Singura soluție: alegeri interne la PSD Gorj și Cârciumaru candidat!
Singura soluție: alegeri interne la PSD Gorj și Cârciumaru candidat!
Opinii12 septembrie 2018

Cea mai simplă soluție, pentru împărțirea puterii în PSD Gorj, e să se organizeze urgent alegeri, și să candideze Florin Cârciumaru. Explic, în detaliu, în cele ce urmează.
Dacă aduni într-o sală cei mai influenți lideri ai PSD Gorj și îi scanezi cu detectorul de omenie, o să ragă bietul aparat din toate măruntaiele, din cauză de prea mult jeg, și-o să-și tragă sufletul, câteva clipe, în dreptul lui Cristian Toader Pasti, singurul pesedist care a avut în ultima jumătate de an declarații publice de om sănătos la cap, și care a spus adevărul inclusiv despre Liviu Dragnea. E adevărat că dacă i se dădea și lui postul de secretar de stat promis, ar fi devenit la fel de tăcut și de îmbuibat ca Andrei Maioreanu.
În PSD Gorj colcăie, ca viermii, sute de fripturiști disperați să parvină financiar și profesional, majoritatea lipsiți de orice substanță personală. Ce altă tipologie umană ar fi putut selecționa, în ultimii 20 de ani, Mischie, Cârciumaru, Călinoiu și Weber?
Mie, elita PSD Gorj îmi amintește de atmosfera imposibil de prizat din ospiciile cu adulți cu dizabilități mentale. Iar în perioada asta tabloul e mult mai scabros, fiindcă ”academicienii” sunt extrem de agitați, și foamea de putere și de ciolan nu le mai este potolită de niciun calmant, și nicio amânare nu mai e acceptată.
Sanatoriul e împărțit în două: tabăra lui Cârciumaru și tabăra lui Weber.
Cârciumaru e nimeni în drum la nivel de București și chiar de Parlament, iar în Gorj nu-l mai ascultă cu adevărat nici Tudorii. O să vedeți că-l vor părăsi și ei, ca șobolanii, când vor vedea corabia luând apă. Ruinarea definitivă a lui Cârciumaru a început când l-a anunțat pe Adrian Tudor drept candidat pentru Primăria Târgu Jiu, în 2020. În acea clipă, puținele inflexiuni de om normal ale lui Cârciumaru, de mediator între diversele structuri de putere din județ, au pălit și au lăsat loc unui bătrânel care și-a pierdut simțul măsurii și care trebuie dat deoparte și uitat. Pe deasupra, a mințit că se retrage de la conducerea PSD Gorj, doar pentru că a simțit că a scăpat partidul din mână. Când a anunțat că se retrage, a făcut-o din disperarea de a cerși un loc în viitoarea echipă de conducere. Dacă-i veți reasculta declarațiile publice din urmă cu câteva luni o să vă amintiți de Leana, la Târgoviște, lingușindu-i pe soldații care o legau. Transfer pașnic de putere, un loc de șofer de șef, măcar, în conducerea PSD Gorj și un loc eligibil de parlamentar. Asta a cerut Cârciumaru când și-a anunțat retragerea. Deunăzi, și-a schimbat complet declarațiile, a anunțat că e președinte legitim și că mai stă cel puțin un an. Aceste răzgândeli ale lui Cârciumaru sunt publice, și consacră imaginea unui ins dezagregat, pe care îl agregă doar setea de putere și de bani, și frica de pușcărie.
De partea cealaltă îl avem pe Mihai Weber, un ins cel puțin la fel de scabros. Weber spune că Cârciumaru e ilegitim, în condițiile în care el și-a plătit toate funcțiile în care a fost ales. Mă refer la postul de consilier local, în 2012, și la cele două mandate ulterioare de deputat cu zero realizări. Cum poate vorbi de ilegitimitate tocmai Weber, care n-a fost ales de colegii din PSD Gorj nici pe loc eligibil pentru Parlament, în 2016, nici în funcția de președinte executiv al organizației județene? În ambele, Weber a fost impus de Dragnea, pe bani. Cum își recuperează Weber banii? Din impresariat. Din impresariat cu lucrări pe bani publici.
Weber e destul de marginal în PSD Gorj, iar primarii care-l susțin public sunt fix ăia cu care Weber face scamatorii cu lucrări publice. Am, de luni de zile, pe lista de așteptare, o anchetă de presă despre scamatoriile făcute de Weber cu Adi Câmpeanu, cu asfaltări, pe la Runcu și pe la Lelești. Dar o să fac rost de timp, și-o să vă cruciți.
