„Strategul” Ruşeţ desfiinţează sediile filialelor PDL Gorj
„Strategul” Ruşeţ desfiinţează sediile filialelor PDL Gorj
Investigatii9 iunie 2011

La aproape un an de când conduce PDL Gorj, noul preşedinte Ion Ruşeţ şi-a dovedit, deja, aptitudinile de „strateg”. Dacă în Târgu Jiu bătălia pe funcţiile de la instituţiile descentralizate şi din minerit induce falsa iluzie a existenţei unei efervescenţe în partid, la nivelul filialelor din judeţ peisajul este foarte sumbru, portocaliii, deşi încă la guvernare, înscriindu-se clar pe o orbită de tip PNŢ CD.

„Decât să mă vândă Ruşeţ, mai bine plec singur”

„Ce să fac, frate, încotro să o iau? La ce partid să mă duc? Din partea cui să candidez?” „Păi de ce vreţi să plecaţi?” „Păi, decât să mă vândă Ruşeţ, mai bine plec eu.” Cam acestea sunt întrebările şi răspunsurile liderilor locali ai PDL Gorj. Maniera total „relaxată” cu care Ruşeţ se preface că conduce organizaţia judeţeană lasă impresia că, în Gorj, PDL se pregăteşte pentru o vacanţă fără sfârşit, nicidecum pentru un lung şir de campanii electorale ce bate la uşă. Ruşeţ seamănă ca două picături de apă cu directorii întreprinderilor româneşti care, după evenimentele din decembrie 1989, au avut trasat un singur obiectiv: să managerieze cât mai prost, să falimenteze cât mai repede unitatea şi să o vândă la un preţ cât mai mic primului investitor străin care-i trece pragul.
O etapă foarte importantă în dezintegrarea PDL Gorj este înstrăinarea sediilor organizaţiilor locale. La Jupâneşti şi Vladimir operaţia a reuşit. Urmează, la rând, alte filiale locale.
În ultimii ani, filialele PDL de la Jupâneşti şi Vladimir au funcţionat în clădiri în care se află şi cabinetele parlamentare ale deputatului Cosmin Popescu, astăzi demisionar din PDL şi independent. Deşi deputatul a achitat „la zi” chiria aferentă tuturor acelor spaţii, Ruşeţ a transmis, cu totul şi cu totul inexplicabil, ordinul de evacuare a filialelor locale ale PDL, invocând că de la 1 februarie a.c. încetaseră contractele de închiriere. Deşi spaţiile sunt goale şi în momentul de faţă, Ruşeţ şi staff-ul acestuia nu mişcă niciun deget pentru încheierea unor noi contracte de închiriere. Se vede foarte clar că toţi sunt foarte „ataşaţi” de partid.

Preşedinţii de filiale fac ciocu’ mic

La Jupâneşti, preşedintele Cristi Sârbu refuză să comenteze, minţind că pierde semnalul la telefonul mobil. La Vladimir, nu mai e semnal deloc, liderul rural Marius Popescu dovedindu-se total în afara reţelei politice, pardon, telefonice. În ciuda lipsei de dialog a celor doi pretinşi şefi de organizaţie, am aflat că pentru chiria unui astfel de spaţiu se plăteau câte 80 de euro lunar către Consumcoop Târgu-Cărbuneşti. Nimeni nu a înţeles de ce acele sedii nu au mai fost pe placul preşedintelui PDL Gorj. I s-a pus pata lui Ruşeţ şi nu i s-a mai şters decât după ce le-a închis.

Nu închideţi radioul: urmează varianta oficială!

În schimb, purtătorul de cuvânt al PL Gorj, Dan Vâlceanu, ne oferă cu promptitudine varianta oficială şi oficioasă: „s-a luat decizia renunţării la spaţiul din Jupâneşti deoarece sediul Consumcoop a fost cumpărat de o persoană fizică faţă de care nu există un contract de închiriere”. Ca să lase totuşi impresia că există interes, porta-vocea partidului precizează că „într-o săptămână, două, o să discutăm să vedem dacă mai vrea să ne închirieze”.
La Vladimir, dat fiind faptul că sediul PD-L şi cabinetul parlamentar al lui Cosmin Popescu funcţionau în acelaşi loc, s-a decis ca parlamentarul să rămână cu ambele spaţii, dispărând, însă, portocaliul din încăpere.
Situaţii similare se întâlnesc la multe alte filiale locale ale PDL. Mare amator de pariuri de tip „par – impar”, pe care subordonaţii pe linie de partid – băieţi orientaţi – le pierd întotdeauna, Ruşeţ se antrenează să câştige detaşat şi pariul desfiinţării sediilor locale.

2 COMENTARII
  • Camelia Enachita 09.06.2011 la ora 23:50 pm
    Pai Cosmin asta mai e sau nu la pedel? parca zicea ca s-a saturat pana-n gat, sau mai vrea o condamnare, de data asta cu executare?
  • cetateanul x 10.06.2011 la ora 19:43 pm
    Narcis,pot sa te rog ceva? stiu ca poti ,doar tu poti,scrie tot ce sti despre lucrurile care se intampla in PDL,DESPRE TOT CE SE INTAMPLA IN GORJ,sunt oameni care iti asteapta articolele cu sufletul la gura,scrie mai mult ,fiindca tu poti mai mult ,nu te lasa cumparat pe nimic. Eu am incredere in tine .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.