Senzaţional: Centrul Brâncuşi lansează cartea “Sterilet”. Urmează “Vagin”, “Uter” şi “Prezervativ”
Senzaţional: Centrul Brâncuşi lansează cartea “Sterilet”. Urmează “Vagin”, “Uter” şi “Prezervativ”
InvestigatiiPovara Brâncuşi9 septembrie 2011

Scrisoare deschisă adresată primarului Florin Cârciumaru

Ca director al Ziarului de Investigaţii GORJNEWS, în numele cititorilor acestei publicaţii, vă solicit să evaluaţi şi să vă pronunţaţi public dacă Ovidiu Popescu, directorul Centrului de Cultură şi Artă “Constantin Brâncuşi” – ajuns în această funcţie prin fraudă, cu acceptul şi sprijinul dumneavoastră direct – slujeşte interesul public sau interesele unor grupări transnaţionale la care este afiliat, deja implicate încă din anii 1990 în distrugerea fizică a Ansamblului Sculptural „Calea Eroilor” şi în denaturarea surselor şi sensurilor creaţiei lui Constantin Brâncuşi.
Manifestarea „Brâncuşiana”, fondată de regretatul Nicolae Diaconu, ne-a obişnuit să reunească specialişti în opera şi viaţa lui Brâncuşi, precum şi experţi capabili să propună strategii optime de conservare, restaurare şi punere în valoare a Ansamblului. Am fost stupefiaţi să aflăm că Ovidiu Popescu şi-a permis să invite la manifestarea „Brâncuşiana” din 9 septembrie a.c. pe unul din „fraţii” săi de lojă masonică, ziaristul Carol Hârşan, pentru a-şi lansa o carte intitulată, sugestiv, “Sterilet”, cu un conţinut fără nicio legătură cu viaţa şi opera lui Brâncuşi, sau cu trecutul, prezentul şi viitorul Ansamblului Sculptural “Calea Eroilor”. Potrivit surselor noastre, Carol Hârşan nu e recunoscut la nivelul asociaţiilor scriitorilor din România, cartea respectivă nu a fost abordată de niciun critic literar serios şi nu a mai beneficiat de nicio lansare vizibilă. Singura calitate care l-a calificat pe Carol Hârşan să-şi lanseze cartea la “Brâncuşiana” pare a fi “frăţia” cu Ovidiu Popescu.
Am fi trecut cu vederea această inadecvare, acest abuz abominabil al directorului Centrului Brâncuşi, dacă la aceeaşi manifestare, în aceeaşi zi, nu ar fi fost invitată de Ovidiu Popescu şi una din “surorile” sale, pictoriţa Cristina Lauric, din Suceava, membră a unei loji masonice feminine, asiduu sprijinită în cariera de artist plastic de “Lions Club”, structură, de asemenea, masonică. De altfel, deloc întâmplător, la finalul manifestării “Brâncuşiana”, Ovidiu Popescu va fi maestru de ceremonii la o reuniune naţională a masonilor, ce se desfăşoară, în acest weekend, la Târgu Jiu. Special pentru această reuniune, “sora” Cristina Lauric a pregătit o expoziţie cu circuit închis, destinată exclusiv “fraţilor” masoni, ce conţine picturi cu simboluri masonice.
Pe această cale, apreciind că lansarea cărţii „Sterilet” este începutul unui lung şir de evenimente culturale de excepţie, vă rog să dispuneţi ca la manifestările “Brâncuşiana” ce vor fi organizate la fel de profesionist, în viitor, de Ovidiu Popescu, să fie invitaţi şi alţi “fraţi” masoni, cu opere care să poarte următoarele titluri: “Vagin”, “Uter”, “Prezervativ”.
În final, vă asigur că şi eu, şi cititorii mei, suntem din ce în ce mai uluiţi.

