Steaua se refuză?
Steaua se refuză?
Fotbal12 iunie 2011

Există de multă vreme un clişeu folosit de jucătorii sau antrenorii care ajung în curtea unei echipe cu nume, pe lângă tradiţionalul „eu sunt fanul echipei X de mic copil”, „obiectul” transferului simţindu-se dator să spună şi că „o ofertă de la echipa X nu se refuză”.

În România sunt două-trei cluburi cu un astfel de renume, iar de la Pandurii, în decursul ultimilor ani, au fost câţiva jucători care au ajuns la Steaua sau la Dinamo. Primul care nu a spus „nu” celor de la Dinamo a fost bosniacul Vojislav Vranjkovic, mijlocaşul visând la glorie în tricoul alb-roşu. În scurt timp, însă, visul s-a transformat în coşmar, de la Dinamo a ajuns la Ceahlăul şi mai apoi din nou la Pandurii. După doar trei meciuri jucate din nou la Târgu Jiu, Voika a trecut de la statutul de vedetă la cel de refuzat.
După ce Dinamo nu s-a transformat într-un El Dorado al căutătorilor de glorie fotbalistică, jucătorii de la Pandurii au încercat pista Steaua, acolo unde au beneficiat şi de o relaţie specială între Condescu şi Gigi Becali. Martinovic, Păcurar şi Stanca, în primă instanţă, urmaţi repede de junele Gabi Matei au crezut că la Steaua curge lapte şi miere, şi rapid îşi vor transforma numele în renume. Păcurar a părăsit Ghencea cu destinaţia U Cluj, acolo unde pare a se simţi mult mai bine. Stanca a făcut naveta între Steaua şi Universitatea Craiova, este încă în lotul bucureştenilor, dar vremurile când bătea la poarta naţionalei au apus, acum bătând doar la o poartă apărată de Tătăruşanu. Doar sârbul Novak Martinovic a reuşit să încheie un sezon întreg la Steaua, însă fără strălucire, cu puţine prezenţe în tricoul Stelei, e drept unele remarcabile, în care a adus aminte de partizanii de la sud de Dunăre.
Ultimul pandur care a semnat cu Steaua, Gabi Matei, pare a fi atins de blestemul accidentărilor, din momentul în care MM Stoica şi Gigi Becali au reuşit să-l înregimenteze n-a mai jucat prea mult la Pandurii, iar chemarea la naţională pentru turneul sud-american i-a adus tânărului fundaş – dreapta doar o nouă accidentare.
Sunt şi cazuri, însă, în care jucători de la Pandurii au spus „pas” ofertelor venite de la granzi. Chiricheş este cel care n-a ajuns nici la Dinamo şi nici la Steaua, asta deşi a fost dorit de ambele grupări. Fundaşul ce a trecut şi pe la Benfica pare a fi destul de hotărât să mai rămână un sezon la echipa gorjeană pentru a se coace.
Un alt motiv pentru care se pare că şi Petre Grigoraş, ultimul pandur ofertat de Gigi Becali, va spune nu Stelei este acela că nu doar banii contează, iar Steaua sau Dinamo nu mai sunt azi ce-au fost odată. Grigoraş pare a fi omul care preferă liniştea în care să poată construi, ori la Steaua ar avea parte de ceea ce niciun antrenor trecut prin Ghencea nu a putut să se ferească, de umilire din partea lui Gigi Becali. „Pentru mine cel mai important lucru este să am linişte. Mai bine lucrez în Liga a II-a decât să fiu jignit de patron sau să mi se impună echipa pe care să o folosesc!”, este o declaraţie făcută de Grigoraş la jumătatea lunii aprilie, şi, cum îl văd pe acesta un om cu capul pe umeri, care să nu uite azi ceea ce a spus ieri, cred că va rămâne în continuare la Târgu Jiu. Dacă nu va fi aşa, nu-mi rămâne decât să-i urez multă baftă lui Grig la Steaua. Şi nervi de oţel. Ar avea nevoie de ambele în încercarea de convieţuire paşnică cu Gigi Becali.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.