Șef ilegal la Sanepid. ”Paharnicul” Dobrin, promovat abuziv de Călinoiu Jr. și de secretarul de stat Țucmeanu
Șef ilegal la Sanepid. ”Paharnicul” Dobrin, promovat abuziv de Călinoiu Jr. și de secretarul de stat Țucmeanu
De cititInvestigatiiUltra - Scurte2 martie 2015


De câteva zile, Sanepid-ul din Gorj are un șef ilegal, în persoana ”paharnicului” Dobrin Adrian Virgil, sponsorul unor orgii bahice organizate la Runcu și la Rânca, pentru ministrul secretar de stat Alin Iulian Țucmeanu și consilierul său, Mădălin Călinoiu.
Deși nu îndeplinește nici măcar condițiile necesare funcției de simplu inspector la Sanepid, Dobrin Adrian Virgil este noul șef al Sanepid-ului, numit ilegal printr-un lanț de abuzuri în serviciu, sâvârșite de conducerea Direcției de Sănătate Publică Gorj și de ministrul secretar de stat Alin Iulian Țucmeanu.
Întrucât, în momentul de față, toate controalele făcute de Sanepid au la bază dispoziții nule și ilegale, emise de noul inspector șef numit ilegal, oricine poate anula în instanța de judecată orice tip de sancțiune primește, atâta timp cât în fruntea Sanepid-ului din Gorj rămâne Dobrin Adrian Virgil. 
boeriu la rebeccaLa nivel de bârfă, se știe că în Gorj, în sistemul de stat, nu e angajată nici măcar o femeie de serviciu fără acordul președintelui Consiliului Județean, Ion Călinoiu. Lucrez la ancheta de față de câteva luni, și vă pot spune că m-am convins că lucrurile sunt mai grave de atât. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu, nu ia nicio decizie managerială fără a se consulta cu stăpânul său Ion Călinoiu, pe care, n-o să credeți, îl numește, fără ocolișuri, ”My Master”.
ion calinoiuMai nou, acest tip cât se poate de diareic, care pare să se priceapă doar la a se înrola ca sclav, se închină și lui Călinoiu Jr. Mai ales că, de când a ajuns consilier în Ministerul Sănătății, Călinoiu Jr. descinde aproape săptămânal împreună cu șeful său, ministrul secretar de stat Alin Iulian Țucmeanu, la DSP și prin spitalele din Târgu Jiu, în căutare de combinații financiare și de ”prospături” gata să le țină de urât câteva nopți, în speranța că cei doi crai le vor lua și pe ele … la minister. Din viața ”sexuală” a lui Boeriu nu lipsesc nici ”lupii tineri și flămânzi”. Mă refer la Văcaru, Florescu și Teodorescu, care au și ei pretenții dintre cele mai ”rafinate”.
Dobrin Adrian Virgil este, la bază, un posesor de diplomă de asistent medical, în îngrijirea căruia, dacă aveți milă, eu zic să nu lăsați nici măcar un câine turbat. Inapt ca asistent medical, Dobrin s-a pripășit prin curtea Sanepidului. Știind că în luna februarie 2015 se va pensiona dr. Dineață Nicolae, șeful acestei structuri, a început să dea târcoale scaunului de inspector șef.
Cum – necum, soarta l-a ajutat și a fost acceptat ca sclav personal al lui Mădălin Călinoiu, dinainte ca beizadeaua să fie consilier în Ministerul Sănătății. Aici mă văd nevoit să citez dintr-un cititor GORJNEWS mult mai talentat decât mine, care scrie așa…
dobrin
Prietenia lor devine tot mai mare si pleacă în Deltă la pescuit. Acolo, Dobrin fiind baiatul bun la toate, face grătare, curăță peștele, gătește, toarnă în pahare, intră în grațiile lui Axinte, care, la gabaritul său, îi era drag să aibă majordom să-l servească la masă și să-i toarne în pahar, fiind acompaniat și de interpretul de muzică populară numit Caschetă, care a fost luat și el la pește în deltă, să îi facă câte o cântare lui Axinte pe malul bălții”.
axinte si dobrin
Apoi, Dobrin a sponsorizat un chef monstru la Runcu, asezonat cu o vânătoare de neuitat, la care a participat și secretarul de stat Alin Iulian Țucmeanu. Impresionat de aportul ”sponsorului” Dobrin, Țucmeanu i-a promis că-l pune șef la Sanepid, chiar dacă nu îndeplinește nici condițiile legale pentru a activa ca simplu inspector acolo.
alin iulian tucmeanu
Secondat de Mădălin Călinoiu, imediat după chef Țucmeanu descinde la Sanepid, unde îl prezintă pe Dobrin ca viitor șef al acestei structuri, lăsând toți medicii prezenți cu gurile căscate. Mai mult, Dobrin devine pe loc membru al delegației ”ministeriale” și pornește, copleșit de propria-i importanță, împreună cu Țucmeanu și Călinoiu, în ”inspecție” prin DSP și prin spitalele din Târgu Jiu. De-acum, tot personalul medical știa cât de puternic e Dobrin, și ce susținere are.