36 COMENTARII
  • nici nu mai conteaza 09.09.2011 la ora 8:25 am
    Incredibil. Ce mai poti spune? Cand se va scapa gorjul de Condescu, Carciumaru etc
  • maria 09.09.2011 la ora 8:55 am
    Barbosul asta urat mai sta mult pe scaun? ..Nu ia nimeni atitudine la faradelegile comise ?.Degeaba ii spui lui Carciumaru,asta e atent la fundurile secretarelor din primarie..un retardat mason.Orasul e condus de masoni ,in frunte cu nea Carciumaru., Asa ne trebuie ,daca toleram o clasa politica iresponsabila si penibila!!!!!!
  • Narcis DAJU 09.09.2011 la ora 12:40 pm
    Ar trebui sa se faca ceva cercetari, sa se stabileasca daca locul acela de pe digul Jiului, unde se afla sediul Centrului Brancusi, este cel care tampeste, sau daca directorasii astia, trei la kil, de teapa lui Buliga si Popescu, vin gata tampiti de pe la casele lor.
  • Andrei Novac 09.09.2011 la ora 13:32 pm
    vesnicia nu s a nascut la sat cum a spus Lucian Blaga ci in cadrul primariei Tg Jiu aici totul este vesnic: primarul, subalternii si cel mai grav cheltuirea in batjocura a banilor publici in numele promovarii operelor lui Brâncusi pe acţiuni care nu au orizont cultural.
  • Iulian Bocîi 09.09.2011 la ora 16:13 pm
    Au fost alții mai geniali care s-au jertfit pentru idealuri și azi li se spune sifilitici.
    Trăind din politică şi prin politică, şi neavând nici un alt soi de resurse materiale sau de putinţă de a-şi câştiga existenţa, el e capabil de-a falsifica totul: şi liste electorale, şi alegeri, şi forme parlamentare şi idei economice, şi ştiinţă, şi literatură. De aceea, nu ne mirăm dacă vedem acest proteu al unui universalism incapabil şi ambiţios, îmbrăcând toate formele posibile: miniştri, financiari, întreprinzători de lucrări publice, deputaţi, administratori, membri la primărie, soldaţi, actori, totul în fine… Aluatul din care se frământă guvernanţii noştri e acea categorie de fiinţe fără ştiinţă de carte şi consistenţă de caracter, acei proletari ai condeiului, dintre care mulţi abia ştiu scrie şi citi, acei paraziţi cărora nestabilitatea dezvoltării noastre interne, defectele instrucţiei publice şi golurile create în ramurile administraţiei publice, prin introducerea nesocotită a tuturor formelor civilizaţiei străine, le-au dat existenţă şi teren de înmulţire; aluatul e o populaţie flotantă a cărei patrie întâmplătoare e România, şi care, repetând fraze cosmopolite din gazete străine, susţine, cu o caracteristică lipsă de respect pentru tot ce e întradevăr românesc, că aceste clişeuri stereotipe egalitare, liberschimbiste, liberale şi umanitare, acest bagaj al literaţilor lucrativi de mâna a treia, aceste sforăitoare nimicuri, sunt cultură naţională sau civilizaţie
    - Mihai Eminescu Fără o societate civilă care să se implice și să pună presiune pe aceste lichele, care au impresia că-l pot învinge și pe Dumnezeu, nu se pot face prea multe. Dacă tot sunt masoni aș dori să-i întreb: cum pot să fie atât de naivi să creadă că pot înșela echilibrul perfect? Dacă ar putea fi înșelat nu i-ar mai spune perfect. Știți cum se restabilește echilibrul pierdut atunci când toți trec în tabăra răului? Mai bine ne-am face curățenie singuri decât să așteptăm, este chiar un colac de salvare pentru cei care au fost până acum orbiți de lăcomie. În ce tabără vreți să fiți în ziua judecății? Știu, judecata este doar în cărți, realitatea este altfel, și întunecații din lumină sunt invincibili. Câtă naivitate, câtă nebunie, victime ale propriilor slăbiciuni.
