Stadionul de 6 miliarde de la Baia de Fier, investiție promisă, dar ratată de Mihuțescu
Stadionul de 6 miliarde de la Baia de Fier, investiție promisă, dar ratată de Mihuțescu
Investigatii11 mai 2012

Primarul multimiliardar doarme în izmene

Cunoscut ca un primar care face multe, dar în beneficiul lui, și foarte puțin pentru minunata comună Baia de Fier, pe care o păstorește în interes propriu de ani de zile, Constantin Mihuțescu ar fi trebuit să inaugureze deja un stadion nou, cochet, finanțat din bani publici cu 6 miliarde de lei vechi. Deși i s-a aprobat finanțarea și, în alte comune, gen Câlnic, bazele sportive sunt ireproșabile și deja inaugurate, Mihuțescu doarme în izmene, bazându-se că alegătorii săi votează ca oile, la fel, ca și până acum, în ciuda prestației sale lamentabile de primar. Până în momentul de față, nici măcar nu a fost demarată licitația pentru stabilirea constructorului, deși stadionul ar trebui să fie gata.  (N.D.).

Primarul a dat cu piciorul finanțării de 6 miliarde pentru un stadion nou-nouț

Primarul comunei Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, s-a lansat în ofensiva electorală şi a marcat un gol propagandistic, mințindu-și concetăţenii că le va construi un stadion de mai-mare frumuseţea. Huiduielile localnicilor ar trebui să fie pe măsură, edilul ajungând acum în afara jocului pentru că a zis una şi a făcut alta. Decorat cu balegă uscată, gazonul aşteaptă  fotbaliştii şi spectatorii în nişte tribune de zici că sunt o adunătură de gunoaie într-un punct de colectare a fierului vechi. Comentatorul cu funcţie de edil şef Mihuţescu asigură asistenţa că „stadionul este funcţional” şi, pe principiul caprei vecinului, „alţii îşi rup picioarele” pe maidanele lor. A, şi explicaţia stadiului jalnic în care arată stadionul este aceea că Udrea n-a dat bani, iar când plouă, picăturile sunt de apă şi nu din bancnote…
În programul de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din spaţiul rural gorjenesc scrie negru pe alb că în Baia de Fier a fost aprobat un proiect prin care va fi realizat un stadion comunal. Bugetul de stat, pe hârtie a prevăzut suma de peste 4,6 miliarde de lei vechi, primarul Constantin Mihuţescu având obligaţia să cofinanţeze proiectul cu 1,2 miliarde de lei. Stadionul există pe hârtie, dar în realitate avem doar un maidan îngrădit ce poartă numele de stadionul „Ion Toderescu”.
Gazonul e de ajutor din când în când pentru masa vacilor bălţate de prin localitate, dovadă stând excrementele vitelor ce decorează această “superbă” suprafaţă de joc. Aşezat într-o zonă de aşa manieră încât ai nevoie de busolă pentru a ajunge la terenul de fotbal, stadionul are un acces dificil. Cele două variante de a ajunge la acest teren presupun căţărarea pe deal, ori trecerea prin curtea unei întreprinderi închise cu ani în urmă.

Mihuțescu visează atacuri electorale

Pitoreasca localitate Baia de Fier, cu şi mai pitorescul stadion este condusă de ani de Constantin Mihuţescu. Foarte atent cu propria imagine şi deranjat de cei care nu-i raportează înainte de a deschide gura, edilul are suspiciuni electorale. Prezentarea unei stări de fapt, în opinia şi viziunea baronului de la Baia de Fier, presupune musai un atac electoral. Dă-o dracu de realitate, că atâta timp cât primarul zice că stadionul e minunat, toţi ceilalţi din jurul său trebuie să aplaude şi să-i dea dreptate, chiar dacă n-are. „Clar că e electorală”, afirmă Constantin Mihuţescu, intrigat că i se cere un punct de vedere despre minunatul stadion comunal. Edilul este însă cât de cât amabil şi susţine că investiţia a fost obţinută pe Ordonanţa 7, iar vinovaţi de nerealizare sunt, firește, ăia care au fost la guvernare. „Ni s-au dat doar bani de proiectare şi nu am avut curajul să mă apuc de investiţie. Am făcut doar proiectul până acum”, pentru toate astea cheltuindu-se 4000 de lei. De la măsurătorile necesare realizării proiectului, timpul a trecut şi stadionul a rămas ca şi până acum.

În mintea primarului, NAȚIONAL ARENA e minciună pe lângă stadionul lui

Chiar dacă baza sportivă este dezolantă, primarul Mihuţescu te contrazice, spunându-ţi că stadionul său are grupuri sanitare, 22 de locuri de cazare, vestiare, apă caldă şi încălzire. Ca o mostră a funcţionalităţii, edilul aduce în discuţie faptul că fotbalistele de la Pandurii au jucat pe iarba stadionului comunal. La împărţirea responsabilităţii, acelaşi edil de Baia de Fier dă cu pumnul în masă, declarând că „în ultimii doi ani nu am primit un leu”, justificând astfel absenţa investiţiei de pe teren. Dacă totuşi îndrăzneşti să-i spui lui Mihuţescu faptul că stadionul este unul ca dracu’, şeful administraţiei locale îţi dă peste bas, zicându-ţi că „alţii au echipe de duzină în D şi îşi rup picioarele pe acolo”. Vechea meteahnă românească îl ţine pe primarul din Baia de Fier din treabă, motivând că de cât ca la alţii, mai bine ca la el…

3 COMENTARII
  • Andi 11.05.2012 la ora 12:39 pm
    Pai, nu a facut decat sa indobitoceasca populatia cu sistemul lui comunist si plin de pupincuristi, ce nu au respect pentru nimeni.Sper ca oamenii sa mearga la vot cu mult curaj,ca doar in cabina de vot sunt singuri si poate reusim sa demaram toate lucrarile ce trebuiau sa fie finalizate.Daca tot a venit vorba,nu avem nici apa,canalizare,piata,caminul se darama,dispensarul la fel,scolile sunt doar cosmetizate,lipsa trotuarelor,parcarilor si multe altele.
  • Gore 11.05.2012 la ora 15:35 pm
    Pentru Andi: Asta merge pe principiul "La tzara merge si-asa..." si considera ca nu trebuie sa-si bata capu' cu investitii... Vrei apa? Bei de la fantana... de ex... Oamenii vor merge la vot... mai ales rudarii... sti la ce ma refer...
  • ema 12.05.2012 la ora 18:37 pm
    un arogant cu aere de taran
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.