Sursele noastre spun că, la scurt timp, Dobrin a început să-și înjure și să-și amenințe colegii, că are o listă neagră cu cei pe care-i va ”beli”, cu ajutorul lui Țucmeanu și al lui Călinoiu Jr. După cum vedeți, în instituțiile statului e o atmosferă cât se poate de deosebită. Confruntat cu valuri de subordonați care veneau să se plângă de Dobrin, Boeriu s-a încovoiat ca un cârnat ferm și a decretat: ”Cât oi fi eu director la DSP, Dobrin nu va fi șef la Sanepid!”. Mai mult, a dat dispoziție să se găsească o soluție pentru ca Dobrin să fie mutat de la Sanepid, pe un post conform studiilor absolvite de acesta.
Aici se cuvine o paranteză. Dobrin era, oricum, încadrat ilegal pe postul de consilie principal. Practic era plătit ilegal, pe studii superioare, din moment ce absolvise Facultatea de Științe Economice a UCB, și nu avea o licență în domeniul medical. În 2009, când s-a încercat promovarea sa în cadrul Sanepid-ului, Ministerul Sănătății s-a opus, arătând că poate activa pe un post superior doar în structurile economice ale DSP, date fiind studiile economice absolvite de Dobrin.
raspuns ms 2009
Și totuși, nesocotindu-se dispoziția Ministerului Sănătății, Dobrin a fost promovat ilegal, pe postul de consilier principal, în cadrul Sanepid-ului.
Ordinul  1078 din 27 iulie 2010, privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare si a structurii organizatorice ale directiilor de sanatate publice judetene si a municipiului Bucuresti, arată, la art. 5, al. 4, că ”personalul încadrat în serviciul de control în sănătate publică (n.n. – Sanepid) are pregătire profesională superioară în medicină şi confirmare în specialităţile medicale de igienă, medicina muncii, sănătate publică, respectiv asistenţi medicali, cu studii postliceale sau superioare, precum şi alt personal cu studii superioare a cărui pregătire profesională este necesară în desfăşurarea activităţilor de control.
Revenind, nici n-a sfârșit bine Boeriu să spună că-l mută pe Dobrin de la Sanepid, că s-a trezit chemat la ordin, la București, de Țucmeanu, care i-a spus numele viitorului șef de la Sanepid: Dobrin Adrian Virgil. Boeriu s-a întors posomorât și a început să se plângă până și la maidanezii din curtea DSP-ului că Țucmeanu și Călinoiu Jr. îl forțează să facă ilegalități. Mai mult, nici Călinoiu senior nu agrea altă variantă, la Sanepid, în afară de Dobrin.
La un moment dat, o rază de speranță a mijit în sufletul lui Boeriu, ca în urechile unei domnișoare de 45 de ani, căreia i se pare că a fluierat un cavaler după ea, pe stradă. ”Lupii tineri și flămânzi” i-au spus că nu-l vor pe Dobrin, ei oscilând între alte două persoane!!! Treaba asta a ajuns și la urechile lui Dobrin, care s-a așezat tacticos peste un top de hârtie și s-a apucat să scrie ce și cui a dat, a se citi pe cine și cu cât a mituit.
Dar pentru că în Gorj continuă să fie rege Ion Călinoiu, în data de 12 februarie, în timpul programului de lucru, se organizează la Rebecca un chef în cinstea pensionării vechiului șef al Sanepid-ului, dr. Dineață Nicolae, și a numirii noului șef, în persoana lui Dobrin…
dobrin si sfirleaza
Mai pe la spartul chefului, când petrecăreții erau mai dezinhibați și mai puțin formali unul cu altul, Dobrin a prins-o atât de hotărât de mijlocel pe domnișoara de 45 de ani Sfârlează Elena, încât nici măcar dânsa, ca director executiv adjunct al DSP-ului și coordonator al Sanepid-ului, n-a avut nimic împotrivă…
ivanov fosta botanel
La chef a fost și doamna director executiv adjunct Carmen Ivanov, fostă Botănel… Despre dânsa, în studiourile GORJNEWS se pregătește un serial cu delapidări de bani publici, dar la o scară mult mai modestă, comparativ cu tunurile XXXL date de surioara sa Luminița Popescu, savanta foarte pricepută în a răsturna UCB-ul cu cracii în sus…
A doua zi după petrecere, în data de 13 februarie a.c., la DSP s-a reunit Comitetul Director, alcătuit din Boeriu, Sfîrlează și Ivanov, și supervizat de avocat Fănuică Susana și de șeful de la Resurse Umane, Cocîrlă Cornel. Nici unul dintre cei cinci n-a reușit să împiedice săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Dovada: comitetul director s-a declarat de acord cu numirea ilegală a lui Dobrin ca șef interimar al Sanepid-ului. Mai mult, Boeriu, Sfîrlează și Ivanov au emis o adresă cât se poate de penală, prin care îl roagă pe … secretarul de stat Tucmeanu să fie de acord cu promovarea ilegală a lui Dobrin. În cuprinsul adresei oficiale nu se face niciun fel de încadrare juridică, nu se specifică în temeiul căror prevederi legale este oportună promovarea lui Dobrin. Ca în filmele cu infractori proști, Boeriu, Sfîrlează și Ivanov invocă un singur argument: acela că viitorul șef Dobrin este recomandat de fostul șef Dineață!!!
