ȘOC: Pesediștii au furat până și banii de campanie și au angajat, apoi, niște cizmari să le facă imagine!
ȘOC: Pesediștii au furat până și banii de campanie și au angajat, apoi, niște cizmari să le facă imagine!
OpiniiUltra - Scurte28 aprilie 2014

foto1crop1
Politicienii din Gorj cred că ar fi preferat să se mute o lună de zile cu soacrele lor, decât să înceapă campania electorală. Paradoxal, pe ei pare să-i fi găsit această campanie mai sleiți decât pe victimele lor – alegătorii, oamenii de rând. Stau mărturie spațiile de afișaj electoral amenajate degeaba de Primăria Târgu Jiu în centrul orașului. La trei zile de la startul campaniei, doar PSD și PDL au ajuns să-și lipească afișele.  Dian Popescu, liderul liberal, a trecut și el prin zonă, doar cu … flyere… Mai subțire, după buget. Pesemne că avocații care îl reprezintă la Înalta Curte de Casație și Justiție sunt destul de scumpi.

La PDL mi-a plăcut atitudinea degajată a lui Marie Jean Marinescu și m-a surprins că Berca, în ciuda scorului catastrofal de la alegerile locale precedente, s-a îmbrăcat tot în cămașă de aia dezorientantă, cu pătrățele. Probabil că consultantul său din 2012 i-a rămas dator și-l sfătuiește, acum, de rest… Oricum, deocamdată nu l-a învățat nici măcar să zâmbească în momentul în care își lipește propriul afiș…

Ajungând la PSD, trebuie să spun că afișul lor e atât de praf încât pare făcut de adversarii lor politici, de unii aflați în clasa ZERO în materie de marketing politic. O să explic în continuare.
Coloana Infinită n-are ce căuta pe afiș pentru că, din moment ce juriștii Primăriei Tg Jiu au pierdut dreptul de folosire a imaginii Ansamblului Brâncuși, acest lucru este interzis. Apoi, alegerea este nefericită pentru că e ca și cum ai face stocuri de funie în casa spânzuratului. Ponta a promis că anul acesta va fi remetalizată Coloana dar, nimic. Minciuni. Nu în cele din urmă, să asociezi Coloana, pilonul spiritualității românești, cu Ponta, Călinoiu și Cârciumaru, este cel puțin scârbos, deși făuritorii de imagine cu care lucrează PSD-ul au dorit să fie redundanți…
În materie de slogan-uri, afișul este tot praf. Ca și Securitatea, pe vremuri, PSD-ul inventează inamici ai românilor, fără a-i numi, și se oferă, apoi, să apere România de acei inamici. Este ca și cum unui copil înfometat care îți cere de mâncare acum i-ai spune, pentru a devia discuția, că la vară o să fie soare și o să-i cumperi un palton gros. Campania asta ar trebui să fie despre problemele reale, interne ale României. PSD-ul se oferă, însă, să apere țara! Ăștia de la PSD cred că au furat până și banii de campanie și au angajat niște ciurucuri, să le facă imagine…
Să pui pe același afiș pe Ponta, Călinoiu și Cârciumaru e ca și cum ai închide doi șoricei gârboviți în adăpostul unui motan în călduri. Atât Călinoiu, cât și Cârciumaru sunt în bătaia puștii semiautomate cu lunetă a procurorilor, cu ajutorul cărora Ponta își diminuează vârsta medie în PSD și numărul de baroni PSD pe cap de român. Înainte să-i bage pe toți trei în același afiș, nu strica să le dea câte un sedativ… Cât îi privește pe Călinoiu și Cârciumaru, capetele lor sunt cu siguranță decupate cu barda, de vreun tehnoredactor de la vreun ziar local,  cu zi de salariu incertă. Cert e că cel care i-a decupat nu-i suportă, clar, altfel nu i-ar fi trucat cu aerul acela morbid, pe placul popilor aflați în criză de mușterii.  Sau poate așa or fi ei.
Celelalte partide probabil încă mai caută fie bani de afișe, fie candidați, fie și una și alta. Cert este că criza din România  se vede și în această campanie. Nemaifiind bani, ca altădată, nici măcar cei de la putere nu mai au de unde fura fonduri pe care să le risipească fără strângere de inimă, pe campanii electorale somptuoase.
Oricum, dacă aș fi politician, indiferent de la ce partid, nu m-aș încumeta să intru prin scări de bloc, să mă bag în seamă cu oamenii… Cel puțin, nu fără mască de fier pe cap. Cine nu crede, să încerce, dar nu în cartierul de lux de pe Insuliță, făcut de Cârciumaru, pe sute de miliarde, bani publici, “sinistraților” multi – miliardari din Primărie, cu salarii mici, vai de capul lor…

