Semne bune anul are?
Semne bune anul are?
Fotbal8 ianuarie 2012

Suntem la început de an și este momentul în care privim în urmă făcând bilanțuri și înainte încercând să previzionăm viitorul.

În ceea ce privește anul 2011 în sportul gorjean n-ar fi loc de prea multe regrete atâta vreme cât rezultatele au fost cele pe care le știm cu toții, multe dintre ele cu mult peste așteptări. Dacă la fotbal progresul echipei a fost cel mai evident, 2011 fiind de departe cel mai bun din istoria clubului gorjean, rezultate foarte bune a înregistrat și echipa de handbal masculin. Văduvită de o serie de jucători aduși pe bani grei să facă performanță, dar care au făcut mai degrabă doar nazuri, Energia a pornit la drum în 2011 cu speranța de a nu se face de râs și de a încerca să practice un joc care să readucă oamenii la sală, lucruri care i-au ieșit din plin. Handbaliștii gorjeni au terminat campionatul trecut pe o poziție onorabilă în campionat și au reușit să producă surpriza și în Cupa României, finala jucată, dar pierdută, în fața Constanței dându-le dreptul jucătorilor lui Liviu Andrieș de a juca din nou în Cupa Cupelor. Noul campionat a confirmat faptul că Andrieș știe să așeze în teren și o echipă fără vedete, a terminat anul 2011 pe locul 4 în Liga Națională și a reușit să treacă, în premieră, de un tur în cupele europene, așa că handbalul poate fi trecut, fără îndoială, pe plus, mai ales că tot în anul ce l-am încheiat s-a născut și o echipă de handbal feminin, echipă care a terminat turul pe primul loc în seria sa din Divizia A.
Nici echipa de baschet nu s-a descurcat rău în 2011, asta în ciuda faptului că a fost, fără doar și poate, cea care a trăit cel mai periculos. Spun asta pentru că în vară existența echipei era pusă sub semnul întrebării, spectrul desființării atârnând amenințător asupra acestei echipe. În cele din urmă s-au găsit resursele de a nu renunța la un sport care aduce meci de meci 800 de oameni la Sala Sporturilor. Bugetul a fost redus, lotul a fost schimbat radical în vară, dar acum seamănă foarte mult cu cel de la începutul lui 2011 și speranțele de a prinde din nou un loc în play-off sunt îndreptățite și reale.
Atletismul a demonstrat și în 2011 că rămâne un sport care aduce cele mai multe medalii și satisfacții. O salbă de medalii la competițiile interne și internaționale a încununat munca zecilor de sportivi gorjeni și a sporit mândria noastră făcându-ne să ne gândim că în curând poate locul Constantinei Diță va fi luat de alți alergători de pe aceste meleaguri.
Trăgând linie peste anul 2011 și privind spre 2012 putem spune că este loc pentru performanță și ea poate fi obținută, atuurile pe care sportul gorjean le are par a fi tinerețea sportivilor, ambiția, perseverența și stabilitatea antrenorilor, susținerea suporterilor și, nu în ultimul rând, o oarecare siguranță financiară, chiar dacă ea, de cele mai multe ori, este extrem de greu de asigurat.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.