Știindu-se marginal, Weber s-a agățat de Cosmin Popescu, care, în virtutea rolului său formal de președinte al Consiliului Județean, e poziționat în centrul PSD Gorj. De aceea Weber a propus tandemul cu Cosmin Popescu, propunere pe care acesta din urmă a avut doar ”curajul” de a o accepta.
Concomitent, Weber a întreținut legenda prieteniei sale cu Liviu Dragnea. În realitate, nu e nicio prietenie. Weber îi dă bani, când are de rezolvat câte ceva pentru el, și Dragnea îi ia, atâta tot. Dacă ar fi avut loc de deschis gura în fața lui Dragnea, Weber ar fi adus deja bani pentru varianta de ocolire,  pentru stadion, pentru podul de la Lainici, pentru drumul Scoarța – Pitești sau pentru drumul expres Craiova – Târgu Jiu. Dar n-a adus nimic, fiindcă Weber e doar unul din sutele de donatori ai lui Dragnea, din țară. Atât.
Mai mult, se pare că Dragnea nu mai are ochi să-l vadă după ce Weber l-a mințit că i-l va aduce pe Marcel Romanescu, pe tavă. Primarul s-a răzgândit în ultima clipă, fiind consecvent cu nenumăratele lui răzgândeli din ultimii ani. Este încă unul din motivele pentru care Dragnea ar fi dat ordin să nu mai vină niciun ban la Târgu Jiu. Cam asta se-ntâmplă când angajezi orașul și locuitorii lui în negocierile tale politice, care au ca scop doar un loc cald, pentru tine, după 2020.
Supărarea lui Dragnea pe Weber, din cauză de Romanescu, l-a readus pe Cârciumaru în prim-plan.
Știindu-se putred, Weber și-a angajat recent un consultant de la centru, care-l ajută la fel de mult cât îl ajută Adrian Tudor pe Cârciumaru.
Revenind, actuala conducere a PSD Gorj a ajuns atât de neputincioasă încât n-a fost în stare să obțină anul acesta niciunul dintre posturile de secretar de stat anunțate ca și ocupate. Carevasăzică, nici pentru ei nu mai pot rezolva nimic, limitându-se la angajări de tuți și tute, pe bani, pe la CEO, MEDSERVMIN, APAREGIO și MINPREST.
E limpede că fauna din PSD Gorj nu poate da un restart organizației, indiferent cine ar prelua conducerea ei. Elita PSD Gorj nu se poate regenera, nu se poate schimba, nu poate trage o linie de la care să spună că ”gata, prea am sărit calul, de azi devenim rezonabili și recâștigăm încrederea populației”.
Totuși, lupta pentru putere în partid trebuie tranșată. Suntem în situația unei cantine cu doi bucătari proști, care insistă fiecare să gătească el, și tot ce pot să facă cei doi e să-și mixeze preparatele și să le ofere, ca atare, clienților. Imaginați-vă: varză cu fasole.
Cea mai bună soluție, despre care nu vorbește nimeni, e să se organizeze urgent alegeri, la care să-și depună candidatura și Cârciumaru. Atunci va vedea toată lumea, cu adevărat, cât de în putere mai e Cârciumaru și cum se poziționează în raport cu Weber sau cu oricare alt candidat.
Părerea mea e că dacă-și face campanie internă singur, Cârciumaru câștigă detașat, împotriva lui Weber. Dacă va continua, însă, să folosească Tudorii pe post de trompete infatuate, Cârciumaru va pierde cu brio, în fața oricărui alt contracandidat.
Deși pesediștii n-au principii, și le poți vinde orice, Cârciumaru nu mai poate rămâne președintele lor, din moment ce în urmă cu câteva luni cerșea un post de șofer de președinte, doar ca să rămână și el pe-acolo, pe undeva, prin poza cu șefi. Cârciumaru are două variante: să candideze în alegeri adevărate, sau să se dea deoparte.
O campanie electorală internă, acum, în PSD Gorj, ar fi extrem de utilă și din alt punct de vedere. Cârciumaru și Weber ar spune totul unul despre altul. Deja au început. Urmăriți televiziunile, radiourile și ziarele locale în aceste zile, când începe o luptă pe viață și pe moarte.
Dar, până una – alta, de Gorj, și de zecile de mii de oameni de rând, care n-au plecat încă din județul ăsta, se mai îngrijește cineva?

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.