Sub Caragea, în IPJ Gorj colcăie corupţia şi incompetenţa
Sub Caragea, în IPJ Gorj colcăie corupţia şi incompetenţa
Investigatii20 martie 2010

Încă o dovadă că în IPJ Gorj domneşte ori corupţia, ori incompetenţa, ori amândouă.

La 01 martie a.c., fiind sesizat de mai mulţi cititori gorjNEWS.ro, am informat personal IPJ Gorj că cetăţenii care se prezintă la S.C. FERCRIST IMPEX SRL, unul din cei doi colectori autorizaţi să adune autoturismele uzate, în cadrul programului guvernamental RABLA,  nu îşi primesc voucherele care li se cuvin, legal, dacă nu consimt să-i plătească administratorului firmei, Mihai Ion, zis Ferdy, sau soţiei acestuia, câte 2 milioane lei vechi. La 02 martie a.c. am publicat aici şi aici investigaţia cu pricina: „RABLA 2010, un program ca pe la noi: vrei voucher, dai 2 milioane!”. Mai mult, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, a promis că instituţia pe care o reprezintă se va autosesiza.
Iată un facsimil din articolul cu pricina:

Unul dintre cetăţenii jecmăniţi, a povestit pentru gorjNEWS.ro şi Radio Târgu Jiu modul în care operează Ferdy şi soţia sa. Omul recunoaşte că i-a fost frică să depună plângere la IPJ Gorj.


Asculta mai multe audio Diverse

Taxa de protecţie creşte când IPJ Gorj se autosesizează din presă

E la mintea cocoşului că o firmă ca S.C. FERCRIST IMPEX S.R.L., implicată în atâtea litigii, şi cu atâtea datorii la bugetul de stat, nu avea cum să fie inclusă într-un program guvernamental, dacă demnitarii care decid care sunt colectorii autorizaţi nu ar fi avut motive speciale şi deosebit de consistente. La sfârşitul lui 2009, potrivit ANAF, firma lui Ferdy era în executare silită, întrucât înregistra obligaţii restante la bugetul de stat ce depăşeau 284 milioane lei vechi.

La IPJ Gorj, când unul dintre sutele de afacerişti protejaţi din judeţ face obiectul unor dezvăluiri de presă, este chemat de poliţistul care-l acoperă – de obicei, unul dintre şefi sau unul dintre poliţiştii de casă şi curte ai şefilor – şi beştelit: „ce dracu, bă, îmi faci probleme, eu te ţin, stau de şase, mă expun, şi tu? ţi-am zis, fii şi tu mai orientat, nu avem nici noi cum să potolim toţi ziariştii, şi vezi bine că dacă apare în presă e mai greu de îngropat”. Apoi, urmează partea în care omul de afaceri e conştientizat că trebuie să cotizeze mai mult, eventual câteva taxe de protecţie în avans, într-o singură tranşă, pentru a putea fi ştampilat cazul cu NUP.

Exact aşa s-au petrecut lucrurile şi cu Ferdy. A fost chemat, la ceas de seară, la un interviu, a fost omenos şi şi-a reluat liniştit activitatea infracţională, de extorcare a milioanelor din buzunarele cetăţenilor, ca să-şi recupereze paguba prilejuită de stingerea cârcotei cu protectorii din IPJ Gorj.

După gorjNEWS.ro şi Pandurul, Antena 1 Târgu Jiu demască blatul dintre IPJ Gorj şi Ferdy

Dar, ghinion: marţi, 16 martie a.c., un cetăţean din Petroşani nu consimte să plătească taxa de jmecher instituită – cu complicitatea IPJ Gorj – de Ferdy, sună la 112 şi cheamă o echipă a Antenei 1 Târgu Jiu.  Denunţul din imaginile de mai jos este clar pentru toată lumea, mai puţin pentru IPJ Gorj.

[youtube]q2Ywo20slI4[/youtube]

Stupefiantă prestaţia poliţistului, care s-a mulţumit să acţioneze pompieristic, să stingă pentru moment conflictul dintre părţi, în loc să-şi exercite obligaţia legală de a solicita un denunţ scris cetăţeanului din Petroşani. Mai mult ca sigur, mandatul cu care a fost trimis de şefii lui a fost limitat.

Şapte întrebări pentru şeful IPJ Gorj

Se nasc, firesc, câteva întrebări, pe care i le adresez inspectorului şef Viorel Salvador Caragea, cu menţiunea că, ocupând o funcţie publică în care primeşte, lunar, un salariu ce bate spre suta de milioane, de la buget, trebuie să aibă decenţa de a răspunde:

1.dacă subordonaţii dumneavoastră îşi îndeplineau obligaţiile legale şi demarau, când au fost sesizaţi, la 01 martie a.c., procedura legală împotriva lui Ferdy, îşi mai permitea acesta să continue activităţile infracţionale, extorcările de milioane din buzunarele a sute de cetăţeni?

2.cum se face că documentarea unei activităţi infracţionale care prejudiciază sute de cetăţeni nu este o prioritate pentru poliţiştii gorjeni?

