Singur împotriva tuturor?
Singur împotriva tuturor?
FotbalSport3 februarie 2012

Se pare că mediul în care trăiește Lucescu senior în Ucraina și modul în care miliardarul lui Shahtior înțelege să-l protejeze și să-i facă toate nazurile au avut darul de a-l deposeda pe celebrul antrenor de multe simțuri.

O întreagă Românie a încetat să mai respire la începutul anului de teamă ca pe Nea Mircea să nu-l înțepe coastele frânte în accidentului pe care l-a produs în Capitală. Considerat de foarte mulți drept unul dintre cei mai mari tehnicieni ai României, cu un palmares bogat și un CV impresionant, Mircea Lucescu n-a avut parte de antipatia aproape generală, de oprobiul public pe care, de exemplu, l-a stârnit Huidu.
E drept, Doamne-ajută, accidentul lui Lucescu senior nu s-a lăsat cu pierderi de vieți omenești, ca în cazul fostului „cârcotaș”, dar societatea, chiar dacă l-a văzut vinovat din prima clipă pe antrenorul trecut pe la Dinamo, Rapid, Inter Milano, Galatasaray sau Besiktas, ca să spunem doar numele mari, a trecut oarecum cu vederea culpa și s-a grăbit să verse lacrimi pentru durerea acestuia și să aștepte cu febrilitate orice veste despre starea sa de sănătate.
Surprizele au început să apară atunci când Mircea Lucescu a reînceput să vorbească. „N-am încalcat regulamentul, am traversat strada în mod normal și până la urmă tot eu sunt vinovat în toată chestia asta, că am provocat eu accidentul. Dacă e posibil așa ceva… Eu trebuia să mor… despre asta e vorba! Norocul meu, că m-au ajutat fizicul, șansa din acel moment. În niciun caz
atitudinea oamenilor care erau acolo!”, au sunat extrem de acuzatoare vorbele lui Il Luce, care s-a și văzut „carne de tramvai”. Uluitor, Lucescu vede la fel de strâmb și după ce a văzut moartea cu ochii… Sau, poate, nu e deloc uluitor. Cine l-a studiat mai atent de-a lungul timpului a putut observa o atitudine ciudată a lui Lucescu, un dinamovist care a fost mai convins decât orice rapidist de sloganul „Singuri împotriva tuturor!”, unul pe care l-a transformat în „Toată lumea împotriva mea”. Cum Lucescu nu-și găsea vină în golurile pe bandă rulantă pe care echipele sale le primeau în ultimele secvențe ale meciurilor în Italia, tot așa vatmanul „stelist” a dorit să dea o „lovitură de moarte” Luceștilor accelerând tocmai pentru a lovi bolidul familiei.
Reacția vehementă și acuzatoare a lui Mircea Lucescu pare a fi una menită să mușamalizeze alte lucruri, așa cum se pare că s-a mai întâmplat în urmă cu ani buni, când junele ar fi curmat viața unei tinere, dar totul a fost ascuns foarte bine până acum, la fel cum a fost „ascunsă” și linia continuă peste care a trecut tăind cale tramvaiului.
Cei care vor să studieze în amănunt caracterul lui Lucescu pot să disece relația antrenorului cu Răzvan Raț, modul în care acesta se poartă cu conaționalul său în ultimii ani uimind pe toată lumea. Nota 10 însă pentru Raț, care a venit cât a putut de repede în țară pentru a vedea care este starea antrenorului săi.
Dezamăgit de faptul că este „tratat ca ultima cârpă”, Lucescu ne spune că nici nu-i mai vine să vină în țară, însă cred că problema s-ar rezolva mult mai ușor dacă antrenorul Sahtiorului și-ar înfrâna această tendință aproape continuă de autovictimizare și s-ar canaliza doar pe munca de pe dreptunghiul verde, acolo unde rezultatele sunt, orice am spune, de partea sa.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.