  • nici nu mai conteaza 09.09.2011 la ora 22:24 pm
    Acest Popescu este un interesat in tot ceea ce face. Primarul carciumaru i-a dat sediu pentru ,, Surpeizeria,, sau cum ii spune. Popescu are afaceri pe spinarea statului cum si sotia lui are Clubul Shakespear tot in sediu data de Carciumaru si tot in centru. probabil Popescu s-a gandit ca tot e criza de ce sa mai plateasca la firma lui contributii la stat cand poate sa-si tina si firma pe banii statului. Acest carciumaru s-a inconjurat numai de mediocrii. Acest popescu nu va face nici ce a facut Buliga
  • Narcis DAJU 09.09.2011 la ora 22:55 pm
    Dacă Centrul Brâncuşi ar fi ceea ce ar trebui să fie, adică o instituţie culturală de elită, Popescu ar merita cel mult un post de ajutor de DJ la cârciuma câloasă care funcţionează în aceeaşi clădire. (Spaţiul cârciumii dăruit, desigur, tot de Cârciumaru, fiului secretarei personale, la pachet cu postul de director adjunct la Poliţia Locală Târgu Jiu). Realitatea e că Popescu a fugit din presă ca o curvă alungată din bordel. Uitaţi-vă la ultimele sale scrieri. Ajunsese să nu mai poată rosti niciun nume din Gorj, să nu mai poată critica pe nimeni din peisajul local, asta pentru că Popescu se vânduse tuturor!!! Încă nu mă pot dezmetici şi nu pot crede că acest impostor a decăzut şi batjocorit în asemenea hal "Brâncuşiana", o manifestare culturală respectată altădată.
  • nici nu mai conteaza 10.09.2011 la ora 9:20 am
    Cum poti sa spui asa ceva Dajule, chiar la radio Tg Jiu spune carciumaru ca este una dintre cele mai bune editii de pana acum
  • grigore 10.09.2011 la ora 11:03 am
    Membrii Comisiei Culturale de la Primaria Tg Jiu nu au fost invitati la recenta manifestare BRANCUSIANA. Probabil ca nu sunt masoni. se pregateste un scandal de proportii impotriva netrebnicului de la Centrul Brancusi, scandal ce va cadea rau Primarului
  • Narcis DAJU 10.09.2011 la ora 15:40 pm
    @) grigore Nu va fi niciun scandal, niciun protest din partea Consiliului Cultural Consultativ, pentru că în acea structură au rămas doar niște râme care, neputând sta în genunchi înaintea lui Cârciumaru, stau pe burtă. Vertebratele au plecat de mult din acel for care, în realitate, nu a funcționat niciodată. În schimb, urmăriți zilele viitoare televiziunile locale! Niște ziarizde neterminate îl vor scărmăna în barbă pe Popescu, în emisiuni plătite de Cârciumaru, și vor concluziona că, din moment ce la Brâncușiana nu s-au lansat, încă, volume cu rețete de zacuscă, manifestarea a fost de mare succes!!! Să ne înțelegem: mai mult ca sigur, cel puțin o parte din lucrările realizate în tabăra de sculptură din acest an sunt de luat în seamă. Paul Popescu, de exmplu, s-a întrecut, încă o dată, pe sine. Ce folos, însă, dacă ne vom trezi că primarul îi va pune în "valoare" și această lucrare în mijlocul unei arteziene urâte cu spume, din centrul proaspăt "modernizat"? Din informațiile noastre, prezența acelor masoni la Brâncușiana nu a fost prevăzută în programul aprobat al manifestării, Popescu neconsultându-se cu absolut nimeni când i-a introdus, pe sestache, în agenda evenimentului. Ce-ar mai fi de spus? Pacat ca nici la intrarea in masonerie nu se mai dau examene ca lumea alba. Intra toate lichelele.
  • gorjanu 10.09.2011 la ora 17:00 pm
    Curat lichele coane Dajule.
