Spre un sezon mai bun
Spre un sezon mai bun
Alte sporturi17 august 2012

Echipa de baschet a Energiei a avut parte de o vară mult mai liniștită decât în anii trecuți. Existența ei nu a mai fost pusă sub semnul întrebării, fanii au putut să-și savureze în tihnă concediile fără a mai picheta Sala Sporturilor sau a apela la bannere prin care să-și demonstreze atașamentul față de acest sport și această echipă, iar antrenorii și conducerea au avut ocazia de a se ocupa în special de campania de achiziții și mai puțin de calculele supraviețuirii.
Singura veste care a tulburat apele la vremea ei a fost cea a plecării lui Porter Troupe, fosta vedetă a Energiei alegând, din nou, un campionat mai exotic, dar se pare și mai valoros, cel al Ciprului. S-au emis atunci ipoteze conform cărora exemplul îi va fi urmat de majoritatea jucătorilor și că echipa gorjeană va avea parte de o nouă vară extrem de agitată, însă acestea nu s-au adeverit, piesele grele, cu excepția lui Troupe, au rămas la Târgu Jiu, iar echipei i-au fost adăugate câteva plombe importante.
Interesant este să vedem cum se vor traduce această liniște avută și campania de achiziții făcută în teren. Conducerea clubului a suferit schimbări în această vară, Ion Surdu i-a lăsat locul lui Liviu Țîrcă, un președinte venit din rândul suporterilor baschetului și, întâmplător sau nu, bugetul baschetului a crescut în acest sezon, pentru prima dată, probabil, fiind superior celui repartizat echipei de handbal.
Condițiile oferite acum lui Slobodan Nikolic și echipei de baschet obligă, iar o simplă calificare în play-off a Energiei, cel puțin la o primă vedere, nu mai pare suficientă. Cu o bancă de rezerve în mod evident superioară celor avute în sezoanele precedente, cu o rotație lungă pentru pozițiile 4 și 5, acolo unde Energia a suferit în ultimul timp, și cu această liniște dată de buget, echipa gorjeană se vede obligată să răspundă pe măsura investițiilor, iar noul președinte al clubului visează la un loc în Final Four-ul Cupei României, dar și un loc în primele șapte în sezonul regulat al campionatului. De aici intervine și ambiția tehnicianului plav, care spune că are convingerea că poate ataca trecerea de primul tur din play-off, ceea ce s-ar traduce cu un loc în primele patru la finalul stagiunii.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.