„Spitalu’ lu’ Bobaru”, incapabil să vindece măcar muşcătura de viespe
„Spitalu’ lu’ Bobaru”, incapabil să vindece măcar muşcătura de viespe
Investigatii13 aprilie 2012

Centrul Medical din Bumbeşti-Jiu, dat în funcţiune de Ziua Păcălelii şi numit „spitalu’ lu’ Bobaru” este „un prim pas”, cum îl numeşte însuşi edilul şef, dar s-a nimerit să fie pasul stâng. Rateurile la acordarea primului ajutor din ultima perioadă pun o pată pe „extraordinara” realizare făcută pompieristic la Bumbeşti-Jiu. Rateul numărul unu: o asistentă a leşinat când la centrul medical a ajuns un localnic care îşi tăiase picioarele cu drujba. Doi: o salariată a Primăriei a picat din picioare, iar la centrul medical încă nu se deschisese taraba. Trei: un accident rutier pe Defileul Jiului i-a depăşit pe medicii Centrului de Sănătate Bumbeşti-Jiu, victima fiind pasată mai departe. Patru: un bărbat muşcat de o viespe a intrat în şoc anafilactic, iar doctorii de la Centrul Medical au sunat la 112 pentru a solicita ajutor de urgenţă…

„O staţie de triere pentru ambulanţă”

Unul dintre consilierii locali care a susţinut deschiderea Spitalului orăşenesc Bumbeşti-Jiu, Eftemie Popescu, afirmă că acest centru medical s-a transformat într-o „staţie de triere pentru ambulanţă”. În opinia acestuia, structura medicală, dată în funcţiune, „este depăşită”. Asta îl face pe Popescu să se teamă de viitorul localnicilor, având în vedere modul în care medicii din Bumbeşti-Jiu sunt pregătiţi să asigure asistenţa medicală de urgenţă. „Îmi este teamă deja de situaţii mai grave ce ar putea interveni în perioada următoare, având în vedere sărbătoarea Paştelui”, este de părere consilierul din Bumbeşti-Jiu.

„Nu ştiu, habar n-am”

Primarul Constantin Bobaru îşi menţine poziţia şi orice ar spune cei din jurul său, lucrurile trebuie să iasă tot cum spune el. Întrebat despre rateurile medicale „reuşite” în centrul medical,  edilul nu cunoaşte, zicând „nu ştiu, habar n-am”. Ca să nu lase o impresie greşită alegătorilor, Bobaru face totuşi precizarea că la Centrul Medical Bumbeşti-Jiu „e vorba de o cazuistică care intră în competenţa medicilor de familie”. Despre cei pasaţi pe mâinile altor medici, primarul consideră că „probabil l-au trimis pentru noi investigaţii la un medic specialist” şi face menţiunea că „nu cred că există medici incompetenţi”. Din nou, Bobaru se disculpă şi nu se consideră vinovat de închiderea spitalului, aruncând mâţa responsabilităţii în grădina Guvernului. Finalul este unul apoteotic, Bobaru replicând că „spitalul este în proprietatea oraşului până când vom reuşi să-i dăm drumul”. Amintim că la acest centru ad-hoc lucrează şase medici, niciunul din oraşul Bumbeşti-Jiu, ci doar din localităţile limitrofe, doctorii locali refuzând să accepte acest compromis.

“Bobaru își trăiește ultimele săptămâni ca primar. Oamenii din Bumbești Jiu vor face de data aceasta o alegere corectă, sătui de acest ins care și-a văzut doar interesul propriu. Niciun alt primar nu ar fi fost în stare dă forțeze Consiliul Local să dea pentru douăzeci de ani acest spital, impecabil ca dotări, unui SRL abia înființat, fără nicio legătură cu domeniul medical. Din fericire, Consiliul Local a fost unit împotriva lui Bobaru și a împiedicat o nenorocire. Realitatea e că în țară nu se cunoaște situația de excepție a acestui spital, Bobaru a avut interesul să țină ascunse dotările excepționale. În mod cert, viitorul primar, dacă va fi de bună credință va redeschide spitalul în câteva luni. Bobaru n-a vrut decât să-l mărite.” Consilier local, Nicolae Medrega

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.