  • niki 10.09.2011 la ora 23:06 pm
    Terog mult sa-i dai o copie dupa aceste comentrii si lui Carciumaru dar si responsabililor cu presa. Din punctul meu de vedere Brancusiana este acelasi esec ca si pana acum. Nu ma refer la operele realizate ci la eveniment in sine. Un eveniment ingust care nu a depasit granitele cercului restran a lui Ovidiu Popescu.pacat ca la acei putin bani cati au fost se putea castiga imagine pozitiva daca cineva pe acolo ar mai gandii. exista atatea posibilitati in ziua de azi incat putem cu mana pe suflet sa spunem ca Popescu si restul lumii sunt neaveniti. Acest proiect ar putea produce baude trei sau patru ori cat se investeste insa nimeni nu gandeste. Stiti cum e ideile bune se platesc nu vreu sa dau esxemple aici fiindca Imediat ar Plagia Ovidiu Popescu si nu ar fi pentru prima data. Domnule Carciumaru sa nu mai faceti gresala ce ati mai facuto de a declara ca ,, a fost o editie reusita si din cauza experientei castigate la editilile viitoare. Problema este daca cineva cuantifica cum se reintorc acei bani catre cetateni. Sunt multe de spus , pacat de acest orasel frumusel e plin de analfabeti de la Neggomir
  • ghită Dajulescu 11.09.2011 la ora 23:41 pm
    Domnule Daju, din rîmele care au rămas în Consiliul Consultativ al Primarului fac parte: Elena Roata şi Ciolacii amîndoi, Popescu pe care îl lăudati, Călugărita şa
  • patriotul 12.09.2011 la ora 9:51 am
    uitati-va numai cum arata si nu trebuie votat plus ca nu mai scapam de mafia psd din oras de 15 ani .sa traiesti la tg-jiu este cel mai mare lux - mc.de gaz care vine din import costa 12000 lei vechi iar mc.de apa in urma scumpirii de catre consilierii locali in cardasie cu primarul si cu directorul APAREGIO costa 20.130 lei vechi ( asta nu cumva este hotie la drumul mare ? ) DREPT RASPLATA DIRECTORUL A OFERIT UN MARECHEF CU LAUTARI LA MUNTE PENTRU CONSILIERI SI CLICA PE BANII NOSTRII !
  • Tausan G.F. 12.09.2011 la ora 11:46 am
    După cum a organizat recenta manifestare, cu lipsa de profesionalism și implicari în dubioase aventuri publice, acest OVIDIU POPESCU trebuie sa si dea demisia! Primarul Carciumaru a pierdut si pierde procente insemnate din cauza acestui neavenit! nu are decat daca vrea sa-si pună în joc mandatul! Circula prin oras o LISTA DE DEZAVUARE PUBLICA - am vazut pe ea nume din cultura, din administratie, din invatamant, care va fi depusa la cabinetul Primarului si va fi data presei in zilele urmatoare!
  • Narcis DAJU 12.09.2011 la ora 12:10 pm
    Imi cer scuze ca va deranjez din nou, dar am avut, iar si iar, dreptate: este abia luni, inspre dimineata, ora 12 si 5, si Ovidiu Popescu, slugoiul lui Radu Varia, are, deja, program de scarmanat in barba la trompeta PSD, Antena 1 Targu Jiu. Imi cer scuze din nou, dar imi e foarte sila. Dinspre Primaria Targu Jiu, aceeasi suficienta si iresponsabilitate: nicio reactie la Scrisoarea Deschisa. Am inteles: bugetul local finanteaza masoneria.
