Singuri împotriva tuturor
Singuri împotriva tuturor
Alte sporturiSport2 martie 2012

Energia Rovinari a trecut de Sibiu și de arbitrii și mai speră la play-off

După două amânări și cu un trio de arbitri în care și-au făcut apariția și doi dintre călăii Energiei din ultimul meci disputat în București, Energia a reușit să treacă peste toate problemele și să învingă echipa din Sibiu într-un meci extrem de tensionat.
Energia Rovinari a reușit să își ia revanșa pentru înfrângerea umilitoare suferită în tur la Sibiu, a trecut peste arbitrajul ostil al trioului Șerban-Faur-Bukuresti și a învins pe CSU Atlassib Sibiu cu scorul de 96-81 (26-20, 25-24, 18-23, 27-14).
Partida a început sub semnul echilibrului, ca între două echipe ce se luptă direct pentru un loc în play-off, dar Energia a reușit să se distanțeze la 9 puncte după reușita de trei puncte a lui Darby. Riley și-a adus aminte de evoluția sa foarte bună din tur și grație reușitelor sale de pe final, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 26-20.

Nici arbitrii nu i-au putut opri

Luați în colimator de la intrarea în sală, după ceea ce au făcut Energiei în meciul cu CSM București, arbitrii Șerban și Faur și-au dat în petec în sfertul secund punându-și în cap întreaga asistență. După ce Energia s-a distanțat la 13 puncte, scor 35-22, au fost trecute cu vederea două greșeli în atac ale oaspeților, Wisseh a marcat patru puncte cu care Sibiul s-a apropiat, iar apoi a fost un antisportiv dictat între două aruncări libere ale lui Scott, Mircea Șerban motivând că a fost înjurat de antrenorul Slobodan Nikolic deși acesta se afla pe cealaltă parte a terenului. Wisseh a profitat de cele două aruncări libere primite cadou, iar atacul suplimentar a fost concretizat de Riley și scorul a devenit 35-31. Nervozitatea din teren a atins cote maxime la mijlocul sfertului doi, după un clinci între Mocanu și Austin, după meleul iscat de replica lui Austin, Energia s-a văzut din nou penalizată, Mocanu și Guțoaia ajungând ca după ceva mai mult de 15 minute de joc să adune câte trei greșeli personale. Mocanu a fost penalizat după alte două minute cu încă un fault, așa că, ajuns la partu greșeli personale, a fost trimis pe bancă de Slobodan Nikolic. Energia a pierdut din turație și din concentrare, oaspeții au pus stăpânire pe joc și au reușit să egaleze prin Crăciun, care a marcat doar două din cele patru libere de care a beneficiat, scorul devenind 42-42. Nikokic junior a replicat cu două libere transformate și un coș de trei puncte, Kabengele a pus și el două puncte pe tabelă și scorul a devenit 49-42, iar Troupe, cu o reușită în ultima secundă a primei reprize, a păstrat diferența, scor 51-44.

Mai puternici pe final

Energia a început în forță sfertul trei, a condus cu 58-46, dar oaspeții au fost mai conectați, mai eficienți, și Sibiul a câștigat sfertul cu 18-23 suflând amenințător în ceafa echipei gorjene înaintea ultimelor 10 minute de joc. Letargic în prima parte a meciului, cehul David Steffel s-a trezit în ultimul sfert și două reușite ale sale de sub panou au adus mărirea avantajului, scor 75-69, scor la care Darby a fost sancționat pentru picior și a acumulat a patra greșeală personală fiind și el trimis pe banca de rezerve pentru a fi păstrat pentru finalul jocului. Echipa gorjeană nu a acuzat însă lipsa lui Darby de pe teren, Guțoaia, Nikolic și Troupe mărind ecartul dintre cele două
formații, scorul devenind 82-69, scor care a asigurat liniștea finalului de joc pentru Energia, asta în ciuda faptului că oaspeții au descoperit că au pe bancă un adevărat shooter, Pascu marcând de trei ori din spatele semicercului în doar cinci minute jucate.

Greul abia începe

Victoria împotriva echipei din Sibiu reprezintă un prim pas făcut în drumul spre play-off, dar ceea ce urmează pare infinit mai dificil. Gorjenii mai au de disputat șapte partide, șase dintre ele doar în luna martie. Dacă deplasările par a fi ceva mai ușoare, așteptându-se ca gorjenii să se impună la Giurgiu și Iași și să facă un meci bun la Oradea în speranța unui rezultat favorabil, programul de pe proria arenă este de-a dreptul infernal. Energia va începe prin a primi echipa campioană, apoi liderul campionatului din acest moment, pe BC Timișoara, va continua prin a juca contra proaspetei câștigătoare a Cupei României și va închide sezonul regulat la Târgu Jiu contra celor de la BC Mureș Târgu Mureș.

Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu 96-81 (26-20, 25-24, 18-23, 27-14)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 750
Energia: Troupe (22), Kabengele (4), Darby (21), Steffel (10), Mocanu (15), Kljajevic (2), Nikolic (17), Guțoaia (6), Alionescu, Gliga, Bratoloveanu, Deconescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
CSU Atlassib: Pascu (9), Scott (8), Riley (12), Funn (2), Austin (16), Lefter (5), Crăciun (9), Wisseh (20), Ban, Popa, Răducan. Antrenor: Mircea Vulc.
Arbitri: Mircea Șerban, Alin Faur, Laszlo Bukuresti.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.