Subcomisarul Ţacu nu îşi poate justifica averea
Subcomisarul Ţacu nu îşi poate justifica averea
Investigatii3 februarie 2011

Permisul scump face vila mare

În tot mai multe zone din ţară, procurorii şi comisarii anticorupţie au dat iama în angajaţii de la „Permise”, în Piteşti şi Bucureşti făcându-se chiar arestări masive. La Târgu Jiu e linişte şi pace. Avem câţiva poliţişti foarte corupţi la Serviciul Public Comunitar – Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor, care au venit pe trotinete şi acum îşi etalează divizia de jeep-uri, colecţia de vile, apartamente, terenuri şi depozite în bănci – bunuri pe care nu le pot justifica, indiferent cum şi ce ar aduna. Necredincioşii pot lectura declaraţiile de avere de pe site-ul Prefecturii Gorj. Circuitele prin care banii şi bunurile ajung la poliţişti sunt uzitate de ani de zile, veriga puternică între candidatul timid şi neexperimentat şi examinatorul îngăduitor fiind reprezentată, de regulă, de anumiţi instructori şi directori ai unor şcoli de şoferi. Aceşti „profesori” de la şcolile de şoferi se trag de şireturi într-un mare fel cu poliţiştii, asta până pe „platou”, unde examinatorii se prefac zmei şi instructorii devin mieluşei.
Poliţist examinator, dus dimineaţa la serviciu cu maşină de „Şcoală”
Un exemplu înfiorător: deşi locuieşte – într-o vilă somptuoasă, desigur – lângă Castelul de Apă, la doar câteva sute de metri de Prefectură, poliţistul Cristi Stroe e aşteptat în aproape fiecare dimineaţă la poartă de câte un instructor cu maşină de „Şcoală”, care îl duce la serviciu. Ultima dată am văzut cu ochii mei maşina de la SETIFRAM, GJ – 63 – STF, ducându-l, pe post de taxi, la serviciu. Îl văd şi colegii, în fiecare dimineaţă, dar nu comentează. Deşi e subofiţer, Cristi Stroe are funcţie mare. E specializat în examinarea romilor semianalfabeţi, dar nu a adunat de-ajuns ca să devină ofiţer. Plus că au şi colegii păcatele lor…
Ţacu are „verde” de la Liviu Andrei şi o avere nejustificată
Tonul golăniilor de la „Permise şi înmatriculări” este dat chiar de Ştefan Ţacu, şeful serviciului, care evoluează sub înaltul patronaj al prefectului Liviu Andrei. Pe lângă pornirea de a stoarce maxim din orice, pe cei doi îi leagă copilăria în aceeaşi zonă folclorică – Stejari, şi nenumărate partide de vânătoare. Ţacu e dintotdeauna examinator la „Permise”. Şef, doar de vreo doi ani. Oricum, una peste alta, se merită un serviciu aşa stresant.

Dacă e să ne luăm după declaraţia de avere completată de Ţacu în 2010, în ultimii ani şi-a cumpărat de toate, după cum urmează: 3 terenuri în Târgu Jiu, în suprafaţă totală de 2500 mp, un apartament de 97 mp în centrul municipiului şi o vilă, cu spaţii comerciale incluse, lângă Piaţa Mică.

A şi vândut bunuri de peste 800 milioane lei vechi, câştigă anual din salariu puţin peste 500 milioane lei vechi, soţia nu lucrează, dar îngroaşă averea familiei cu 210 milioane lei vechi anual, din chirii şi dividende. Are şi un credit de 312 milioane lei vechi. Oricum ai da-o, vreo 5 miliarde nu ies la socoteală. Dă cam cu plus.

În afară de asta, Ţacu nu a trecut în declaraţia de avere o a doua vilă pe care şi-o construieşte în Târgu Jiu.  Mă rog, aduce mai mult a bloc. N-o fi avut bani de vilă, şi şi-a făcut bloc, asta e… Fără îndoială că şi construcţia asta face miliarde bune. De unde, oameni buni?

