Ședință ”pe ascuns” a Primăriei, pentru delimitarea zonei ”Calea Eroilor”
Ședință ”pe ascuns” a Primăriei, pentru delimitarea zonei ”Calea Eroilor”
Ultra - Scurte20 noiembrie 2013

Primăria condusă de Florin Cârciumaru a dat dovadă, încă o dată, de lipsă de transparență, după ce ieri aproximativ 10 angajați ai primăriei şi arhitecţi, s-au strâns, pe ascuns, într-o sală a Liceului „Tudor“ unde au dezbătut Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Ansamblului Monumental „Calea Eroilor“.  Apariția presei i-a scos din sărite pe cei prezenți acolo, aceștia făcând o serie de declarații evazive. Mai mult, anumite surse susțin că municipalitatea urmăreşte aprobarea înfiinţării unui centru comercial în zona protejată.
Aceasta ipoteză pare susținută și de secretomania Primăriei Târgu Jiu, dacă e să luăm în considerare că purtătorul de cuvânt Ramona Evulescu a declarat, iniţial, că nu este programată nicio dezbatere publică cu privire la Calea Eroilor, ca la câteva ore distanță să declare că nu a fost o dezbatere, ci o şedinţă a serviciului Urbanism din instituţie.
Prezenți la acea întâlnire au fost şefa serviciului de la Urbanism, Ermina Pasăre, viceprimarul Iulia Vână, dar şi reprezentanţii ai Centrului de Cercetare „Ion Mincu“ din Bucureşti, cei care au făcut Planul Urbanistic Zonal. De asemenea, invitatul de onoare a fost Sergiu Nistor de la Ministerul Culturii.
„A fost o dezbatere care s-a organizat vis-a-vis de PUZ-ul pentru Calea Eroilor, care a fost elaborat pentru elaborarea dosarului de includere a Ansamblului Monumental în patrimoniul mondial al UNESCO. A fost publicată atât pe site-ul primăriei, cât şi pe ordinul arhitecţilor, cât şi la două posturi de radio. Şi noi ne-am fi dorit să fie mai multă lume prezentă aici. Au fost prezenţi târgujienii care şi-au dorit, arhitecţi, studenţi“, a declarat viceprimarul Iulia Vână.
În timp ce același lucru a fost susținut și de Adina Andrițoiu, directorul Centrului Constantin Brâncuşi, specialistul Sergiu Nistor, de la Ministerul Culturii, a explicat faptul că în dosarul pentru UNESCO nu trebuie să fie pus PUZ-ul, ci anumite informaţii din el.
„Planul urbanistic nu ca atare, dar ceva din Planul Urbanistic trebuia să fie pentru că delimitarea zonei de protecţie a bunului. Pentru a delimita zona de protecţie trebuie să faci un PUZ. Deci acest PUZ nu face parte din dosar, dar cea mai importantă decizie a sa, delimitarea zonei da. Dezbaterea de azi e o dezbatere conform legii româneşti. Dosarul propune una din propunerile acestui PUZ. Nu putea fi trimis fără această delimitare a zonei“, a explicat Nistor.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.