Acesta este Gorjul, patria mafiei conduse de Ion Călinoiu! Posturile de conducere nu se ocupă legal, ci se lasă moștenire, pe bază de recomandare.
adresa ilegala
În primul rând, este evident că Țucmeanu nu era competent să aprobe promovarea respectivă. Adresa în cauză trebuia înaintată Direcției Generale de Resurse Umane din Ministerul Sănătății. Dar acea structură se opusese, în 2009, chiar și promovării lui Dobrin pe un post de studii superioare…
Totuși, sub impresia chefurilor sponsorizate de Dobrin, Țucmeanu a scris ”DE ACORD” pe adresa ilegală.
Potrivit Ordinului  1078 din 27 iulie 2010, privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare si a structurii organizatorice ale directiilor de sanatate publice judetene si a municipiului Bucuresti,  pot ajunge șefi la SANEPID doar persoanele care au pregătire de medic:
”Art. 6
(5) Funcţia de şef serviciu de control în sănătate publică, inspector şef, cu calitate de funcţionar public, medic specialist/primar de igienă sau sănătate publică, se ocupă prin concurs, organizat conform legii.
Art. 16
Serviciul de control în sănătate publică este condus de un şef serviciu – inspector şef, cu pregătire profesională medic specialist/primar în specialităţile de igienă sau sănătate publică, şi are în responsabilitate şi coordonare activităţile compartimentului pentru inspecţie de mediu, aliment, muncă, colectivităţi de copii şi radiaţii, respectiv compartimentul de control unităţi şi servicii de sănătate din teritoriul administrativ”.
În situația creată prin pensionarea fostului șef de la Sanepid, Legea 188/1999 privind statutul funcționarilor publici arată cât se poate de clar, la art. 92, că ”exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi”. Deci, înlocuitorul fie el și temporar al lui Dineață trebuia să fie neapărat medic, conform legii.
Numai că niciunul dintre medicii din DSP nu i-au băgat râme în cârlig lui Călinoiu Jr., în Deltă, și nici n-au legat căprioara de copac, pentru Țucmeanu, așa cum a făcut Dobrin. De aceea n-au fost agreați.
Diareicul director executiv al DSP Gorj, Marius Boeriu, în încercarea de a-și justifica ilegalitățile, a perorat așa: ”Omul e sub vremuri. Vremurile sunt deasupra. Eu fac o propunere. Ministerul o aprobă sau n-o aprobă.” Destul de scârbos.
Parafrazându-l, s-ar putea traduce că Daju le-a dat iar mură în gură la procurori. Ei își fac datoria sau nu și-o fac.
Notă: Sâmbătă, secretarul de stat Țucmeanu și consilierul Mădălin Călinoiu au fost iar ”în delegație”, în Gorj, pe banii contribuabililor care plătesc de-a-n boulea deplasări, diurne și cazări pentru astfel de păduchi ce parazitează guvernul României. Cei doi au băut până au căzut sub mese, la ”Casa din pădure”, din comuna Runcu.
Nu vă mai spun cine le-a turnat în pahare. Ghiciți și singuri.

3 COMENTARII
  • Vlad Tepes 02.03.2015 la ora 12:10 pm
    inca o dovada ca familiada Calinoiu face ce vrea in judetul asta,numeste rude sau prieteni numai in functii cheie ale judetului pe salarii babane,RUSINE!
  • xor 02.03.2015 la ora 13:30 pm
    ... dupa logica numirii prefectului, insemana ca merge si asa, ca un asistent medical, jurist sa ocupe functia de sef serviciu, dac-a mers tot asa ca un supraveghetor de sala de pacanele sa ocupe functia de prefect! Perfect normal. Pestele de la cap se-mpute.
  • timeea 03.03.2015 la ora 8:55 am
    ce sa ceri unor inculti , promovari fara a avea capacitatea necesara sau pregatirea profesionala, nu ne vom mira daca un infirmier va fi promovat ministru al sanatatii asta e Rmania, tara tuturor posibilitatilor
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.