Cum o dă în prosteală
„Aflându-mă la conducerea unuia dintre cele mai importante servicii din județul Gorj am misiunea de a respecta și aplica legea, actele normative și ordinea publică, activitatea mea  bazîndu-se pe principiile transparenței, legalității, obiectivității, liberului acces la informațiile  de interes public, eficienței și orientării către cetățean.” Șeful serviciului, Subcomisar de poliție ȚACU  ȘTEFAN (din angajamentul postat pe site-ul Serviciului – www.srpcivgorj.ro )
Linişte. Dorm comisarii anticorupţie de la DGA
Reamintesc că în clădirea de lângă stadion funcţionează Direcţia Generală Anticorupţie, unde lucrează alţi domni, care nu prind niciun corupt, niciodată. Probabil că şi dacă s-ar autodenunţa un poliţist, comisarii anticorupţie l-ar elibera imediat, din lipsă de probe.

33 COMENTARII
  • Traficantul 03.02.2011 la ora 9:37 am
    Esti tare Dajule. Probabil vrei sa inmatriculezi ceva naspa si faci presiuni. Ori poate ti-a picat la examen cineva drag... Tu esti TITANUL incoruptibil ....
  • Narcis DAJU 03.02.2011 la ora 11:15 am
    @) Traficantul 1. Da, imi schimb flota de tiruri la firmă şi nu imi dă voie Tacu să scriu GORJNEWS pe ele, ca se emotioneaza politistii de la Circulatie cand le vede in trafic. 2. Nu-mi sunt dragi oligofrenii care - şi iau permis pe pile şi cu bani grei. 3. Am scris şi voi scrie mereu despre ăştia care nu se mai satură şi despre ăia care-i acoperă.
  • constantinescu mariana 03.02.2011 la ora 12:34 pm
    d-lor eu ştiu că subcom. Ţacu ,,,e dat dracului,, şi că dintotdeauna a fost aşa, adică ,exigent. înainte de a susţine examenul de conducere auto mă rugam să nu cad la traseu cu dânsul fiindcă aflasem că trebuie să fii AS ca să te treacă, că nu acceptă niciun compromis şi mai ales ştiam că toată lumea fugea de ghinionul de a-l avea examinator. Eu am avut acest ,,GHINION,, şi numai eu ştiu prin ce am trecut cu gândul că ,,numai mie mi se putea întâmpla una ca asta,, dar totul s-a dovedit a fi exact pe dos faţă de cum aflasem eu că este acest examinator. Este cu adevărat un poliţist exigent care nu iartă nicio greşeală în trafic , la examinare nici atât. Eu m-am descurcat cu toată frica mea inoculată de renumele d-lui şi am luat traseul din prima . Nici vorbă de a-i oferi,,mită,, nicio clipă nu mi-a lăsat impresia că trebuie să plătesc special trecerea traseului ptr. obţinerea permisului de conducere.
  • GICU 03.02.2011 la ora 12:49 pm
    Pai daca vreti sa vedeti averi de director si manageri de o viata ca doar s-au nascut sefii sa vedeti de unde au facut cel de la SPITALUL DI N NOVACI-CASA IN CONSTRUCTIE LA RANCA,3 CASE IN ACEEASI CURTE,APARTAMENTE LA FETE FIECARE CU CATE 2 MASINI PLU EL CU 3 MASINI.ASTA AVERE DIN SALARIU DE BUGETAR.Ce prezentati voi este mizilic,dar nimeni nu zice nimic mai ales ca este PSD CU ACTE IN REGULA.
  • oarecare 03.02.2011 la ora 13:38 pm
    Cu ani in urma se facea in Gorj astfel de presa. Cum cineva isi facea casa cum aparea pe prima pagina. La acea vreme era de inteles insa acum nu pot accepta astfel de materiale de presa. Omul are libertatea de a gandi de a se dezvolta. Iar despre Tacu poti spune orice numai ca a dat permise pe naspa. Este de notorietate exigenta acestuia, chiar exagerat la un moment dat. Felicitari domnule Tacu, sunteti un om responsabil sa nu va fie rusine de ce ati facut. Daca fiecare dintre noi ar realiza macar la jumatate din ce ati realizat dumneavoastra am fi mult mai puternici. In ceea ce-l priveste pe Narcis, este la fel de notorietate faptul ca face jurnalism cu patima si este si partinitor. Poate se regleaza din mers sau chiar renunta.