  • Narcis DAJU 12.09.2011 la ora 12:27 pm
    Adevarat barbat cu ... fusta, Ovidelu. Nu se da niciodata inapoi de la o "confruntare" televizata cu o domnisoara care are doar intrebari foarte clar stabilite si aprobate dinainte. La Panoul de Onoare, emisiunea mea de joi seara, de la Gorj TV, vin doar barbati, neaparat posesori de coaie. Barbatii cu fusta dezbat cu fetele. :)
  • Narcis DAJU 12.09.2011 la ora 13:01 pm
    Pentru cei care n-au vazut emisiunea, ca sa isi faca o parere, cea mai incomoda intrebare a fost, de departe, asta: "Ce proiecte de viitor aveti?" :)
  • Andrei Novac 12.09.2011 la ora 13:24 pm
    singura soluţie pentru ca lucrurile astea să nu se mai întâmple este ca Ansamblul sa nu mai fie administrat direct de primarie, altfel situaţia o să se înrăutăţească în fiecare zi şi îmi dau seama că oamenii din această instituţie sunt pur şi simplu inconştienţi şi ţinând cont că sunt şi veşnici situaţia este cât se poate de gravă
  • Brutaru Radu Catalin 12.09.2011 la ora 13:41 pm
    Si ce crezi ca se mai uita cineva la trompeta PSD-ului? Stai linistiti multi abonati RCS&RDS au trecut pe digital Si astfel nu mai au cum sa vada toate abjectiile. De nicaieri nu numai de al Trometa 1. O manifestare de toata jena dar nici nu mai conteaza. Draga Narcis te rugam mult sa nu treci asa usor peste acest subiect suntem o multime de oameni care suntem dispusi sa e sprijinim. Trebuie sa terminam o data cu mediocritate, incompetenta, prostia si hotia. Acest Popescu sa-si aleaga ori la Surprizaria lui si Media si cum ii mai spune ori la stat. Sa dea inapoi spatiul care la luat de la fondul locativ pentru surprizerie
  • Desene pentru copii 12.09.2011 la ora 13:49 pm
    Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.
  • Narcis DAJU 12.09.2011 la ora 13:58 pm
    @) Brutaru Radu Catalin 1. Sfat: nu renuntati la a urmari televiziunile locale. Acolo vedeti Comedia Umana a lui Balzac, impinsa la paroxism. Foarte multe jigodii pretioase. (Se poate pune un splitter, inainte de intrarea in receiver-ul digital. Apoi, e suficient sa schimbi cele doua cabluri intre ele, pentru a vedea televiziunile locale.) 2. "Suntem o multime de oameni care suntem dispusi sa te sprijinim". Inteleg ca tu esti primul dintre ei, din moment ce iti dai si numele in clar :) 3. La Surprizeria slugoiului se fac cele mai kitschioase kitschuri, excremente ale anvergurii culturale de mare excepţie a patronului. Cand inca mai aveam vorbe cu Popescu, i-am spus odata, cu sfială si o scarba cu greu simulată, să incerce, macar, sa stilizeze, sa miniaturizeze operele lui Brancusi pe care le reproducea ca un ghiolban, cu mult sclipici, pe acele căni, farfurii si castroane. Dar nu, Popescu a continuat foarte convins si mandru de geniul său creator. Acest comerciant de balciuri are grija, astazi, de Brancusi la Targu Jiu.
  • Elena 12.09.2011 la ora 15:05 pm
    D-le Daju am mare incredere in d-ta.De ce?Pt.ca spuneti lucrurilor pe nume si pana acum ati fost OK in tot ce ati investigat.Suntem multi care ne miram cum au ajuns in fruntea unor institutii gorjene niste oameni care nu au nimic cu domeniile respective.Aceste institutii au inceput sa se plafoneze cu astfel de directori.Ce au fost:Biblioteca Judeteana Gorj,Muzeul Jud.,Centrul Brancusi,Arhivele,O serie de directii din Primarie,Consil.Jud. si Prefectura...si ce au ajuns.In cadrul acestor institutii sunt oameni super calificati,dar care nu au pile si relatii..,dar au verticalitate,nu se vor milogi niciodata,nu se vor umili pt.un post de conducere,daca altiiiii..vor ca ei sa fie doar niste marionete.Deci nu ne mai mira ca sunt prost gestionate...toti vor doar "cascavalul".Va rog faceti ceva,am incredere in dvs.d-le Daju.
  • Baterie 12.09.2011 la ora 15:21 pm
    Ovidiu Popescu zis STERILET sa-ți trăiasca barba, Sterilet ! salut, Sterilet! băga-te-aș undeva, Sterilet!