Mihnea Costoiu e neam prost

E destul de aiurea să lucrezi jumate din viață la Ministerul Educației și să fii neam prost, așa, ca Mihnea Costoiu. Să candidezi tu, la Senat, Costoiule, și să nu vii tu să iei tu în gurița ta păștiță de la tine din Coledzi, asta mă face să cred că mitraliorul Săvoiu de la Forța Civică a avut mare dreptate când te-a numit Candidatul Nesimțit. Apoi, aud c-ai venit la Târgu Jiu pentru două ore, la o sedinta de partid, de parcă nu Obama, ci tu ai conduce lumea asta, de parcă de tine ar depinde evoluția conflictului din Ucraina. Eu credeam că războiul depinde de Corlățean, pișcariciul cu apă de la Externe, dar dacă tu zici… Oricum, sper să fie pace, că altfel pe tine te bagă ăștia cercetaș, la înaintare, să descoperi minele anti – tanc. Și-ar fi păcat. Îți dai seama ce-ar mai plânge tanti Caty și ce-ar mai suspina până și-ar face rost de altul ca tine?
Nu mă crede nimeni, dar nici nu-i nevoie. Mie Mihnea Costoiu mi se pare dinadins ales de Ponta în așa fel încât PSD să piardă la Gorj parțialele. Doar așa, după 25 mai, premierul ar ateriza, cu greutate, pe heliportul deja crăpat, pentru a-l demite pe Cârciumaru și a-i înscăuna pe Teodorescu sau Weber. Și cui putea să-i ceară Ponta să meargă cu frâna de mână trasă și să piardă, dacă nu unui prieten cu valori mult mai elevate decât un biet scaun de senator pe doi ani?
Scenariul acesta se pupă cu lipsa totală de entuziasm și de implicare a lui Călinoiu, refuzat de Ponta ca și candidat, care își face și el calculele lui. Vrea să-i arate premierului că a ales greșit. Vrea să se vadă valoarea lui, adică ce se întâmplă dacă nu se implică el. Vrea și el să – l grăbească pe Cârciumaru spre eșalonul doi spre trei al PSD Gorj. Toate aceste vise i se împlinesc dacă Costoiu pierde alegerile.
Ajungând la primarii PSD, mare parte dintre ei n-au niciun chef să se ducă la poartă la oameni să le ceară votul pentru “ăla de la București”. Primarii au probleme cu ANI, dosare în instanță și se simt abandonați de partid, care n-a fost capabil să modifice cadrul legal în așa fel încât ei să aibă imunitate. Apoi, primarii se știu la jumătatea mandatului, fara nicio realizare, pentru că n-au fost bani, pentru că Ponta i-a folosit și i-a abandonat. Sunt motivele pentru care primarii PSD mai degrabă nu se vor implica în această campanie.

Nu voi încheia înainte de a puncta referitor la modul grețos în care Ciurel, Cârciumaru și Călinoiu i-au convocat pe jucătorii echipei de baschet, proaspăt câștigători ai Cupei României, să se pupe cu ei și să facă poze la Sala Maură, ca Ceaușescu cu fotbaliștii de la Steaua, pe vremuri. Diferența este că Ceaușescu făcea și lucruri bune.

1 COMENTARII
  • Olaru 30.04.2014 la ora 16:17 pm
    Pai au cumparat barca pentru Poanta si Dragnea, sa fie plimbati in apa de 15 cm :))
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.