  • Grigoriu 03.02.2011 la ora 13:50 pm
    Ceata lui Piti-hoti, Fura unul,fura toti! Pai nu??????...
  • andreea popescu 03.02.2011 la ora 14:07 pm
    eu zic sa nu ii bagati pe toti in aceeasi oala...ai verificat din 3 surse???visezi noaptea si scrii ziua???...intereseaza te mai bine si pe apoi sa vorbesti...sincer!!!!!nu prea ai experienta...
  • Narcis DAJU 03.02.2011 la ora 15:46 pm
    @) constantinescu mariana Îmi place cum vorbeşti despre dânsul, ai putea lucra la o linie fierbinte. Dacă te şi mişti natural, eşti în cărţi pentru video-chat.
  • Narcis DAJU 03.02.2011 la ora 15:55 pm
    @) oarecare 1.Da, cel mai bine era când apărea un singur ziar, Gazeta Gorjului, şi orice ziarist făcea puşcărie dacă stâlcea, din greşeală, numele tovarăşilor, când toate maşinile de scris erau înregistrate şi amprentate la organele de stat, când oricine ieşea din rând era călcat pe retină şi nimeni nu avea nimic de obiectat. 2.Ai omis un alt lucru lăudabil, şi cum spui, de notorietate despre Ţacu: e atât de exigent, cu sine însuşi, în primul rând, încât se încalţă cu pantoful stâng în piciorul stâng şi cu pantoful drept -ştiu, e greu de crezut - în piciorul drept. Rar asemenea om. Ca să nu mai amintesc că are şi epoleţi la uniformă.
  • alex 04.02.2011 la ora 2:13 am
    ne poti face un top, off-topic, aici, la commenturile despre tacu ? numeste doar 5 politisti sau politisti in rezerva ( nu de multa vreme, totusi ), buni, atenti in cea mai mare parte la meseria de politist, profesionisti, incoruptibili. poti ? sau macar cat poti, 1,2,3 ...
  • alex 04.02.2011 la ora 2:14 am
    am uitat sa precizez... din gorj
  • Narcis DAJU 04.02.2011 la ora 9:35 am
    @) alex Domnu' Caragea, domnu' Voinescu, domnu' Frăţilescu, domnu' Copaci şi domnu' Trotea
  • vasile 04.02.2011 la ora 9:57 am
    cautati mai bine pe la inmatriculari si permise. Tacu ia bani de la Pandurii pentru un apartament inchiriat, iar tot el ca sef de serviciu tolereaza un angajat pe nume Dragos de la atelierul de facut numere, acesta aducandu-i din tari straine acel jeep culoarea oului de rata-suzuki, dragos fiind in acelasi timp si politist la atelierul de placute si mare om de afaceri, avand un second hand auto si de dezmembrari la iezureni langa dsvsa. mai mult prin tolerarea sefului dragos isi persifleaza colegii sai alin si edi care nu pot zice nimic de frica sa nu isi piarda locul de munca, nevenind deloc la serviciu dar ESTE PONTAT. DE CE . COTIZEAZA LA GREU asa cum cotiza si la chitiba acum si la tacu tot salariul sau. Traieste din afaceri cu inmatriculari, avand el cu Oana-********* sa un chiosc in Casa de cultura a sindicatelor cat si din spalatoria de la capatul pasarelei a mamei ********** sale Ioana Popescu. Mai ziceti ceva!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ziua 04.02.2011 la ora 17:36 pm
    bai fraiere aia nu mai are spalatorie de un an !
  • Dan.G. 05.02.2011 la ora 19:46 pm
    Se vede ca nu stiti prea multe, DRAGOS este comandantul acolo nu Tacu, tacu este decat pe hartie..
