de W. Shakespeare, “Cererea în căsătorie” de A.P. Cehov şi “D-na şi D-nul Oval” de Theo Herghelegiu”.
A doua zi, 6 iunie, în aceeaşi distinsă atmosferă, trupa de adulţi a jucat piesa “Un cuplu ciudat”, de Neil Simon.
ŞCOALA DE TEATRU ŞI COMUNICARE deschisă în strada Siretului, nr1/b (în spatele Pizzeriei „Dolce Vita”, lângă Piaţa Centrală din Târgu-Jiu), încă de la înfiinţare a devenit – cu semnul mirărilor de excelenţă cu tot! – un reper foarte important şi necesar. Iar pătrunderea în lumea minunată, re-găsită în cadrul cursurilor şcolii, se desfăşoară sub îndrumarea atentă şi profesionistă a actriţelor Mariana Ghiţulescu şi Simona Urs, actorului Eugen Titu şi a lui Giorgi Dumitraşcu, fotograf şi corealizator de clipuri publicitare, hair&makeup ş.a.
Iată de ce, fiecare încă mai poate jura că lumea copilăriei este atât de curată – poate ca ochii Maicii Domnului! – iar mierea se produce din arome sfinţite cu visele, toate. Şi pentru că la copii harul se găseşte din plin sub formă de umbră tremurândă, mereu bate la poartă un singur dor, de copăcel înflorit, parcă să învingă şi să îngerească.
Revenind la cele două superbe întâmplări, pentru prima, putem presupune, aduna şi socoti ca în alte vremuri, când toţi bunicii, bunicile, unchii, mătuşile şi părinţii se numărau între… Cireşari. În lumea nouă însă, a lui Hocus-Pocus, Harry Potter s.a., pe de-a lungul şi de-a latul, miresmele copilăriei se dedulcesc în toate fructele verii şi în ceea ce va urma.
Pentru cea de-a doua seară, cu siguranţă s-a câştigat invidia celor ce, într-o veşnicie aşa de mică, plătesc preţul cumplit al singurătăţii.
La final de spectacole, reporterul a încercat să prindă din zbor impresiile celor ce au păşit pentru prima oară în viaţă pe o scenă: “-A fost minunat! Nu credeam că o să ajung să-mi stăpânesc emoţiile.” Ori: “-Într-adevăr, lumea e o scenă iar noi toţi actori în ea.”

Actriţa Mariana Ghiţulescu a fost şi ea foarte fericită:

-M.G.: Sunt 33 de absolvenţi ai acestei serii. Mulţi s-au regăsit deplin în povestea noastră.
-R: Veţi continua să organizaţi şi alte cursuri?
-M.G.: În continuare, în cadrul  Şcolii de vară, ce se deschide în lunile iulie şi august, am propuse trei pachete: de teatru şi dans, în şedinţe de câte două ore; comunicare (cursuri adolescenţi), pentru gestionarea emoţiilor; susţinerea unui interviu; comunicarea non-verbală; competenţe în negociere, leadership, lucru în echipă; televiziune, incluzând arta vorbirii, simulări (prezentare ştiri, interviuri), realizarea unui reportaj.
-R: Observ oferta dumneavoastră foarte atractivă…
-M.G.: Venim în întâmpinarea părinţilor ce doresc să le ofere copiilor o vacanţă provocatoare, să participe ei înşişi la construirea unui personaj, să ia un interviu, să prezinte ştirile sau să realizeze un reportaj. Cea mai mare aventură a verii nu trebuie pierdută. Părinţii sunt invitaţi la o cafea, motiv pentru o discuţie pe marginea programului. Împreună, cu siguranţă, se va găsi ceea ce i se potriveşte cel mai bine copilului ori tânărului.
-R: Vestea cea bună o ducem mai departe şi noi, cei de la GORJNEWS. Vă dorim în continuare mult succes!

ŞCOALA DE TEATRU ŞI COMUNICARE

Târgu Jiu, str. Siretului, nr1/b

(în spatele pizzeriei „Dolce Vita”, lângă Piața Centrală)

Tel. 0769612124; 0737154755

www.scoaladeteatrusicomunicare.ro

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.