Se alege praful: Radu Varia, decorat de Băsescu!!!
Se alege praful: Radu Varia, decorat de Băsescu!!!
Povara Brâncuşi22 februarie 2011

Între 1996 şi 2000, Coloana Infinită – simbol fundamental al spiritualităţii româneşti şi pilon al identităţii culturale naţionale – a stat despuiată, profanată de Radu Varia, preşedintele Fundaţiilor româno – americane „Constantin Brancusi”. După ce şi-a făcut toate poftele, îngăurind module, perforând stâlpul central şi învelindu-l în folie (pentru accelerarea coroziunii), cerând, apoi, înlocuirea lui şi folosirea unei alte soluţii de metalizare a modulelor decât cea originală, Radu Varia se întoarce la Târgu Jiu, cu expoziţie permanentă în Centrul american de reinterpretare a creaţiei brâncuşiene, ce va fi ridicat, din aprilie a.c., la umbra Coloanei Infinite. După ce consilierii locali au dovedit că posedă foarte mult spaţiu liber în cutiile craniene, votând în unanimitate acel Memorandum aiuritor, edilii au şi eliberat autorizaţie de construcţie.
Ca să nu se întoarcă la Târgu Jiu cu onoarea „nereperată”, Radu Varia tocmai a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, la propunerea ministrului maghiar al Culturii române, conferindu-i Ordinul Meritul Cultural în grad de comandor, categoria F, „Promovarea Culturii”!!! Dovada, aici.
Dacă ar fi la dânsul pe vapor, Băsescu şi-ar putea lua libertatea de a decide singur pe care dintre animatoare o ridică, într-o seară oarecare, la rangul de primă doamnă. Cât timp mai conduce ţara asta, preşedintele ar trebui să acceseze pârghiile de asistenţă specializată, la dispoziţia sa. Dacă ar fi procedat aşa, n-ar fi comis niciodată, cred eu, această gafă de proporţii.

2 COMENTARII
  • Prieten 22.02.2011 la ora 9:02 am
    Sa vezi si sa nu crezi cat de dobitoc poate fi si Base?Din nefericire nu mai poate face nimeni nimic.Base il decoreaza, el este bun prieten cu toti cei de la PSD ....asa DA TRANSPARTINIC.Romanica ...ce sa faci...pacat...
  • toteu 09.05.2011 la ora 11:42 am
    il decoreaza Base si el e prieten cu opozitia zici tu .......eu zic ca nu e adevarat :)) dar sa facem si un mic exercitiu de imaginatie si sa zice de dragul jocului ca ai dreptate ... se dovedeste din nou ca bravul nostru presedinte e dus cu CAPU :))
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.