  • VLAD 05.02.2011 la ora 20:28 pm
    tacu este prea corect pt timpurile astea,cautati in alta parte...... ***********
  • gabi 05.02.2011 la ora 20:46 pm
    Oamenii de bine sar in apararea dlui.Tacu suspect de organizat!
  • Inspector 05.02.2011 la ora 22:40 pm
    Pai aia de la DGA ce sa faca ca doar Caragea conduce tot inclusive serviciile.Doar comisarul Copaci e subalternul lui.Si Ce sa faca comisari DGA. Doar Copaci cum a construit casa , cu ajutorul lui Stroe plutonierul de la premise.Doar cine la scapat de parnaie ca doar ia carat la greu lui Copaci.,Caragea.
  • Vand dinspre Bucuresti 06.02.2011 la ora 0:53 am
    1. Tacu a dat spaga lu andrei ca sa-l puna sef la permise? Se pare ca da, pentru ca, atunci cand a fost organizat concursul pe postul de sef l aDRPCIV, nu i s-a permis participarea la concurs decat llui Tacu, celorlalti NU! 2. Tacu primeste mita pentur permise? Oare de ce interlopii din Gorj, iau examenul fara sa invete nimik? Pentru ca Tacu si ai lui le arata raspunsurile la intrebarile puse de calculator, dintr-un unghi in care camera de luat vederi nu are acoperire! 3. Tacu pica oameni seriosi la examen ca sa aratte ca e corect. In realitate, Tacu + Andrei = masina de facut bani! Se aude ca urmatoarele arestari de la permise vor incepe in Gorj! Cu cine credeti? Hai sa facem un pariu? 1. Tacu 2. Chitiba 3. Copilus?
  • Coco 06.02.2011 la ora 11:19 am
    Ai dreptate inspectore ia sa intrebi Narcis pe comandantul Copaci ce cauta in afaceri cu Fotbal ca doar Dl Condescu trebuie sa stea linistit ca de altfel Si pedistul Mota iustin prieteni comuni la care DNA trebuie sa le tina tira.A sau de ce e cercetat la misto Comisarul Cataron si Copaci.
  • hagi 06.02.2011 la ora 12:09 pm
    incepind cu data de 27 ianuarie 2011 directorul penit.tg jiu bala se afla in ileglitate deoarece ia expirat imputernicirea de un an tot ce semneaza e nul si nu vede nimeni daca tot sinteti un jurnalist cinstit si fara interese luati atitudine si vedeti cum e posibil sa se faca asta in justitie si daca e vorba de mega coruptie la cel mai inalt nivel.multumim nu mai are dreptu prin lege sa fie imputernicit director de ce e tot director...are legea lui ...
  • stefan 08.02.2011 la ora 16:28 pm
    In replica la articolul de mai sus referitor la averea detinuta de mine si de familia mea precizez ca corespunde intr-u totul declaratiei de avere aflata pe website-ul Institutiei Prefectului Gorj, iar in ceea ce priveste imobilul din poza nr. 2 precizez ca aceasta apartine numitului Trincuci Ionel, domiciliat in mun. Tg-Jiu, str. 1 Decembrie 1918, bl.70, sc.1, ap.9, jud. Gorj, imobil care a fost construit pe terenul achizionat de acesta de la mine si sotia mea la data de 04 noiembrie 2009 in baza contractului de vanzare cumparare pe care il anexam, precum si autorizatia de constructie a acestuia. In ceea ce priveste fraza ca "permisul scump face vila mare" consider ca aceasta este tendentioasa si fara nici un suport justificativ, intrucat la data casatoriei mele locuinta in care domiciliez precum si 2 din spatiile comerciale pe care le administreaza societatea sotiei mele se aflau construite. In ceea ce priveste activitatea pe care am desfasurat-o si pe care o desfasor in perioada celor 18 ani in activitatea de politie m-a caracterizat transparenta, corectitudinea, integritatea si exigenta cuvenita profesiei iar vis-a-vis de articolul aparut in acest ziar consider ca a fost facut numai pentru a-mi strica imaginea publica atat a mea cat si a serviciului pe care il coordonez.
