Secție de Psihiatrie sau BORDEL? Pacienți cu afecțiuni psihice, filmați în timp ce se sărută, cu mâna în chiloți
Secție de Psihiatrie sau BORDEL? Pacienți cu afecțiuni psihice, filmați în timp ce se sărută, cu mâna în chiloți
exportInvestigatii7 februarie 2019

Trei pacienți cu afecțiuni psihice, internați la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, au fost filmați de un registrator medical - Pușcașu Diana Ana Maria - fiica vitregă a managerului spitalului, Gigel Capotă, în timp ce se sărutau, printre gratii, cu mâna în chiloți. În imagini, o pacientă apare cu sânii goi, ipostază inadmisibilă într-o secție de psihiatrie. La scenă asistă numeroase cadre medicale, și nimeni nu reacționează.
În timp ce fiica managerului îi filmează pe cei trei, o altă pacientă, mai în vârstă, o imploră să-i dea o pastilă, și-i spune că nu mai suportă durerile și că moare. În replică, Pușcașu îi cere să fugă din cadru, cu promisiunea că-i va da o pastilă mai târziu. Concomitent, o asistentă medicală, Corina Cojan, clamează, semi-excitată: ”Sunt ca niște draci! Tanti Ioană, vino să vezi dracii!”

Filmarea cu cei trei pacienți a ajuns la managerul spitalului, care a refuzat să declanșeze o anchetă internă, pentru a-și proteja fiica. Șefa secției de Psihiatrie, dr. Pătrășcoiu, care se afla în concediu de odihnă la momentul realizării filmării, a insistat să se realizeze o anchetă internă, dar Capotă a refuzat și, mai mult, a demis-o din funcție, la începutul anului în curs, numind-o în postul vacantat pe dr. Câmpeanu, care conducea secția în momentul realizării filmării!

O parte dintre angajații secției de psihiatrie ne-au declarat că în spital s-a instaurat o atmosferă de bordel și de promiscuitate, după ce fiica vitregă a managerului s-a îndrăgostit, la locul de muncă, de un muncitor necalificat, cu care obișnuia să se închidă în vestiar. Este vorba de Lădaru Luță Ion, care a fost condamnat, pentru luare de mită, la doi ani de închisoare cu suspendare și la interzicerea practicării profesiei de autopsier. Până și-a ispășit condamnarea, cel în cauză a fost angajat la Secția de Psihiatrie, ca muncitor necalificat. Acolo a cunoscut-o pe fiica vitregă a managerului, și ambii au divorțat. După reabilitare, Lădaru Luță Ion a revenit, ca autopsier, cu sprijinul managerului Capotă, la Serviciul de Medicină Legală, unde i se făcuse flagrantul. Cea care conducea atunci SML-ul, dr. Claudia Beldean, ne-a declarat că Lădaru a fost reîncadrat de Capotă în ciuda opoziției sale, și că în anii în care acesta și-a ispășit condamnarea, i s-a refuzat angajarea altui autopsier, pentru a se păstra postul vacant. Previzibil, Capotă a demis-o, la scurt timp, și pe dr. Beldean.

Fiica vitregă a managerului Capotă – Pușcașu Diana Ana Maria – fostă Dogaru, a fost angajată în 2016, ca registrator medical, în urma unui concurs pe care mare parte din presa locală l-a etichetat ca fiind aranjat.

Deși pe filmare se aude clar vocea asistentei Corina Cojan, care-i încurajează pe pacienții cu afecțiuni psihice să se dezlănțuie sexual și invită și alți pacienți să-i urmărească, nici în cazul ei nu s-a luat nicio măsură.

Unele surse din Secția de Psihiatrie relatează că fiica vitregă a managerului Capotă îi filma frecvent pe pacienți în astfel de ipostaze, după care trimitea materialele video și altor colegi. De pildă, filmul de mai sus, realizat în iulie 2018, a fost trimis de Pușcașu Diana Ana Maria unui asistent medical – Marius Drumen – din aceeași secție, care l-a expediat, la rându-i, altor colegi.

După ce filmul a ajuns în posesia managerului Capotă, fiica sa vitregă și-a șters contul de facebook.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.