Serie de meciuri importante pentru Energia
Serie de meciuri importante pentru Energia
Alte sporturiSport23 septembrie 2011

Vor să fie 4X4

Pentru Energia, debutul de sezon a fost unul extrem de greu, cu deplasări la două dintre cele mai bune echipe din Liga Naţională şi cu un meci pe propriul teren, în faţa unei echipe rănită şi dornică de răzbunare. Elevii lui Andrieş au reuşit până acum să obţină minimul pe care şi l-au impus, adică o victorie, şi de acum ţintesc spre mai mult.
Înfrângerile Energiei în deplasările de la Bacău şi Constanţa pot fi trecute la categoria pierderi calculate, orice echipă de la locurile 4-5 în jos plecând de la premisa că din astfel de deplasări nu se aduc puncte, orice alt rezultat decât înfrângerea fiind considerat o mare surpriză. Calculele Energiei au fost bine făcute până acum şi, chiar dacă victoria în meciul cu Poli Timişoara a venit greu, cu forcepsul cum spunea Andrieş, evoluţia echipei gorjene pare să fie pe un trend ascendent, susţine tehnicianul acesteia: „Începem să creştem de la joc la joc. În meciul cu Constanţa am avut momente în care nu am vândut mingea, în atac am avut vreo 24 de minute în care am jucat de la egal la egal. Chiar ne-au aplaudat şi spectatorii. Am discutat cu Enis Murtaza, fost jucător al nostru şi ne-a spus că avem un joc bun, dar trebuie să avem continuitate şi să putem duce 60 de minute. Avem acele căderi inexplicabile, dar care din punctul meu de vedere sunt explicabile, nu avem schimbări la anumiţi jucători şi astfel nu-i avem proaspeţi”, spune Andrieş, care este conştient că aceste sincope trebuie eliminate dacă se doreşte un parcurs bun al echipei în actuala stagiune.
Primul meci pe care gorjenii îl vor avea este cel de pe propriul teren cu CSM Satu Mare, un meci în care Energia pleacă, în mod normal, cu prima şansă, dar Andrieş ştie că nu trebuie să-şi subestimeze adversarul: „Victoria este obligatorie în acest meci. Nu trebuie însă să ne culcăm pe o ureche. Satu Mare vine după o victorie la CSM Bucureşti şi semieşec acasă cu Ploieşti. Vor veni să-şi vândă scump pielea. Sper să nu fie un meci la fel tensionat ca cel cu Timişoara şi că vom reuşi să facem un meci mai uşor pentru inimile noastre şi ale spectatorilor. Din punct de vedere fizic toată echipa este în regulă. Sper ca la ora jocului să fim apţi din toate punctele de vedere”.
Experienţa acumulată în Liga Naţională, atât ca antrenor, cât şi ca jucător, îi spune lui Andrieş că punctele acumulate acum, în debutul sezonului, sunt foarte importante şi, oarecum, mai uşor de obţinut, aşa că-şi propune maximum în următoarele patru partide, meciuri în care consideră că adversarii nu sunt dintre cei mai puternici: „Urmează patru meciuri foarte importante în care trebuie să obţinem cât mai multe puncte. Avem acasă cu Satu Mare, apoi două deplasări din care putem lua patru puncte,  la Ploieşti şi CSM, iar al patrulea joc acasă cu Clujul. Avem patru jocuri importante pentru situaţia din clasament. Putem câştiga toate cele patru meciuri, dar totul depinde de noi. Vreau să câştig cele două meciuri din deplasare, dar minim un joc trebuie câştigat”, a mai declarat antrenorul Energiei.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.