  • Narcis DAJU 08.02.2011 la ora 18:08 pm
    1."(...) corespunde intr-u totul (...)" Sunteti emotionat sau v-au placut vacantele mai mult decat scoala? Ma rog, la Prefectura Gorj, cu prefect profesor de sport merge si-asa. 2. Presupunand ca sunteti inocent, cum pretindeti, de ce tolerati spagari in subordinea dumneavoastra? P.S. Ai dracu' ăştia de la Academia Română, n-au scos şi ei o gramatică pentru poliţişti şi profesori de sport...
  • Esca Andreiana 08.02.2011 la ora 19:32 pm
    Ce i-a facut Tacu lu' Andrei de nu l-a lasat si pe Bebe sa participe la concurs? Eu cred ca l-a "periat" si apoi l-a "inverzit" , bineanteles in Cancelarie, cu Jan care statea de "6" si cu Daria care tragea "Jaluzelele" ...si ele portocalii! Intrebare la Radio Erevan: Cu cine rimeaza Tacu, Raspuns: cu.... Andreacu'...Ha, ha, ha, ha.... Dupa actiunea Vama vazuta din elicopteru' din Sud-Vest, urmeaza Actiunea Prefectura vazuta din elicoperu' din Gorj. O sa ma ocup de astia, mai intai in partea de "jos" a Prefecturii si apoi si in partea de sus a Prefecturii! Ha, ha, ha !
  • un om simplu 08.02.2011 la ora 20:48 pm
    nu am nimic cu tacu dar lumea vorbeste ca este un tip incorutibil. fiecare mai greseste in viata nimeni nu este perfect nu zic ca nu exista spagari la examinari dar nu tacu pentru ca gura targului ar vb si sigur se afla. cautati adevaratii spagari . iar la avere chiar nu a realizat nimic noroc cu sotia care a avut la piata mica spatii si se ocupa de afaceri
  • 215 09.02.2011 la ora 20:54 pm
    Nici noi n-avem nimic cu Tacu, decat ca ne-a picat copiii pe "gratis" la iesamen. Alo, DGA si DNA, Ma Copaci ma, ma Volintirule, dati-va jos din corcodus si saltati gashka asta de coruptibili pana-n gat si pana-n dinti din Prefectura, incepand de la Tapu de jos si pan' la Capu de sus. Cica Andrei e pe mana cu-n interlop, cu unul Silviu care a tras tepe si in cazul BCR Novaci. Nah, fraierilor, ca vi-o spusai simp-asta, ca sa vedeti cata "putreziciune" e sub voi si ca mai aveti ma prostilor doar putin pan' la Regina... doar helicopterul va ma lipseste.
  • ilie de la scularie 10.02.2011 la ora 12:33 pm
    Mititeilor, ce va mai roade invidia...daca-si face omu' o casa, e corupt si fura...de ce n-ati invatat carte, sa aveti salarii mari, sa va faceti si voi case, sa va luati masini...dar de fapt daca ar invata carte toti si ar fi sefi, soferi sau palmasi ca voi, cine ar mai fi???!!!
  • ION DE LA RAION 10.02.2011 la ora 20:03 pm
    In tigani de ce nu da nimeni, ei chiar nu au sursa de venit si au cate 2-3 case si masini de lux, si au indemnizatie!!!!, ei trebuiau luati primi..lichelele care chiar nu fac nimic, ..s-au pentru ei doarme militia si ziaristii, mergeti fratilor si la ei..faceti poze... scrieti in ziare sa vada cineva...sa faca ceva..
  • dan 11.02.2011 la ora 8:37 am
    @ION sigur "subvenție" ai vrut sa scrii acolo...cine sa ia tiganii la intrebari??, cand fratele presedintelui BASESCU a botezat unul din copiii lui BERCEA MONDIALUL si pe celalalt copil l-a botezat STOLO.....in fine...discutam pe un sub care nu-si are rostul aici...