  • COITUS 12.09.2011 la ora 15:29 pm
    sa fie dat afara, sa fie aruncat acest prezervativ din centrul Brancusi e o jignire prezenta acestui bot păros acolo cui face cinste Ovidiu Sterilet?
  • panduruGH 12.09.2011 la ora 15:38 pm
    Brancusi i-ar da Marlanului asta cu barda drept in moalele capului, daca ar vedea pe mîna cui a intrat...mostenirea lasata de el TarguJiului Un belciug in nas și un lanț la gat îi mai trebuie, frumosul de el... Parca e venit din Belize, uitati-va ce închipuit se dă! Saracul alienat ! Ca bine îi zice Coitus acestui borfaș de bîlci: STERILET nu valoreaza nici cît un prezervativ folosit....
  • Catalin Cornaciu 12.09.2011 la ora 18:35 pm
    ha , ha ,ha
  • Tausan G.F. 12.09.2011 la ora 21:35 pm
    baiatul asta de Ovidiu s-a stricat rau la cap. comite tîmpenie după tîmpenie si nimeni nu îi atrage atenția. daca a căpiat, sa se ducă, nene, și să-l lase în pace pe Brancusi, nici asa nu-i face nici o cinste, dimpotriva... domnule Daju, aici e vorba de un mare Nătărău, care trebuie dat afara.
  • chisamera St. 14.09.2011 la ora 21:08 pm
    Mare e Gradina Publica a Targu Jiului, s-au oploșit in ea toți nătărăii și toate mătrăcucile! Peste tot prezervative, sterilete și alte minuni... Și ne mai mirăm că nu ne ia nimeni în serios!
  • ghită Dajulescu 16.09.2011 la ora 0:28 am
    Ei, de data asta Ovidiu Popescu Sterilet l-a lasat cu gura cascata chiar pe primarul Cîrciumaru... Asa îi trebuiA , cine se baga in cocină masonică îl mănîncă porcii şi ridicolul pentru totdeauna!
  • burcea 20.09.2011 la ora 20:16 pm
    Profesoara Roată care a referat despre STERILET este mare meșteră în chestii de-astea. Cine nu cunoaște scandalurile ******** in care a fost implicata cu ************ locali, oameni politici etc.etc.
  • Roata sterilt 28.09.2011 la ora 23:58 pm
    Profesoarei Roata i se zice prin liceu Profesoara-sterilet e un hai de te tii cu mîna de burta!
  • justitiarul 29.09.2011 la ora 9:07 am
    la toate aceste faradelegi ,contribue desigur si cloaca de juristi incompetenti ai primariei tg-jiu.toate acordurile trebuie analizate prin prisma legii.si cine sa o faca,daca nu juristii ocrotiti de carciumaru.acest individ,accepta orice manipulare din partea subalternilor in ideea culegerii roadelor,nu numai din piete dar si din alte surse.asta este,ce sa facem daca la vot ,vin doar tuciurii si pensionarii pomanagi,cu chef de distractie,ca multi dinte ei si-au abandonat pamanturile pe la sate si au iesit la pensie pe la vreo 50 de ani,facand trotoarul pietelor si vaicarinduse ca nu au bani.nici nu mai vreau sa continui ,ca nu stiu ce acuze o sa mai aduc.
  • andreea 10.12.2011 la ora 0:12 am
    eu nu imi doresc decat un singur lucru....LOCURI DE MUNCA....
  • Felicia Regulschi 05.10.2012 la ora 20:42 pm
    Sora Cristina mai vrea sa fie si Profesor Universitar .
  • Video: imagini șocante de la o acțiune 12.06.2013 la ora 8:02 am
    [...] Centrului Brâncuși, cu doar câteva luni în urmă a lansat la Târgu Jiu, tot pe bani publici, cartea “Sterilet”. Nici atunci Cârciumaru n-a luat vreo măsură, semn că i-a [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.