Senatorul cazinourilor, Ion Rușeț, a distrus o secție de box performantă și o echipă de fotbal
Senatorul cazinourilor, Ion Rușeț, a distrus o secție de box performantă și o echipă de fotbal
InvestigatiiUltra - Scurte25 august 2014

 
Fostul senator Ion Rușeț este una dintre cele mai active persoane din viața publică. Acesta pozează în lider al minerilor, deși a fost subordonat direct lui Ion Răuț și a stat până în ultimul moment alături de Condescu, pe care astăzi îl blamează. Fostul senator apare pe la televizor încercând să ne convingă de vrute și nevrute. În fapt, Ion Rușeț reprezintă doar teoretic minerii și energeticienii, de vreme ce în ultimul timp lucrătorii CEO tot pierd din drepturi, sindicalistul fiind și un apropiat al administrației.
Fostul senator, despre care se spune că a rupt cazinourile din București în loc să facă pe parlamentarul de Gorj, are multe pietroaie ce îl trag în spate, din trecut… Nu facem referire la celebrul card, destinat special jocurilor de noroc, despre care se tot bârfește…

Cum a lăsat Rușeț niște sportivi de excepție să moară de foame, de ciudă că nu apare la televizor

În urmă cu ani de zile, Rușeț a preluat conducerea Asociației Sportive Minerul Jilț Mătăsari, asociație ce avea o secție de box și o echipă de fotbal. La câteva luni după ce a fost instalat ca președinte, lui Rușeț i s-a pus pata pe secția de box, și a desființat-o, deși sportivii de acolo aduceau medalie după medalie de la Campionatele Naționale. „Sportivii au fost puși pe liber, fără niciun loc de muncă, în mijlocul anului calendaristic, fără a avea posibilitatea de a se transfera din cauza regulamentului strict, care nu permite decât în anumite perioade înregimentarea sportivilor“ – sursa: Impact în Gorj. Boxeurii obținuseră în acel an deja trei medalii la Campionatele Naționale și se gândeau cu groază că o să moară de foame…
„Am fost la concurs cu boxeurii unei secții moarte, care nu mai există“ declara antrenorul emerit Ion Geică, pe atunci coordonatorul pugiliștilor de la Minerul Mătăsari.
Presa vremii îl arăta cu degetul pe Ion Rușeț, care a justificat desființarea secției de box spunând că nu-și mai poate permite să finanțeze neperformanța (???). „Această persoană a îngropat boxul. Ion Rușeț nu ne-a făcut decât rău. Nu a dorit performanță și nu știu ce se va alege de acest club“, declara, dezarmat, Ion Geică.
În condițiile în care puține secții de box din țară se puteau mândri cu rezultatele celor de la Mătăsari era, pur și simplu, de neînțeles afirmația publică a lui Ion Rușeț care declara că nu își permite să finanțeze neperformanța. Pus în fața realității de către jurnaliști, Rușeț și-a dat arama pe față și a răbufnit: „Nu mi se pare normal ca noi să finanțăm și alții să culeagă laurii. Nu avem nicio medalie sau o diplomă la club. De fiecare dată când au fost conferințe de presă cu boxeurii nu am fost invitați să luăm parte“ susținea Rușeț, care mai pe românește spunea că ar fi vrut să apară și el pe la televizor și prin ziare, pe banii minerilor.

Cu banii pe care-i câștiga, Rușeț putea finanța cea mai puternică secție de box din țară

Constantin Mitrescu, unul dintre sindicaliștii neagreați de Ciurel, spunea că „Rușeț a compromis mișcarea sindicală, ar trebui să stea cu capul plecat, a avut salariu de 240 de milioane cu ajutorul mișcării sindicale“. Conform ziarului “Pandurul”, în declarația de avere dată în 2009, Rușeț a consemnat venituri de peste trei miliarde de lei din mișcarea sindicală. Astfel:
-268.201 RON – ca președinte USME Turceni;
-8.427 RON – președinte ASC Minerul Mătăsari;
-24.642 RON – membru AGA la SIND Jilț;
-5.629 RON – membru CA UEF Motru;
-2.908 RON – membru AGA Turism Sindmin;
-1.812 RON – membru CJAS Gorj;
-1.300 RON – prim-vicepreședinte FNME;
-5.187 RON – membru în Consiliul Economic și Social.
Mai mult, vicepreședintele Sindicatului Univers, Constantin Crețan, a declarat că Rușeț era pontat și pe ștatul de plată al SIND Jilț, când era senator…

Nici echipa de fotbal nu a scăpat de managementul “luminos” al lui Rușeț

Minerul Mătăsari devenise o obișnuită a Ligii a III-a și, cu siguranță, mulți bani s-au cheltuit și pe acolo. Tot Constantin Crețan spunea că, în curând, o să dezvăluie jaful pe care liderii sindicali din jurul lui Rușeț l-ar fi făcut la cluburile sportive și societățile comerciale pe care le-au administrat în județ. Rușeț s-a mulțumit să răspundă, spunând: „Crețan este unealta bine plătită a FNME“. Și totuși, echipa de fotbal Minerul Mătăsari nu mai există, după ce ani de zile, trei – patru sportivi au ținut formația în spate. Echipa din Mătăsari a retrogradat pe cale sportivă și în Campionatul Județean, a cochetat și cu Divizia B, dar cert este că deși a avut echipe de juniori și posibilitatea de a promova tineri din pepiniera celor de la Pandurii Târgu-Jiu, Minerul Mătăsari nu a scos un fotbalist. Tot Constantin Crețan spunea: „Rușeț dădea prime la echipă nouă luni din 12.“ Veniturile lui Rușeț de la Asociația Sportivă din 2009 sunt modeste, fiind vorba de doar 8.427 RON, dar multe guri rele bârfesc pe la colțuri că primele ce se acordau către echipă aveau și un scop și o destinație ascunsă.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.