  • vasile ion 11.02.2011 la ora 17:04 pm
    cine nu stie cine e tacu si stroe vb ca sa se afle in vb . ia uitativa ce casa are stroe si ce gipan si de acolo tragem concluzile adica averea matusi tamara . vor si ei saraci sa dea impresia ca la gorj e legal dar sint departe de lege poate cine scrie aici sint mitosi de ai lor sa arate ca sint oameni cinstiti dar ascultati la mine sint unu din instructori din gorj si resping foarte multi candidati pt a da impresi ca sint cinstiti dar ala sau aia 2 pe zi la care le da permisu sint mita pt ca sint situati care e pe fata cit de prost pot conduce si le da permisu iar altu care face mici greseli sint respinsi sa arate ca ei resping in masa candidati si sint foarte cinstiti . da are foarte mare dereptate cine zice ca sint instructori facilitati asa e va spun din experienta sint instructori cu elevi voarte slabi pregatiti si li se admit elevi care nu merita si se stie si care sint acia care le platesc camerele la apartamente inchiriate si fac pe femeile care le face si curat adica fac curat la locu de mnca stim despre cine vb nu? stroe daca ar vrea sa se vada ceva si sa se ia vre o masura s ar uita ce vile si ce gipane au saraci care fac pe cinstiti si corecti , iar de la daci trecem la gipane de mii de euro vile si terenuri. eu totusi zic ca tamara le a dato sa nu facem oameni vinovati totusi nu sint asa scumpi. acum mai nou ca sa nu mai vada si alti nu se mai pleaca cu masinile in grup sa vada si ceilalti la cine de perminesl ia doar cite o masina. si daca vrea sa pice vreunu si conduce il plimba de douo ori mai mult ca pe alti pina greseste iar omu lor 5 min sa nu fie timp sa adune pucte prea multe. sa fim seriosi daca altu sare o bordura nu pica sa rupe roata dar altu e picat ca a oprit motoru poate sau alti nu dau prioritate sint admisi iar unu care care nu a pastrat distanta regulamentara e respins ca asa i sa parut domnuliu politist. uni sint forjati pina pica iar alti sint facilitati cu trase drepte ca au dat banu uni pusi sa parcheze iar alti nu . sint multe care nu se stiu la gorj dar credetima sint minjiti pina in git. se pica oameni pe lucruri banale si alti nu dau prioritati si sint admisi eu stiu doar ca sint bmulti implicati si nu vor sa se vada ce magari se fac
  • Proorocul 12.02.2011 la ora 1:50 am
    @vasile ion Domnule Vasile Ion Ma bucur ca in sfarsit sunteti unul dintre instructorii care spun adevarul. La momentul potrivit, o sa va invit sa dati si o declaratie si sa o spuneti puboic, direct si fara teama! Invit aici, in spatiul virtual dar public si pe alti candidati la examenul pentru permise sa isi spuna ”ofurile” . Va garantez ca nu veti pati nimic. Ba chiar veti vedea ca, in scurt timp, caracatita va pierde ”picioarele” si apoi, imediat, si ”capul”. Dar toate la timpul lor! Va rog sa nu va fie frica pentru ca.... pana la urma, TOT PICA! Va multumesc pentru informatii si sa auzim numai de BINE!
  • dana gabriela 14.02.2011 la ora 21:34 pm
    sincer poate ca sunt unii care chiar merita sa ia permisul...pe drept dar asta se intampla foarte rar...altii care se chinuie sa ia permisu si stiu sa conduca cat de cat bine nu i-au pt ca nu dau banii....dar sunt multi care i-au permisul si habar nu au sa conduca...nu dau trece la pietonii,trec pe rosu la semafor...nu stiu sa dea prioritate si nu sunt in stare sa conduca si ia permisul ca ei sunt smecherii...dar altii care se lupta din greu sa ia permisul si stiu sa conduca nu iau...si uite asa sunt mai multe accidente si mai multi cu permis pe nedrept...asta e ROMANIA...si lumea rea...poate odata si odata nu se vor mai face faze de astea...si permisul nu se va mai cumpara
  • Marwan 05.12.2014 la ora 20:02 pm
    spune NU coruptiei http://www.ahewar.org/eng/show.art.asp?aid=1882
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.