Sindicaliștii din învățământ, consultați cu privire la declanșarea grevei generale
Sindicaliștii din învățământ, consultați cu privire la declanșarea grevei generale
Ultra - Scurte22 noiembrie 2013

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a anunțat că în perioada următoare membrii acestui sindicat vor fi vor fi consultați, printr-un referendum, dacă sunt de acord sau nu cu declanșarea unei greve generale în educație. Liderul FSLI a adăugat că toți salariații din învățământ au venituri cu 20% mai mici față de cele din 2009, când s-au tăiat 25%, deși reprezentanții Guvernului susțin contrariul.
„Parlamentarii României din Comisiile pentru învățământ, știință, tineret și sport și cei din Comisiile pentru buget și finanțe din Senat și Camera Deputaților au dovedit, încă o dată, că sunt total dezinteresați de soarta educației din această țară, prin lipsa masivă de la dezbaterea organizată, joi, 21 noiembrie 2013, de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, la sediul Legislativului. Din cei aproximativ 90 de senatori și deputați din cele patru comisii, care au fost invitați la dezbaterea cu tema “Educația României — realități și soluții”, doar trei au onorat invitația: președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, dl. Angel Tîlvăr, alături de doi membri din Comisiile de învățământ din Senat și Camera Deputaților, respectiv dl. Cătălin Croitoru și dl. Ion Eparu. De asemenea, la această dezbatere au participat ministrul Educației, dl. Remus Pricopie, consilierul prim-ministrului României, dl. Corneliu Vișoianu, reprezentanți ai părinților, elevilor și studenților. Parlamentarii de la Putere, aleși și de salariați din învățământ, nu au voința de a curma politica de subfinanțare a învățământului, pe care a practicat-o și fosta Putere”, se arată într-un comunicat de presă emis de FSLI.
„Dacă nu se va găsi o soluție ca salariile să crească, lucrurile se vor complica foarte mult. Acum mai este o șansă, la votul în Parlament privind bugetul pentru anul 2014. Șansa unei educații performante este în mâinile senatorilor și deputaților, dacă într-adevăr vor binele acestui sector”, a mai precizat Hăncescu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.