3.cât de neputincioşi şi de incompetenţi trebuie să fie poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor dacă nu sunt în stare, săptămâni în şir, să documenteze o activitate infracţională desfăşurată la vedere, la o adresă clară, într-un interval orar bine delimitat şi conform unui algoritm explicat de presă pe înţelesul colegilor dumneavoastră, absolvenţi şi ei ai Şcolii de Subofiţeri de la Câmpina?

4.dacă un infractor pătrunde în arestul IPJ Gorj, se încuie singur înapoia gratiilor şi se autodenunţă, îl puteţi prinde? întâi sunteţi vigilenţi, apoi vă autosesizaţi şi, la sfârşit, îl prindeţi, sau care este ordinea corectă?

5.cine şi cu ce beneficii îl acoperă pe Ferdy, într-atât încât să continue să-şi bage mâinile până la cot, fără nicio sfială, chiar şi după ce a fost denunţat de presă, în buzunarele posesorilor de rable?

6.cum vă explicaţi că oamenilor le e frică să depună plângeri la IPJ Gorj?

7.articolul este prea lung şi conţine multe cuvinte necunoscute? aţi obosit şi mă urmăriţi din ce în ce mai greu?

Chestionar cu un singur răspuns corect, pentru prefectul de Gorj

Ca reprezentant al guvernului României, ca garant al aplicării legii, al bunei funcţionări a instituţiilor publice şi al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, faţă de starea de fapt prezentată mai sus…
a. vă veţi permite să-i cereţi comandantului IPJ Gorj o explicaţie oficială , pe care o veţi face, ulterior, publică
b. vă veţi face că plouă.
Invit cititorii gorjNEWS.ro să facă pronosticuri. În ceea ce mă priveşte, deţin informaţii verificate din care rezultă că a venit primăvara şi afară urmează să plouă.

10 COMENTARII
  • Pantera Roz 20.03.2010 la ora 0:42 am
    Clar, o sa fie cod rosu de ploi. Acest ***** de prefect va lua măsuri ca şi până acum.
  • 4321 20.03.2010 la ora 19:04 pm
    Mai exista vreun inspector sef in tara cu atatea firme, cu atatea afaceri la vedere? Minte pe toata lumea ca de afacerile lui se ocupa Caragea al batran, dar taica-su e, cu adevarat, prea batran pentru asta.
  • vanare de vant 20.03.2010 la ora 19:15 pm
    Scrieti degeaba si nu stiu de ce va mirati atata. Cărăgel le-a ţinut mereu partea ţiganilor miliardari din Obreja şi Meteor şi el a fost tot timpul in poziţie de drepti in fata lor. Nici el, nici Carciumaru nu intervin in Meteor, unde majoritatea romilor au ocupat cu forta terenuri, si-au construit palate si nu platesc niciun fel de impozit. Degeaba scrieti, pe Ferdy si ai lui nu-i executa nimeni, cat timp Caragea si pesedistii le tin partea.
  • ionel 20.03.2010 la ora 19:17 pm
    Sa-l anunte cineva pe Mantog ca a castigat alegerile si Caragea e tot in scaun! Poate nu si-a dat seama!
  • bulibasa 20.03.2010 la ora 19:19 pm
    Bah, da' de ce numa' gorjnews scrie de Caragea? Ailalti umbla cu sacul tras pe cap, ca mascatii? Interesati-va cum a bulibasit politia, cum i-a mutat, i-a adus inapoi si iar i-a mutat, de nu mai stiu militienii de capul lor!
  • eu 21.03.2010 la ora 0:48 am
    ******* Caragea la putere, prostii si nelegiutii pretutindeni. Nu el este de vina ci noi ca toleram ca astfel de persoane sa conduca destinele unei institutii atat de importante. Nu avem un cuvant de spus pentru ca nu avem opinie publica si societate civila. Lipseste in Gorj o organizatie non-guvernamentala care sa manifeste deschis impotriva unor astfel de personaje.
  • alexandru 21.03.2010 la ora 11:26 am
    Asa prefect, asa sef de politie ! Ce putem sa mai comentam! Asta este Gorjul!
  • Narcis DAJU 21.03.2010 la ora 12:40 pm
    @) alexandru Eu cred că, în mod cert, domnul prefect s-a "autosesizat din presă" şi va adopta, ca şi până acum, măsurile optime de muşamalizare. Nu e adevărat că poliţia şi prefectura au făcut împreună cheful de "8 martie", sunt doar zvonuri, răutăcisme inventate de lumea rea şi, oricum, asta nu ar demonstra nimic.
  • S.Alvador 23.03.2010 la ora 15:35 pm
    La intrebarea nr. 4, raspunsul corect este urmatorul: daca un infractor patrunde in arestul IPJ Gorj si se incuie singur inapoia gratiilor, Caragea il elibereaza imediat, din lipsa de probe!
  • Narcis DAJU 23.03.2010 la ora 19:23 pm
    @) S.Alvador Eşti mai deştept decât prevede legea.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.